Widok
ja jestem od 8 tyg i nikt u mnie nie byl.a powiedz dobrze pamietam demolka pracujesz jako fryzjerka? bo ostatnio rozmawialam z moja kuzynka ktora tez jest fryzjerka i jej dwie kolezanki bedac w ciazy dorabialy sobie bedac na zwolnieniu no i kazda miala kilka razy kontrole z zusu...moze to ma jakies znaczenie dla nich, albo tak akurat padlo na ciebie.
no niestety kontrole z Zusu sie zdarzają... jeśli na zwolnieniu jest, ze mozna chodzić, to jeszcze luz. jak jest napisane, ze trzeba lezec, to juz gorzej to wyjasnic. Sprawdzaja, czy faktycznie jest powód do zwolnienia. u moich dwóch znajomych były kontrole. Co prawda jakos bardzo sie nie czepiali, bo mialy potwierdzone, ze były wlasnie u lekarza czy na badaniach...juz nie pamietam...
Ja miałam kontrolę pod "starym" adsresem, dostałam potem polecony list i musiałam na niego w ciagu 7 dni odpowiedziec. Odpowiedz na pytanie czemu mnie nie było dnia x o godz. y w domu. Zaznaczam, ze nie musiałam lezec ;-). Odpisałam i wiecej nie nekali.
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]
I cała reszta:
Acha. Odpisałam, ż enie było mnie pod wskazanym przez nich adresem, gdyż od niedawna mieszkałam w nowym mieszkaniu i tam byłam (i to była akurat prawda).
Powiem Ci, że bałam się, że pod nowym adresem będą mnie sprawdzać i normalnie tydzień w domu siedziałam, bo nie chciałam, żeby mnie znowu "przyłapali" jak mnie nie ma ;-).
Powiem Ci, że bałam się, że pod nowym adresem będą mnie sprawdzać i normalnie tydzień w domu siedziałam, bo nie chciałam, żeby mnie znowu "przyłapali" jak mnie nie ma ;-).
Fotografia:
I cała reszta:
I cała reszta:
ja generalnie też mam na zwolnieniu wskazane leżenie, ale nie daję rady usiedzieć cały dzień w domu,
często zdarza się też tak, że biorę prysznic w środku dnia i często słyszę, że dzwoni domofon lub telefon, dlatego takie kontrole dla mnie są śmieszne, zwłaszcza kontrolę ciężarnych - co chcą tym udowodnić?
często zdarza się też tak, że biorę prysznic w środku dnia i często słyszę, że dzwoni domofon lub telefon, dlatego takie kontrole dla mnie są śmieszne, zwłaszcza kontrolę ciężarnych - co chcą tym udowodnić?
url=http://www.maluchy.pl]
[/url]

no dobrze - ale jeśli nie mamy "leżącego" zwolnienia... to przecież nie będziemy w taką pogodę siedziały w domach :)
wskazane są spacery i dotlenianie :)
sama np. całe dnie spędzam na działce :) tam odpoczywam (czytam książki, haftuję), dotleniam siebie i dzidzię :)
w moim przypadku Zus też ma moje miejsce zameldowania - a nie zamieszkania :P
wskazane są spacery i dotlenianie :)
sama np. całe dnie spędzam na działce :) tam odpoczywam (czytam książki, haftuję), dotleniam siebie i dzidzię :)
w moim przypadku Zus też ma moje miejsce zameldowania - a nie zamieszkania :P
Cały ten ZUS to jeden wielki paradoks... Jeśli śpisz, jesteś w WC czy pod prysznicem albo nie zdążysz dojść do drzwi/domofonu (a raczej się doturlać pod koniec ciąży), to już jesteś potencjalnym oszustem i musisz się tłumaczyć :/ A jak dostaniesz pismo z prośba o wyjaśnienie, to ciekawe skąd masz pamiętać, co wtedy robiłaś i to jeszcze żeby było wiarygodne dla urzędnika? A jak cię nie zastaną w piżamie, tylko w normalnym ubraniu, a niby masz leżeć, to co - kara? ;-)
Kolega będący na długim zwolnieniu miał zapowiedzianą kontrolę - dostał pismo że tego a tego dnia o konkretnej godzinie ma być w domu - i to też było bez sensu, bo mógł robić co chce poza tym terminem ;-)
A tak z innej beczki, ja byle kogo nie wpuszczam, każdy może powiedzieć że jest z ZUSu a np. roznosi ulotki ;-)
Kolega będący na długim zwolnieniu miał zapowiedzianą kontrolę - dostał pismo że tego a tego dnia o konkretnej godzinie ma być w domu - i to też było bez sensu, bo mógł robić co chce poza tym terminem ;-)
A tak z innej beczki, ja byle kogo nie wpuszczam, każdy może powiedzieć że jest z ZUSu a np. roznosi ulotki ;-)
Demolka, napisz mi czy był u Ciebie jeszcze ZUS ??
Ja właśnie dziś miałam kontrolę, ale byli u mnie pod adresem zameldowania, a od 2 miesięcy mieszkam gdzie indziej i nie miałam pojęcia, że trzeba ich zawiadomić o tym fakcie.
Powiedźcie o co Was pytali ??
Ja mam zwolnienie chodzące. Komisja z ZUS odwiedziła mnie pod adresem zameldowania gdzie mieszka moja 86letnia babcia.
Zaczeli na babcie najeżdżać dlaczego mnie nie ma w domu, czy aby na pewno jestem chora. !!
Babcia, stara kobita odpowiedziała, ze jeśli mam zwolnienie to raczej nie należę do najzdrowszych :)
Później kobieta zapytała babci, gdzie jestem... Babcia biedna nie wiedziała, że jak mam meldunek u niej to nie muszę tam mieszkać, ale co się dziwić kobieta ma prawie 90 lat.
Czy któraś z Was spotkało też takie "milusie" przeżycie i kontrola z ZUS ??
Ja właśnie dziś miałam kontrolę, ale byli u mnie pod adresem zameldowania, a od 2 miesięcy mieszkam gdzie indziej i nie miałam pojęcia, że trzeba ich zawiadomić o tym fakcie.
Powiedźcie o co Was pytali ??
Ja mam zwolnienie chodzące. Komisja z ZUS odwiedziła mnie pod adresem zameldowania gdzie mieszka moja 86letnia babcia.
Zaczeli na babcie najeżdżać dlaczego mnie nie ma w domu, czy aby na pewno jestem chora. !!
Babcia, stara kobita odpowiedziała, ze jeśli mam zwolnienie to raczej nie należę do najzdrowszych :)
Później kobieta zapytała babci, gdzie jestem... Babcia biedna nie wiedziała, że jak mam meldunek u niej to nie muszę tam mieszkać, ale co się dziwić kobieta ma prawie 90 lat.
Czy któraś z Was spotkało też takie "milusie" przeżycie i kontrola z ZUS ??
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
bo np dzisiaj do mnie ktos dzwonil domofonem ale sie kapałam i nie odebrałam,pozatym czesto dzwonia akwizytorzy to nie zawsze lece i odbieram.i teraz mi przyszlo na mysl czy to moze z zusu,chociaz nie sadze zeby pracodawca ich nasłał bo mam zwolnienie zywkłe,chodzace,to bez sensu sprawdzac takie kobiety
Małą ciężarówko, mam chodzące... Dlatego jestem w szoku, ze w ogóle przyszli i się czepiali. SZOK !! i to kobiety 86letniej
W poniedziałek zgłoszę im nowy adres pod którym mieszkam i niech przychodzą... Nie dość, że zwolnienie od ginekologa, to strzaskane biodro i zakaz chodzenia za dużo... Skierowanie na CC właśnie ze względu na biodro.
Tylko niepotrzebne nerwy dla mojej babci i przy okazji moje.
W poniedziałek zgłoszę im nowy adres pod którym mieszkam i niech przychodzą... Nie dość, że zwolnienie od ginekologa, to strzaskane biodro i zakaz chodzenia za dużo... Skierowanie na CC właśnie ze względu na biodro.
Tylko niepotrzebne nerwy dla mojej babci i przy okazji moje.
Ciężarówko, mi na 100% pracodawca nie nasłał ZUS
W firmie jestem zatrudniona od ponad dwóch lat, teraz jestem pierwszy raz od tych dwóch lat na zwolnieniu, wczesniej nie chodziła. Nie wiem dlaczego przyszli, chyba mają za dużo czasu i odwiedzają cięzarne ;)
W firmie jestem zatrudniona od ponad dwóch lat, teraz jestem pierwszy raz od tych dwóch lat na zwolnieniu, wczesniej nie chodziła. Nie wiem dlaczego przyszli, chyba mają za dużo czasu i odwiedzają cięzarne ;)
Powiedzieli, ze przyślą mi jakieś pismo... Ciekawe jakie :/
Zadzwonię do nich w poniedziałek i podam adres zamieszkania, niech przychodzą. Zapraszam serdecznie. Tylko niech wezmą pod uwagę, ze mam dwójkę dzieci i równie dobrze mogę zaprowadzać i przywozić ich ze szkoły a nie jak pies warować w domu i czekać, jeżeli nie mam zwolnienia leżącego mam prawo wyjść, choćby na ławkę posiedzieć bo mamy piękną pogodę
Zadzwonię do nich w poniedziałek i podam adres zamieszkania, niech przychodzą. Zapraszam serdecznie. Tylko niech wezmą pod uwagę, ze mam dwójkę dzieci i równie dobrze mogę zaprowadzać i przywozić ich ze szkoły a nie jak pies warować w domu i czekać, jeżeli nie mam zwolnienia leżącego mam prawo wyjść, choćby na ławkę posiedzieć bo mamy piękną pogodę
hej, a jak przychodzi kontrola z ZUS do nas, to czy do lekarza ginekologa tez przychodzą bądz dzwonia? troche glupio stawiac wlasnego lekarza (który w obawie o nasze zdrowie i powiedzmy na naszą prosbe wystawia zwolnienia na miesiąc) w takiej sytuacji, oczywiscie mam namysli kontrole zleconą przez wlasnego szefa, ktory nie moze pogodzic sie z myslą, ze juz np nie chodze do pracy i nie haruje jak mrówka za psie pieniadze! wiecie cos o tym?
moj chlopak jest zameldowany gdzie inndziej a mieszka ze mna ale zus wiedzial ze adres zamieszkania jest inny niz zameldowania poszedl na chorobowe i nie musial siedziec w domu i akurat bylismy na spacerze i kontrola u nas byla nie zostawili kartki w drzwiach nic i nie wiedzielismy ze byla a nastepnego dnia piatek listonosz przynosi zawiadomienie z zusu ze sa trzy dni na wyjasnienie czemu sie w domu nie bylo choc chory moze chodzic bylismy zdziwieni ale trzeba bylo napisac pismo ze bylo sie w sklepie i ok ale nonsens ogolnie staszny stres a tlumaczyli sie w zusie tym ze chory mogl wyludzic zasilek chorobowy a dorywczo gdzies sie zatrudnic ..
Demolka masz rację, ale sorry chyba normalne, że jak mnie nie będzie w domu a ZUS zapyta gdzie byłam, to mogę podać milion powodów gdzie musiałam wyjść, niekoniecznie na ploteczki do galerii ;)