Widok

kormorany

Właśnie - małe dzieciaczki nie są do nas podobne! Te pisklaki zabite w gniazdach też jeszcze nie przypominały dorosłych ptaków. Nie jestem fanatykiem w dziedzinie aborcji, jednak wszystko zależy od etapu. Ale to temat na szerszą dyskusję - ja jedynie chciałem porównać oba problemy, ponieważ NIKT tego nie zauważył.
Łatwiej i szybciej, a ponadto poważniej brzmiałoby - Polacy, Indonezi, Beldzy, Norwedzy, Duni, Islandzi, Irlandzi, Azerzy, Skandynawi, Fini, Szwedzi, Japoni, Filipini, Albani, Itale a. Italowie, Iracy, Ukraini, Irani itp. (jak Niemcy - i naród, i państwo).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zlot pics HD on EBay

http://216.239.59.104/search?q=cache:Ps-fh6ASQCQJ:aukcja.onet.pl/show_item.php%3Fitem%3D54494059+zlot+harley+davidson+2005&hl=de

here you go Julis

http://www.harley-powerstation.pl/

Zdjęcia ze zlotu Harley'a...

Ma ktos moze namiar na stronke ze zdjeciami ze zlotu z tego roku?

WALCZMY O SKWER PLYMOUTH

TO ZBRODNIA ZABUDOWA SKWERU-LUDZIE CO WY NA TO -ZAWALCZMY Z TYMI BARANAMI CO TAK ZDECYDOWALI-JEST TYLE INNYCH MIEJSC BETONOWYCH DO WYKORZYSTANIA , NAJPIERW ZABRALI PLAC POD ZABUDOWE CENTRUM KWIATKOWSKIEGO, KOMBINUJA Z BULWAREM, TERENEM ZA MOSIREM A LEGIONOW, TERAZ SKWER PLYMOUTH, PRZECIEZ ZA TO WZIETO GRUBA KASE BO INNEGO MADREGO WYTLUMACZENIA NIE MA-TO JAK WYCINKA LASÓW NA SWIECIE "A PO NAS TYLKO BETON" ZA CEGIELSKIEJ TEGO NIE BYŁO!! PANIE SZCZUREK SZANOWAŁEM PANA-TERAZ JUŻ NIE!! BĘDZIE WALKA KTO ZAWALCZY O ZIELONE MIASTO Z BARANAMI??LUDZIE RUSZMY SIE BO NAS ZABETONUJĄ ŻYWCEM!!!

GDYNIA-BETONOWA DŻUNGLA

DLACZEGO WŁADZE GDYNI CHCA ZNISZCZYĆ KOLEJNY PARK I MALUTKĄ OAZĘ ZIELENI Z ŁAWECZKAMI DO ODPOCZYNKU ? TO OKROPNE I OBURZAJĄCE WYBETONOWANO JUŻ PLAC KWIATKOWSKIEGO SĄ ZAKUSY NA MINI PARK RÓG 10 LUTEGO I ŚWIĘTOJAŃSKIEJ A TERAZ PARK P L Y M O N T KOŁO URZĘDU MIEJSKIEGO ? OKAZUJE SIĘ , ŻE W GDYNI LICZY SIE TYLKO BIZNES !!!!! MIASTO POWINNI BYC PRZYJAZNE DLA MIESZKAŃCÓW .NASTĘPNIE POLECI DO KASACJI PEWNO PARK KILKA ŁAWEK I DRZEW KOŁO ARMII KRAJOWEJ I WŁADYSŁAWA IV PRZY DAWNEJ SKŁADNICY HARCERSKIEJ OBECNIE PRZY APTECE MARYNARSKIEJ MÓJ TEKST NIE JEST OBRAŻLIWY WIĘ SIĘ PRZEKONAM CZY DZIAŁA CENZURA

Płk Kiszczak

Czy prawidłowy adres mailowy to : kiszczak@vp.pl
czy też kiszczak@wp.pl ( litera v czy w w adresie ?)
resztę napiszę w mailu

Dla pewności

Kto mnie szukał? Czego chciał?

topsy turvy

mowisz o obroceniu hierarchii wartosci do gory nogami.
i racja ale sa chwile gdzie przebieglosc zla ponagla do szokujacych akcji.
odwazni wierza w celowosc nowoczesnych sprytnych i niebanalnych metod walki z kuszacym wszelakimi pozorami postepu czy nawet prawa i upojonych wlasna przebiegloscia i metoda przestepcom..

wiadomo, nie kormorany sa szkodliwe lecz brak efektywnej polityki ekologicznej, zarybiania, efektywnych metod obrony wlasnych interesow rybakow, jak np. nowoczesnych farm rybnych, nie mowiac o nieuczciwosci eroparlamentu i ich organow, ktore odbieraja rybakom byt..

natomiast praw nienarodzonych przestrzega kosciol, konstytucja, zasady prawne i wiele organizacji charytatywnych,
a wsrod ekologow znow jest pewno wielu za aborcja itp.
wyglada na to iz ochrona zycia jest roznie rozumiana i nie prowadzi automatycznie do jednosci.

Rzeź kormoraniątek a rzeź dzieciątek

Po kilkunastu dniach od ujawnienia wymordowania kormoraniątek, w Łodzi ustawiono wielkie kolorowe fotografie przedstawiające rozkawałkowane ciałka nienarodzonych a niechcianych dzieciaczków. Porażające podobieństwo ze wspomnianymi zdjęciami roztrzaskanych piskląt. W "ludzkim" przypadku nie zamieszczono jednak apelu o nagrodzie dla informatora za podanie nazwisk oprawców, jak to uczyniono w "ptasim" koszmarze - czyżby za zabicie zwierzęcia groziła większa kara niż za zabicie człowieka; czyżby rzeź kormoraniątek była większym przestępstwem niż rzeź dzieciątek? Łódzka wystawa była też testem na prawne meandry jej zainstalowania.Wszak dla parad i marszów wymagane są zezwolenia. A tu ktoś wynajął miejsce i zapłacił za dwa tygodnie z góry. Podobno nikt (ani instytucja udostępniająca trotuar, ani władze miasta, ani policja) nie doszukał się prawnych obiekcji. Niezależnie od poparcia dla owej akcji, brak negatywnej reakcji świadczy o błędnej interpretacji prawa - przecież nie można umieszczać w publicznym miejscu makabrycznych obrazów, nawet jeśli mieliśmy szlachetne intencje. Można sobie wyobrazić inne, równie szokujące, sceny (nie pora na ich wyliczanie). Natomiast można (w sensie technicznym, nie prawnym) byłoby, w ramach nieposłuszeństwa lub protestu, rozrzucać ulotki z takimi zdjęciami, także rozklejać większe afisze, jednak pod groźbą ujęcia i wytoczenia procesu, co przecież poruszyłoby społeczeństwo bardziej niż omówiona legalna akcja.

p. Jacek Kiszczak

Jeśli Pan tu bywa proszę o aktualny adres mailowy . Jest pewna propozycja ....

kiel week

w srode start klas olimpijskich. wsionde na moment do lodki klasy 2.4 mistrza swiata pobawic sie ; na ta miniature lodek AC.
projekt charteru dla ktorego robilem consulting (tak sie mowi to po polsku?) jak dotad jest sukcesem.

czy wiecie ze Karol Jablonski jest w czolowce regat 4 aktu LV
przed Valencja?
plywa na lodce Pucharu Ameryki gospodarzy - Iberdrola, Team Desafio Espana
spojrzcie na www.americascup.com
mialem zasczyt robic pogode dla niego jeszcze zeszlego pazdziernika online podczas meczu w Rio ktory wygral.

dzis w Kilonii nadal upal i lekka bryza.
widzialem lodke z Polski Lady B. no i bylem na moment przy polskich budach z Zywcem i kabanosami.
bratali sie Polacy z Walijczykami i Anglikami w tradycyjny sposob, hihi.

pozdrawiam CB i reszte Stworkow!

...

Rrany, onaniści... śmiercią ich karać. Planeta od razu opustoszeje ;)

Jestem rudy. Rudzi są fałszywi. Tak mówią. I że jestem odmieńcem i wynaturzeńcem. Inne dzieci śmieją się z mnie, bo rodzice nauczyli je potępiać wszystko, co od nich samych odmienne.
Mam zajęczą wargę. Jestem odmieńcem i wynaturzeńcem.
Mam garba. Jestem odmieńcem i wynaturzeńcem.
Jąkam się. Jestem odmieńcem i wynaturzeńcem.
Jestem niewidomy. Jestem odmieńcem i wynaturzeńcem.
Brawo, mili państwo.

Bo inność sama w sobie nie jest zła. Jeśli przynosi komuś szkodę, wyrząda krzywdę - wtedy tak.
O wiele jednak więcej zła przynosi ludzka nienawiść zrodzona ze strachu. Taka całkiem normalna, zdrowa nienawiść, która czasami również lubi paradować po ulicach.

Wicherku

jeśli zajrzysz w środę do gdańskiej herbaciarni to istnieje szansa, że tam się spotkamy...
o ile znowu nie zmienią mi grafiku w pracy.

kiel week

zaczal sie slonecznie, a wiatru wystarcza na plywanie.
von wegen kraina deszczowcow ??? mal sehen.
dzis fajny luz ale szykuje sie plywanie na osemkach.
zamoczylem telefon wiec musze na jarmarku zdobyc zastepczy.
som ludzie ktorzy czajom sie za teflonem zamiast einfach napisac maila.
napewno kilku poczuje sie dotknietych. niepotrzebnie.
it´s take it or leave it.

depilujemy myszulki

jeśli tylko nam wyrosły, bo to rzadkość u panów...

myszulka

słyszałam, że podobno faceci zaczną sie depilować> poprostu BEZ SENSU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

masz rację

Jedni to przestępcy, zaś drudzy to tylko odmieńcy (wynaturzeńcy). Ale czy mogą maszerować w paradach onaniści? To też nie są przestępcy... A grupy kilkuosobowe płci wszelakiej, któzy chcą akceptacji i założenia społecznego przedszkola? Wolno im? A dominanci, sadyści i masochiści (ale tylko w zakresie dozwolonym prawem)? Co tydzień inna parada? To ci w Wawie nic by nie robili tylko gapili się na parady...

do Bormanna

parada równości, czyli dla homoseksualistów to jedno, a pedofile i zoofile to drugie. Drudzy to zboczeńcy, to tak jakby za pare lat (ja już twoje dzieci bedą duże) ulicami powiedzmy Warszawy swobodnie paradowali gwałciciele. Ludzie nauczcie się rozróżniać pojęcia!!

magia

to zagle uspokajam, to po prostu ustawiam, to ucze sie skarcony, to jestem nimi. to samo z lodka.
okresami bylem w jednosci z nimi obojgiem (juz jezyk wskazuje delikatnosc tego stanu).
ale wiatrem czy woda nigdy nie bylem.
no i wcale nie polecam zuchwalych prob.
choc odwage mozna pewno wpierw wmowic aby przekroczyc wyzszy prog. najczesciej jednak odwaga wykluwa sie z jakies desperacji.
przy tym, granica miedzy powietrzem a woda jest niesamowicie wyrazna.
to bardzo luzuje gdy zmysly sa w ukladzie z koniecznoscia.
nie trzeba nawet o tym pamietac.
oj jak dawno to bylo?!

muszę...

zapamiętać zapach lasu po zmroku
i ziemi mokrej od deszczu.
zdławić ten przyjemny niepokój
przed podróżą.
zacisnąć zęby
i przeżyć jutrzejszy dzień.

później już tylko
stanąć za sterem i uspokoić żagle.
reszta niech zostanie na brzegu...

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (246 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

do góry