czy ktos z was ma w kościele Najswietrzej Maryji Panny w Gdyni ślub?
Byłam na spotkaniu z probeszczem ale on nic nie powiedział o naukach i teraz nie wiem co mam robić.
>>>A propos dekoracji w kościele - ja przygotowuję większość sama, bo mam pokrewny zawód :-)
Jeśli któraś z forumek zechce skorzystać z moich usług dekoratorskich, to zapraszam na priva...<<<
Andromeda czy mogłabym prosić o info na maila odnośnie dekoracji kościoła??
Również poproszę na priv.
Rozumiem,że można spokojnie jutro przyjść na nauki do NSPJ,na 18.00?jeśli ktoś sie wybiera to proszę napiszcie,trzeba się jakoś specjalnie zapisywać?będę wdzięczna za informacje
Pata normalnie możecie iść jutro (jeżeli teraz "lecą" nauki, ale raczej tak), dostaniesz przy wyjściu karteczkę i stempelek:)
00
~adi
(21 lat temu) 11 kwietnia 2005 o 19:15
mam pytanko
mój piekny ma tylko urlop na ślub poniewaz pracuje zagranica i wzyciu nie zrobi w polsce nauk! czy ja jedmna mam chodzic na nauki i mi to uznają? prosze o odpowiedz jutro sie w kosciele spotkamy:)
Adi musisz porozmawiać z księdzem, ja wiem że nauki są konieczne, ale może można się dogadać..
00
~adi
(21 lat temu) 12 kwietnia 2005 o 20:20
hej niestety niechciało mi sie iść na te nauki.
Salema-- odezwij sie jak już porozmawiąż z ta babką jestem ciekawa co tym razem powie. pozdrawiam
00
~ola16
(21 lat temu) 12 kwietnia 2005 o 21:44
ja brałam slub w kościele NMP, nauki mielismy w poradni w kosciele na 3go maja, poradni rodzinnej nie trzeba zaliczać, koscioł mozna udekorowac samemu ale we wspolpracy z siostrami, czerwony dywan był, klęcznik tez ladny ozdobiony. Pozdrawiam
Hmm.. a ja nie trafilam do tego kosciola. bo slyszalam, ze proboszcz jest nieprzyjemny i kaze za wszystko placic, a co laska to kolo 1000 zl. Chyba posluchalm nie tych osob, dajcie mi znac jak to wyglada od strony formalnej i finansowej ;) Pozdrawiam
uuu 400.. nieźle sobie proboszcz liczy, nie powiem...
jak pytałam po znajomych to dawali średnio 200.. (w różnych kościołach)
bo ksiądz nie stawiał nigdzie kwoty minimalnej..
wyrachowany ten proboszcz..
00
~PATA
(21 lat temu) 14 kwietnia 2005 o 21:06
Byałam dziś wNMP w kancelarii,jeśli chodzi o wystrój to trzeba pogadać z kościelnym,pon wszystko wie.No i najważniejsza wiadomość,NIE TRZEBA CHODZIC DO PORADNI:):)Wierzbowski będzie prowadził jakieś spotkanie zamiast poradni.Pozdrowienia Andromeda