Widok

kościół Św Bernarda w Sopocie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy może któraś z Was orientuje się czy w Bernardzie jest jakiś "cennik" jeśli chodzi o ślub....bo w innych watkach przeczytałam, że w niektórych kościołach funkcjonuje cos takiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
100zł kwiaty, 100zł organista a za ślub ksiądż mówił, że pary daja 100-150zł
a to na pewno cennik z tego roku?? bo slyszlalam, ze ponoc w tym roku kwiaty i organista 200zl..
ja slyszałam o znaczenie wyzszych kwotach.... stad moje pytanie. Bo az mi sie dziwnie zrobilo jak uslyszalam ze 1000 to minimum
mam ślub w św. Bernardzie 07.08.09 więc moja werasja jest najbardziej aktualna :)
my dzwoniliśmy wczoraj do organisty i życzy sobie 200zl!!!!
200zł to nie jest wygórowana kwota za granie na ślubie dla organisty w Bernardzie - miałam okazję z nim kilkakrotnie współpracować - to bardzo dobry organista po Akademii Muz, ma piękny głos. Taki organista to rarytas wśród trójmiejskich organistów...wiem, co mówię:)
"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przychylam sie do poprzedniej wypowiedzi - organista z Brnarda
jest naprawdę świetnym muzykiem !
Zulusa, a to panie od kwiatow i organista podali Ci taka cene czy slyszalas to od kogos??
alutka_69, o cenach rozmawialiśmy tylko i wyłącznie z księżmi i każdy mówił to samo :)
tak, zgadza się organista może wziąć 200zł ale wówczas gdy bezpośredni z nim się umawiamy co ma grać itp., natomiast jeśli nie idziemy do organisty wtedy załatwiamy wszystko z księdzem i płacimy za organiste 100zł
A powiedz mi jeszcz Zulusa, za wszystko placi sie przed czy po slubie??
alutka_69, a wiesz, że w sumie nie pytałam :-/ wiem tylko, że w zeszłym roku mój kuzyn (też miała tam ślub) płacił za msze po całej ceremonii ale kiedy za kwiaty i organistę to nie wiem... na dniach będę się z nim widziała więc zapytam :)
Miałam ślub w Bernardzie 13 czerwca i z tego co mówił ksiądz to kwiaty 100-200 zł jak kto może, organista 200zł jeśli ma grać bo jeśli bierze się swój zespół to też trzeba mu dać ze 100 bo on z tego żyje tak nam powiedział ksiądz i pod tym warunkiem zgodził się na inną oprawę mszy. A za ślub to nie ma cennika ale powiedział, żeby dać tyle na ile oceniamy naszą współpracę i żeby wszyscy byli zadowoleni.
Kopertę zostawiliśmy księdzu na ostatniej wizycie u niego chyba 10 dni przed ślubem.
Dziewczyny, a wiecie moze czy proboszcz w tym Kosciele robi problem z prowadzeniem do oltarza przez Tate??
Nam mówił że mu się to nie podoba bo Pan młody głupio wygląda jak sam stoi przy ołtarzu , ale pewnie jak Ci będzie bardzo zależało to się zgodzi, jest bardzo ugodowy, wszystko można z nim załatwić.
Ooo tego to nie wiedziałam, że trzeba się pytać czy tata może prowadzić pannę młodą do ołtarza, my właśnie tak zamierzamy zrobić. Myślałam, ze to normalne :-/ Poza tym, to nie jest argument, że pan młody głupio wygląda sam pod ołtarzem, to mój wybór, kto ma mnie prowadzić... a nie księdza! Pod koniec lipca będę w św. Bernardzie i poruszę ten temat.
Zulusa, to daj prosze znac bo my do Ksiedza mamay dopiero w polowie sierpnia sie wybrac.
Ja wlasnie bardzo bym chciala, zeby Tato mnie prowadzil, tylko nie wiem czy beda z tym problemy, czy Ksiadz bedzie mial jakies "ale". Ponoc Ksieza nie bardzo chca sie godzic na cos takiego, jesli para przed slubem ze soba mieszkala, a my nie dosc, ze ze soba mieszkamy, to mamy jeszcze synusia.. Co nie zmienia faktu, ze bardzo bym chciala isc z Tata
ok jeśli będę już po wizycie a będzie to około 29-31.07 to napewno napiszę ale jeśli zapomnę to możesz mi przypomnieć, podnosząc ten wątek w w/w dniach, napewno go zobaczę :)
podnosze:)
A ja dzwoniłam tam dziś i potwierdzam informacje, że zapisy na 2010 prowadzone są od dnia 1 września i nie ma zmiłuj żeby wcześniej.. Trochę to nam nie na rękę, ale co zrobić :)
to cos czuje, ze spotkamy sie 1 września ;) mam nadzieje, ze od 8 albo 9.

tylko co z naszymi płatkami róż i ryżem :( ?
Też dzwoniłam do Biura Parafialnego w kościele Św Bernarda i mówili mi, że od 1 września, ale biuro parafialne 1 września, czyli we wtorek jest otwarte od 16:00 do 17:00.
podbijam ten wątek bo jestem ciekawa kto jeszcze bierze ślub w bernardzie w 2010 r
no ja rzeczywiście pojawiłam się w parafii 1go września- od 16stej było można rezerwować sobie termin a ja byłam o 16.45 i jeszcze nie widziałam tylu par ;/ byłam przekonana, że mój wymarzony termin już jest zajęty...na nasze szczęście termin był wolny tylko godzina wcześniejsza ;p co do opłat to nic nie wiem jeszcze- ślub mamy 14 sierpnia 2010r i ksiądz na jesieni kazał nam zrobić nauki i po feriach zajść na parafię, więc pewnie dopiero potem dowiem się wszystkiego...pozdrowionka :)
no ja zadzwoniłam gdzieś o 16:20 i już na nasz termin wszystkie najfajniejsze godziny były zajęte, i też dostaliśmy wcześniejszą :P Mówisz że na jesieni radził zrobić nauki? Nam kazał odezwać się po Nowym Roku.
nam tez kazał sie odezwac po feriach(luty/marzec) juz ze zrobionymi naukami...
czy ktoś bierze ślub w tym kościółku w dn. 10.09.2010 (jest to piątek)?
ja szukam osob które biorą ślub w tym kościele 19.06.2010 więc też prosze info.
czy ktos bierze tam slub 25 czerwca 2010??
Ja biorę ślub 25.06.2011 o godzinie 17:)
Ja też będę brała tam ślub :) tylko że 4 czerwca o 14:00 :)
Rozmawiałaś z księdzem odnośnie opłat? Teraz jest za kwiaty 200 zł zrzuty pomimo tego, że w tym dniu oprócz nas bierze ślub jeszcze z 4 pary.
My mamy slub 10.06 i na spotkaniu z proboszczem powiedzial nam tak:

200zl skadka na kwiaty i 300-500zl za msze.
150zl organista
Jeśli umawiasz się osobiście z organistą i masz jakąkolwiek prośbę do niego, to bierze 200 zł.
My braliśmy ślub niedawno i ksiądz powiedział, że mamy zapłacić 150 zł za kwiaty, organiście zapłacilismy 200 zł (napisał nam w smsie, że sam opłaca ZUS i z tego tytułu taka cena). Bardzo sympatyczny człowiek i pięknie gra :)
A w związku z datkiem dla księdza, to daliśmy co łaska, czyli tyle ile uważaliśmy za stosowne biorąc pod uwagę wydatki za cały ślub z obiadem ślubnym na 30 osób. Nic nie powiedział na kwotę, więc chyba było OK :)
Ja w każdym razie polecam serdecznie ten kościół i obsługę, bo wszyscy dosłownie spisali się na medal!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny!

Powiedzcie mi proszę jak ma na imię organista z Bernarda?

Z góry dziękuję!
JACEK KOTYŃSKI pochodzi z Włocławka ma 32 lata.W Kościele GWIAZDA MORZA organista śpiewa jeszcze piękniej ,aż ciarki przechodzą po plecach...Brałem tam ślub cuuudnie i bardzo sympatyczny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry