Widok

kościół Wniebowzięcia NMP w Redzie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chcialam podpytac osoby ktore miały, będą mieć tam ślub lub których parafią jest własnie ten kościół o to jacy sa tam księża, jak wygldają śluby w tej parafii, jaki jest organista i wogóle bać się czy nie :-) To nie moja parafia, ale mam tam zaklepabny slub w sierpniu. Dziekuje za odpowiedzi.
image
image
15 sierpnia 2009
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my bierzemy tam ślub 24 października. Już dawno w tym kościele nie byłam (teraz mieszkam w gdansku), więc nic ci nie napisze, ale do tej pory było ok. Organista 'żywy' tj. nie smęci i nie przeciaga.
A co do księzy to się tam trochę pozmieniało. No nic to przyłączam się do pytania, może ktoś napisze więcej.
UPPPP
image
image
15 sierpnia 2009
Byłam tam tylko raz i czuje duży niesmak. Kościół piekny, panuje w nim wspaniały klinat barokowy. Ale księża...:( nie polecam. Spowiadałam się tam i chociaż nie nabroiłam za bardzo zostałam zbluzgana tak jakby nieiwadomo co zrobiła, tragizm, to była moja najgorsza spowiedz. Życze powodzenia :)
coz, wspolczuje ale ja jestem z tego koscila zadowolona. Nauki byly wesole, spowiedz neutralna. Wiec ogolem wszystko OK, tylko organista mi sie nie podoba.
image
image
15 sierpnia 2009
Może jeszcze sa jakież opinie?? bo my się wlaśnie zastanawiamy nad wyborem...
jestem z tej parafii i jeżeli ktoś chce mieć tam ślub to polecam księdza Andrzeja - jest przemiły :)
hehe mam z tym kościołem śmieszne wsppomnienia bo musiałam się spowiadać przed chrzcinami mojej siostry(miałam być chrzestną) i nie chciałam iść do swojego księdza więc wybrałyśmy się z mamom właśnie tam i ........ nigdy więcej !!! jakiś nawiedzony ksiądz nawżeszczał na nas powiedział że jestem dzieckiem szatana i pakie tam nigdy nie było nam tak głupio na mojej mamie też nie zostawił suchej nitki. od tamtej pory spowiadam się u swojego księdza :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój brat brał w tym kościółku ślub 2 lata temu. Udzielał im ksiądz Tomasz- przemiły, wesoły. Organista moim zdaniem w porządku, nie fałszuje,nawet na życzenie bratowej zagrał Ave Maria.
Księżą i organista są nawiedzeni, gram w zespole muzycznym na ślubach i mamy z tą parafią bardzo nie miłe wspomnienia, szczególnie z organistą. Bardzo niemiły i niedostępny facet, chyba zazdrosny, że ktoś oprócz niego umie śpiewać i grać. Specjalnie nie przyniósł mikrofonu do zaśpiewania psalmu, i wcinał się w nasze miejsca, gdzie my mieliśmy grać, Para Młoda była tak zdenerwowana, że nie zapłaciła temu Panu za robotę.
Pan organista wmawiał im, że nic nie wie o zespole i nie zgadza się, abyśmy grali, musieliśmy prosić księży, potem organistę o zgodę na granie. PORAŻKA! Przez nich ślub się opóźnił i zrobiło się nie potrzebne zamieszanie i nerwy.
Pozdrawiam serdecznie Pana Andrzeja ;/
Od tego momentu powiedzieliśmy sobie, że więcej tam grać nie będziemy.

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry