Widok

kościół na mickiewicza

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej!czy któraś z was dziewczynki będzie brała albo brała ślub w kościele na mickiewicza i może mogłaby mi coś więcej powiedzieć jak z przystrojeniem i wogóle będę wdzięczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam pytanko jakiego ksiedzea wybrac?
ja tez jestem stamtad ale od kilkunastu lat juz tam nie mieszkam i nie jestem na biezaco.
dziekuje bardzo
Czy któraś z Was kochane ma ślub w kościele św. Krzyża 17 września 2005?

Aguszka :)

Duży Kościół na Mickiewicza INFO

Jeśli jesteście zainteresowane, chętnie odpowiem Wam na pytania dot. ślubu w tym kosciele, ponieważ po 1 to moja parafia, wychowałam sie tam i to mój ulubiony kościół, a po 2 przysięgliśmy sobie wieczną miłość właśnie w tym kościele 11 września 2004 roku.
A moze ktos ma tam slub 30 kwietnia??? A co do ksiezy to wszyscy polecaja proboszcza i ponoc nie ma z tym problemu aby sie zgodzil.
Oczywiście, że możesz poprosić, by ślubu udizelał ci ten ksiądz a nie inny!
Ja planuję nawet "sprowadzić" sobie księdza z innej parafii (ślub zresztą tez planuję w "obcym" kościele)
Aguszka, niestety od kilku dobrych lat nie naleze do tej parafii i kompletnie nie wiem jacy sa ksieza, a wlasciwie ojcowie :-) Znam tylko proboszcza, bardzo mily człowiek i na pewno jak bedzie Wam udzielal slubu to bedzie niezapomniana uroczystość :-)
Polecam proboszca lub ksiedza Wilczyńskiego, uroczy starszy ksiądz!
Milia a co powiesz o księżach??
Ostrzegano mnie żebym nie godziła się na ksiedza, który odprawia msze poranne - 9.30 i chyba 10.30. Tylko nie wiem czy można zarządać jakiego księdza chce się mieć na ślubie a jakiego nie. hmmm
Masz jakieś zdanie na ten temat???

A tak w ogóle dziewczyny to polecam gimblę :-) Na pewno o niej słyszałyście.

www.gimbla.pl :-)))))))))))
Spoko, pytaj ile chcesz :-)

Tak, Pani Basia gra na organach. :-))))
milia przepraszam za tyle pytań ale nie jestem z tej parafii i aż tak dobrze nie znam tego koscioła.
Prosze powiedz mi czy ta p. Basia tylko śpiewa czy też gra na organach?

A wy dziewczyny ile planujecie dac organistce ? :-) I naprawde z czystym sumieniem mogę polecic Panią Basię :-)
Wiesz co, namiarów nie mam... ale mysle ze jakbys poprosila o nie w kancelarii to powinni Ci dac. Moja mama byla z nia na jakiejs wycieczce i "zaklepala" termin w moim imieniu. Ja osobiscie sie z nia nie kontaktowalam. I nie mam pojecia ile jej dam pieniazkow. Mysle ze 200 zl.
Milia mam ilka pytań.
Osobno sie umawialaś z p. Basią???
Ile p. Basia "bierze" za oprawe muzyczną???
Chciałabym sie z nią skontaktować ale nie bardzo wiem jak.
Jak byliśmy w kościele to ksiądz nic nam o p. Basi nie mowił chociaż pytaliśmy o oprawe muzyczną - masz może jakiś namiary na nią?

A :)

Tak, ta babka która slicznie spiewa to Pani Basia :-) Jest jeszcze siostra zakonna, która spiewa koszmarnie... hihihi tzn tak jakos sztywno i bez uczucia, bez głębi...

Natomiast Pani Basia spiewa jak anioł :-)
Nic jeszcze nie słyszałam o Pani Basi. Ładnie śpiewa??? Czy to ta Pani organistka? bo słyszałam ze w tym kościele babka gra na organach.
A :)

milia czy ta pani Basia śpiewa tam w kościele?? bo słszałam że właśnie jakaś babka bardzo ładnie tam śpiewa czy to ta sama???
między plebanią i kościołem jest wystarczająco dużo miejsca dla bardzo wielu gości:) uczestnicząc w uroczystości nie słyszy się tramwajów :))
Wygląda na to, że ja bede pierwsza slubowac - 4 czerwca :-) Postaram sie zalatwic wymianę krzesel :-)))))

Nie wiem jeszcze ile pieniążków wręczymy, mysle ze nie mniej niz 300 zl. A Wy ile zamierzacie dac ?

No i u mnie bedzie spiewala Pani Basia i wycisnie lzy wszystkim gosciom :-) Tramwajem sie nie przejmuje zupelnie, natomiast martwi mnie cos innego - boje sie ze przed kosciolem jest za malo miejsca i ze goscie beda sie tłoczyć w kolejce do zyczen. :-)))))))))))

pozdrawiam Was serdecznie :-)
no to mnie trochę pocieszyłaś:))) dzięki
do góry