Widok

koślawe nogi?????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zauważyłam, że moja 3-letnia córka na iksowate nogi...od kolan się jej rozchodzą:(((...wczoraj to wnikliwie obserwowałam i jak ustawiłam ją na baczność (łącząc stopy) to kolana prawie nachodzą na siebie...nawet jak córka stanie tak sama z siebie to wyraźnie to widać, że uda ma złączone a na dole jest przerwa...

gdzie się z tym udać??? czy to juz się kwalifikuje do specjalisty??

martwię się tym trochę....wprawdzie moja teściowa /o zgrozo!/ ma identyczną budowę, więc myślałam, że ma koślawe nogi po niej, ale zdecydowałam, że się tym zajmę bo może to sytuacja do "naprawienia"?

W przedszkolu mają gimnastykę korekcyjną - czy taka "przypadłość" kwalifikuje się na zajęcia?

Czy któraś ma podobny problem? poradzicie coś?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
JEST COŚ TAKIEGO JAK FIZJOLOGICZNA KOŚLAWOŚC NÓG u małych dzieci , znika raczej samoistnie w ok. 4-5 roku zycia nawet , można poprosić o skierowanie do ortopedy tez oceni i ew. pokaże co można w domu robić aby szybciej nóżki .kolana się wyprostowały a przy okazji Ty będziesz spokojniejsza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry