Widok

koślawe nogi?????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zauważyłam, że moja 3-letnia córka na iksowate nogi...od kolan się jej rozchodzą:(((...wczoraj to wnikliwie obserwowałam i jak ustawiłam ją na baczność (łącząc stopy) to kolana prawie nachodzą na siebie...nawet jak córka stanie tak sama z siebie to wyraźnie to widać, że uda ma złączone a na dole jest przerwa...

gdzie się z tym udać??? czy to juz się kwalifikuje do specjalisty??

martwię się tym trochę....wprawdzie moja teściowa /o zgrozo!/ ma identyczną budowę, więc myślałam, że ma koślawe nogi po niej, ale zdecydowałam, że się tym zajmę bo może to sytuacja do "naprawienia"?

W przedszkolu mają gimnastykę korekcyjną - czy taka "przypadłość" kwalifikuje się na zajęcia?

Czy któraś ma podobny problem? poradzicie coś?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam tak to sie nazywa koslawosc kolan trzeba uwarzac zeby nie siadało z nogami na boki, chyba ze stopy ma pod pupą
trzeba cwiczyć chodzenia na piętach i wewnętrznych stronach stopy mozna to samemu robic ale najlepiej u specjalisty fizykoterapeuty na zajęciach korekcyjnych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepiej fizjo i ortopeda. U nas ortopeda stwierdził nadmierna giętkość stawów i poweidzial że nic się z tym nie zrobi tylko trzeba kontrolować czy się nie pogarsza. Byłam u fizjo i stwierdziła że trzeba ćwiczyć mięśnie brzucha i nóg bo będzie gorzej i tyle Ogólnie duże znaczenie ma jakość dobranych bucików dla dziecka:
https://ebuciki.com/marki/f_emel/
Weź pod uwagę polską markę Emel.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry