Widok
A ja powiem tak.....pomimo stosowania kremów i tak pojawiły mi się rozstępy.A czytałam trochę na ten temat i program oglądałam na TVN Style a tam mówili,że to jest nieuniknione.Brzuch smarowałam od samego początku oliwkami,potem kremami i faktycznie podczas ciąży nie miałam,ale po urodzeniu się pokazały.To chyba siła wyższa i nie do uniknięcia.
A tak swoją drogą to nie stosowałam jakiś specjalnych specyfików dla kobiet w ciąży.Wystarczy,że koleżanki moje kupowały kosmetykli za kolosalne kwoty i tak czy siak miały rozstępy :)
A tak swoją drogą to nie stosowałam jakiś specjalnych specyfików dla kobiet w ciąży.Wystarczy,że koleżanki moje kupowały kosmetykli za kolosalne kwoty i tak czy siak miały rozstępy :)
Ja stosowałam Mustelę - wychodzi ok. 3 tuby na cała ciąże ( smarowałam brzuch, uda i piersi). Rozstępów nie mam.
Tu najwazniejsz ejest to, ze skóra jest nawilżona i elastyczna, wiec u osób bez tendencji do rozstępów dlatego działa nawet zwykął oliwka dla dzieci (najlepiej Bambino lub Nivea bo nie uczulają).
Aha - mustelę stosuje sie tez kilka tyg. po porodzie, bo wtedy mogą też sie pojawić rozstępy - szczególnie smarowac trzebva na piersiach jak nastąpi nawał pokarmu
Tyle z moich doświadczeń :)
Tu najwazniejsz ejest to, ze skóra jest nawilżona i elastyczna, wiec u osób bez tendencji do rozstępów dlatego działa nawet zwykął oliwka dla dzieci (najlepiej Bambino lub Nivea bo nie uczulają).
Aha - mustelę stosuje sie tez kilka tyg. po porodzie, bo wtedy mogą też sie pojawić rozstępy - szczególnie smarowac trzebva na piersiach jak nastąpi nawał pokarmu
Tyle z moich doświadczeń :)
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com