Widok

kosmetyki dla ciężarnych:)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jakie kosmetyki byście polecały do pielęgnacji ciała....wiem tylko o serii Musteli dla kobiet w ciąży oraz Pharmaceris np foliacti pzapobiegajacy rozstępom....znacie jakies inne może ujedrniające ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja stosuje krem na rozstepy Gerbera i oliwke :-)
na razie ok

image
image
Ja używam oliwki, w kremy nie wierze - moja kumpela całą ciąże smarowała się kremami i efekt był naprawde super, za to dzień po porodzie byłą całą w rozstępach

image
ja zadnego nie stosowalam i na brzuchu nie mialam za duzo rozstepow w trakcie i po ciazy
A ja powiem tak.....pomimo stosowania kremów i tak pojawiły mi się rozstępy.A czytałam trochę na ten temat i program oglądałam na TVN Style a tam mówili,że to jest nieuniknione.Brzuch smarowałam od samego początku oliwkami,potem kremami i faktycznie podczas ciąży nie miałam,ale po urodzeniu się pokazały.To chyba siła wyższa i nie do uniknięcia.
A tak swoją drogą to nie stosowałam jakiś specjalnych specyfików dla kobiet w ciąży.Wystarczy,że koleżanki moje kupowały kosmetykli za kolosalne kwoty i tak czy siak miały rozstępy :)

Rozstępy można zminimalizować poprzez pielegnajcę ciała dłuugo przed ciążą... Jeżeli skóra będzie elastyczna, nawilżona, "wygimnastykowana"to łatwiej zniesie rozciąganie przy rośnięciu brzuszka :)

Racja......tylko np ja nie wiedziałam kiedy zajdę w ciążę,bo dość długo nam nie wychodziło :)A jestem leń patentowy i nie chciałoby mi się ćwiczyć.Poza tym nie miałabym na to czasu.

w sumie leń patentowy ze mnie też jest... ;) hmmm.... ja teraz jestem taka mądra :) a za ten roczek, dwa sama będę szukać podobnych porad :)

Niestety większość moich koleżanek (i ja też) smarowała się w czasie ciązy, a i tak nie uchroniło to ich brzuchów przed rozstępami. Chyba większy na to wpływ ma kondycja skóry i mięśni podskórnych, a nie kosmetyki.
A ja smaruję się oliwą z oliwek.Taką zwykłą ,spożywczą.W pierwszej ciązy nie miałam rozstępów,teraz mam delikatne na biodrach,bo sporo przytyłam.Ale polecam
Ja stosowałam Mustelę - wychodzi ok. 3 tuby na cała ciąże ( smarowałam brzuch, uda i piersi). Rozstępów nie mam.
Tu najwazniejsz ejest to, ze skóra jest nawilżona i elastyczna, wiec u osób bez tendencji do rozstępów dlatego działa nawet zwykął oliwka dla dzieci (najlepiej Bambino lub Nivea bo nie uczulają).
Aha - mustelę stosuje sie tez kilka tyg. po porodzie, bo wtedy mogą też sie pojawić rozstępy - szczególnie smarowac trzebva na piersiach jak nastąpi nawał pokarmu
Tyle z moich doświadczeń :)

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
ja tez nie stosowałam zadnycvh specjalnych kremów, jak czułam że skóra jest przesuszona to smaruje brzucho oliwką dla dzieci i jak do tej pory 35 tc nie mam zadnych rozstępów choć nie sądziłąm ze tego uniknę. oby dalej było tak samo:)

jaszczurka
ja dostałam kosmetyki MUSTELA :)

image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

do góry