Widok

koszt chrztu

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Kochani, jak w temacie. Ile "dzisiaj" kosztuje ta impreza? Chodzi mi dokladnie o obiadek dla gosci po chrzcinach. 12 osob + tort. Oczywiscie koszt orientacyjny. Moze ktos niedawno robil i wie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja właśnie stronki do nich nie mam,w maju byłam na komunii u szwagra córki i wszystko nam smakowało i co najważniejsze mój mąż się nie pochorował (jedzenie w restauracjach mu nie służy). Wzięłam tylko do nich namiary od szwagra,kobieta do mnie przyjechała,obgadałyśmy co i jak i to wszystko. Za imprezę płaciłam dopiero w poniedziałek jak przyjechali po stoły i naczynia. Na priv mogę podać numer telefonu i oni na pewno podadzą jakąś stronkę do siebie.
Dodam,że jedzenie pyszne i pięknie przystrojone,aż żal było rozpoczynać.
justa co to za firma i czy mają swoją stronkę
Andzia ja robiłam w sierpniu w domu.
Miałam catering i płaciłam 50 zł za osobę.
W cenie miałam stoły,krzesła,obrusy,pokrowce krzeseł,jakieś świece,serwetki i całą zastawę.
Do jedzenia:zupa,trzy rodzaje mięs dla każdego,trzy rodzaje surówek,ziemniaki,trzy rodzaje przystawek,chleb,masło,kawa,herbata (nawet cukier i mleko przywieźli ),wody mineralne,soki,napoje i ciasta. Mnie tylko interesowało ubranie dziecka i zamówienie tortu. W cenie była obsługa,wszystko podali,po obiedzie wystawili przystawki,ciasta,a na takim dodatkowym stole pod ścianą postawili warnik i każdy mógł sobie w pokoju zaparzyć kawę czy herbatę,ja nie musiałam biegać. Dopiero wtedy pojechali,a ja tylko na koniec musiałam brudne naczynia wrzucić do ich skrzynek i oni to wszystko w poniedziałek odebrali.
a gdzie to ?
Agusia, wiem wiem, dlatego to bedzie podstawowe pytanie, ktore zadam na wstepie ;p
Tak naprawde zalezy nam na swoim torcie, a ciasta to tam kij ;p
A moze jest tu ktos, kto robil taka impreze niedawno w domku i jest w stanie podac przyblizony koszt?
No i jak z tym ubrankiem? W co najlepiej ubrac?
Tylko pamiętaj, że nie do każdej restauracji możesz przynieść własny tort/ciasta ;)
No to super :) myslalam na poczatku, zeby zrobic w domu, pewnie polowe tej kwoty moglabym zaoszczedzic ale jakos nie usmiecha mi sie biegac od stolu do kuchni ... za wygodna jestem hehehe :)
w naszej cenie 90 od osoby jest jeszcze kolacja czyli salatki, mieska zapiekane itp. oraz goracy barszcyzk z pasztecikami na zakonczenie
my płacilismy 35 zł, obiad (do wyboru trzy rodzaje miesa, po dwa na głowe, surówki, ziemniaki) i kolacja. Ciasta i tort plus soki we własnym zakresie. Niestety ale może i stety bylo to "po znajomości", jednak gdybysmy mieli placic jako normalni klienci to max 60 zl.
Blondynaaa - dla mnie byloby to rewelacyjne miejsce, bo jestem z Brzezna i do domu rzut beretem ;p
Kiedy tam bylas? Myslelismy o tym miejscu, czytalam tez troche opini i generalnie sa ok.
Napisz cos wiecej, tzn. jakie menu bylo itp.
pod aniołem tam masz za ok 60zł.. zależy co chcesz miec do jedzenia nie żałują .. :)
No my tort na pewno bedziemy mieli wlasny. Ja zalozylam , ze koszt od osoby to ~ 70 pln. Wiec widze, ze mozna w tej cenie sie zmiescic.
A jesli chodzi o ubranko, to nie mam pojecia. Moze jakis garniturek? No wlasnie, w co go najlepiej ubrac? Chrzest planujemy na koniec kwietnia, dzisiaj skonczyl 8 m-cy.
My mieliśmy 60zł od osoby obiad i ciasta, plus we własnym zakresie tort i wino :) za Chrzest i "przyjęcie" wyszło nam (19 osób dorosłych) ok 1300zł :)
ubranek nie liczę :) ale max 100zł ubranka :) zalezy w co chcesz ubrać ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja siostra w Grudniu robiła w "lucynka" we wrzeszczu, chrzciny na 12/13 osób nie pamiętam ile płaciła za osobe, ale coś koło 70zł max ale było tańsze menu. Wiem że była zadowolona z ceny, no i było naprawdę fajnie. Jedzenie smaczne, tylko tort/ciasto swoje. Ale ogólnie polecam :)
Ja płaciłam 140 zł za osobę, ale było nas 10 osób dorosłych i 2 dzieci (nie licząc mojego brzdąca;-) ), ale było to poza trójmiastem. W cenie był obiad, kawa + 3 rodzaje ciasta i tort, kolacja, a to co zostało dostaliśmy spakowane do domku. Dodam tylko, że knajpa jest otwarta tylko i wyłącznie na imprezy okolicznościowe i akurat tylko my tam świętowaliśmy, pewnie dlatego taka cena.
90 zł od osoby? Sporo ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czyli jesli zalozylam sobie budzet 1500 pln (w przyblizeniu) to ze wszystkim powinnam sie zmiescic? Mowie tutaj o obiedzie, torcie, ubranku,groszu dla ksiedza ogolnie o calej oprawce.
my robilismy chrzest we wrzesniu,koszt obiadu ~ 1000zl (14 osob) tort kupiony osobno,dla ksiedza 100zl
ja robie nie w trojmiescie na 15 osob i place 90 zł od osoby plus tort- ale to sama robie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry