Widok
ja mam w domu taką z nacięciami i odradzam
całe szczęście, że siostra mi dała i mogłam wcześniej przetestować - niestety cycki uciekają tymi dziurami na lewo i prawo ;) więc lepiej mieć z dekoltem na guziczki, lub kopertowym
ja kupiłam w h&m za 29zł na dziale normalnym z piżamkami, koszule na trzy napki, spokojnie można do karmienia ją mieć
a na poród najlepiej długi t-shirt, zakrywający pupę, taki którego nie szkoda będzie nam wyrzucić jak się mocno pobrudzi...
całe szczęście, że siostra mi dała i mogłam wcześniej przetestować - niestety cycki uciekają tymi dziurami na lewo i prawo ;) więc lepiej mieć z dekoltem na guziczki, lub kopertowym
ja kupiłam w h&m za 29zł na dziale normalnym z piżamkami, koszule na trzy napki, spokojnie można do karmienia ją mieć
a na poród najlepiej długi t-shirt, zakrywający pupę, taki którego nie szkoda będzie nam wyrzucić jak się mocno pobrudzi...
koszula z nacieciami jest super ja kupilam na hali targowej(po 85zl)
pozatym tak czy inaczej nosi sie stanik by podtrzymac piersi no i trzeba miec wkladki laktacyjne...bo piersi kapia
w pozniejszym czasie tez sa swietnym rozwiazaniem po wyjmuje sie piers i maluszek juz je
pozatym w szpitalu nie biega sie tylko w koszuli tylko zaklada sie szlafrok a w domu to nikt nas nie oglada...a maluszek ma gdzies co mama ma na sobie byle by zjadl
allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
pozatym tak czy inaczej nosi sie stanik by podtrzymac piersi no i trzeba miec wkladki laktacyjne...bo piersi kapia
w pozniejszym czasie tez sa swietnym rozwiazaniem po wyjmuje sie piers i maluszek juz je
pozatym w szpitalu nie biega sie tylko w koszuli tylko zaklada sie szlafrok a w domu to nikt nas nie oglada...a maluszek ma gdzies co mama ma na sobie byle by zjadl
allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
ja mam 3 koszule(chyba po 25,30 zł były-2 kupiłam )wiec nie szkoda mi bedzie jednej zniszczyc do porodu(tymbardziej ze ja nie mam w domu starych t-shirtów meza-zazwyczaj jak sie zuzyja/zniszcza to wywalamy),wszystkie sa na guziczki(ponoc najwygodniejsze-to z wywiadów z kolezankami "wczesniejrodzacymi";) )nie lubie tak w ogole spac w koszulach,musze miec jakies spodenki albo nic;)i koszulke na ramiaczka wiec tez łatwo mi bedzie wyciagac pierś juz w domku:)
ja miałam 2 z nacieciami i wg mnie super
co do biustonoszy to pierwsze słysze ze trzeba nosić - ani ja ani dziewczyny z sali nie miały - mam mleczko nie kapeałao - dopiero w 3-4 dni po porodzie ma sie nawał pokarmu, ale kazda kobieta jest inna
Mi w kazdym razi enic nigdy nie kapało .....a panie połozne radziły własnie miec koszule luźne i nie zapiety zeby biust się "wietrzył" dla szybszego zagojenia - jesli ktoś miał - ranek po pogryzieniu przez maluszka
Wiec ja polecam z rozcieciami - hm.... nie miałam zbyt wielkiego biustu - ok. C wiec moz edlatego mi "nic nie uciekało" zza koszuli :)
co do biustonoszy to pierwsze słysze ze trzeba nosić - ani ja ani dziewczyny z sali nie miały - mam mleczko nie kapeałao - dopiero w 3-4 dni po porodzie ma sie nawał pokarmu, ale kazda kobieta jest inna
Mi w kazdym razi enic nigdy nie kapało .....a panie połozne radziły własnie miec koszule luźne i nie zapiety zeby biust się "wietrzył" dla szybszego zagojenia - jesli ktoś miał - ranek po pogryzieniu przez maluszka
Wiec ja polecam z rozcieciami - hm.... nie miałam zbyt wielkiego biustu - ok. C wiec moz edlatego mi "nic nie uciekało" zza koszuli :)
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

ja miłam coś takiego tylko innne kolorki - noszac przed ciaza rozmiar ok 23/38 wzieła 38 i były OK
http://www.allegro.pl/item292544524_duzo_wzorow_koszula_dla_karmiacej_porod_xl.html

http://www.allegro.pl/item292544524_duzo_wzorow_koszula_dla_karmiacej_porod_xl.html

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

noszac przed ciaza oczywiście rozmiar ok 36/38 wziełam 38 i były OK - cos mi literki się dziwne powpisywały

ojej to wiadomo ze nikt nie sprawdza mozesz przeciez przyjsc bez niczego jak sie poród zacznie i nikt cie przeciez nie wyrzuci ze szpitala;)przeciez nie o to tu chodzi:)ale jesli na SR połozna mowi co wziac do szpitala to dla naszej wygody:)dlatego ja wezmę zreszta juz mam wycieki siary i koszulki codziennie musze zmieniac do spania bo całe sa wybrudzone....podejrzewam tez,że "każą"przynosic swoje koszule i ciuszki dla dzieciaczków, aby kobiety ktorych np nie stac na kupno ciuszków dla dziecka czy koszul do szpitala mogły korzystac z tych co tam sa,a wiadomo ze jak kazda przyjdzie z "pusta"torba to te koszule i ciuszki sie niszcza podczas ciagłego prania...
Dziękuję dziewczyny za wszystkie opinie. Ja też słyszalam o tym, że trzeba miec stanik z dwoch względów: aby nie kapało i aby się piersi nie zniekształcały. No chyba, że chcecie mieć potem do pasa ;) Wiem jaki biust ma moja mama i nigdy nie dopuszczę do tego aby mieć talki sam. Wtedy nie było specjalnych biustonoszy... Uważam, że nawet u dziewczyn które miały bardzo mały biust przed ciążą i teraz im się powiększył, jesli nie będą nosiły stanika to zostana im tylko falki :))