Widok

okragle stoly na weselu?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jakie jest wasze zdanie? zastanawiam sie nad okraglymi stolami z tym ze nigdy nie bylam na takim weselu i nie wiem jakie sa odczucia gosci.dlatego prosze was o wasze zdanie w tej sprawie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi też najbardziej podobają się okrągłe. Na weselu siostry u nich wypożyczliśmy stoły - http://gastrowypozyczalnia.pl/pl/21-stoly Wszystkie okrągłe, jednakowej wielkości. Wyglądały fajnie :)

Moim zdaniem okrągłe stoły są dużo lepsze. Niestety na naszym weselu nie będzie takich. Sala nie dysponuje okrągłymi stołami. A w innych ładnych miejscach terminy były zajęte.
Ślubujemy 29.04.2017

Może ktoś jeszcze się wypowie jak to u Was było ze stołami? Czy wybraliście okrągłe? Jak się to sprawdziło.
My się nad tym zastanawiamy.

Byłam jako gość na dwóch weselach, gdzie stały okrągłe stoły i moje odczucia są takie:

Na plus:
- bardzo elegancki wygląd
- mniejsze poczucie "stłoczenia" wszystkich ludzi tuż obok siebie na małej przestrzeni

Minusy:
- mniej miejsca do tańca ( niestety takie ustawienie wymusza większą przestrzeń wolną, bo dojście do okrągłego stolika musi być z każdej strony)
- ryzyko tworzenia się "enklaw" wśród poszczególnych stolików ( przy tradycyjnym ustawieniu stołów goście jakoś śmielej mieszają się ze sobą, zamieniają miejscami, tutaj w przypadku okrągłych stołów- każdy praktycznie trzymał się od samego początku do końca "swojego" stolika, co może być dyskomfortem dla tych gości, którzy się nie znają)
- mnie osobiście bardzo przeszkadzał fakt, że idąc na parkiet musiałam przeciskać się slalomem między stolikami i być "na celowniku" wszystkich gości, a po drugie- siedząc przy okrągłych stołach, siłą rzeczy widzi się tuż przed sobą plecy gości z innego stolika czy to na wprost, czy po przekątnej.

Ogólnie dla mnie więcej było minusów niż plusów, dlatego od początku wiedziałam, że chcę mieć tradycyjny stół :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

My mieliśmy bardzo dużą salę, więc w jednej jej części były okrągłe stoły, a w drugiej przestrzeń do tańczenia. Być może trudniej jest usadzić gości przy okrągłych, ale jak już się uda to jest bardzo fajnie. Elegancko, przestronnie. Po obiedzie bardzo mało ludzi siedziało przy stołach i tak, więc nie mieliśmy takiej sytuacji, że tworzyły się jakieś enklawy jak ktoś wcześniej napisał. Dużo było młodych ludzi, którzy cały czas byli na parkiecie, a ci którzy chcieli przesiadali się między stolikami żeby z kimś porozmawiać albo stawali z drineczkiem na tarasie. Ja okrągłe polecam :) Przed decyzją weź listę gości i zobacz czy uda Ci się ładnie ich rozsadzić - żeby nie skończyło się tak, że jedna czy dwie osoby będą musiały zostać dokoptowane np do rodziny z drugiej strony, które nie znają...

Jak widać opinie są podzielone, ja po swoich doświadczeniach wyżej opisanych byłam na NIE, ale jeśli będziesz miała naprawdę dużą salę i stosunkowo mało gości plus wszystkich uda Ci się usadzić przy tych stolikach tak, że nikt nie będzie musiał być na siłę "dokoptowany" do innego ( i być skazany na towarzystwo, którego nie zna), to może być całkiem fajne rozwiązanie. Na wspomnianych weselach, w których brałam udział, niestety nie zdało to egzaminu. Parę osób zostało posadzonych "na zapchajdziurę" do już zgranego towarzystwa i nie bawiły się dobrze, bo głupio im było ot tak zmienić stolik. No i to oglądanie cudzych pleców siedzących przy sąsiednich stolikach też mnie irytowało :) Ale muszę przyznać, że jest to rozwiązanie bardziej eleganckie. Mnie jednak nie przekonało, z powodów, o których pisałam wyżej.

Jeśli jednak zdecydujesz się na te okrągłe stoły, pomyśl o zastosowaniu do ich opisania nazw, a nie cyfr. Na weselu koleżanki parę osób poczuło się "mniej ważnych" przez to, że posadzono ich przy stoliku nr 7, a nie choćby 2 ;-) Wiem, wszystkim się nie dogodzi :) Ale po co mają potem psuć Wam humor marudzeniem;-) I tak będą marudzić na masę innych tematów, ale nie ma co dokładać im pretekstu, a sobie nerwów :)
do góry