Widok

krem na ciemieniuchę

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Gdzie dostanę krem na ciemieniuchę AA? Dzięki za odpowiedź:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w rosmanie
Na ciemieniuche sprawdza sie domowy sposób -wcieranie papki z płatków owsianych i oliwy z oliwek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na ciemieniuchę najlepszy jest olejek firmy Skarb Matki olejuszka kupisz w aptece albo w akpolu
Ja uzywamy Baby Cap spray na ciemieniuchę, kupiłam w rosmanie. Ładnie schodzi. Polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
aby uniknąć ciemieniuchy, to należy myć główkę dziecka inną (czystą ) wodą a nie z wanienki. Ja u obu swoich dzieci, dzięki temu uniknęłam ciemieniuchy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Wypróbuję te domowe sposoby, może pomogą. Jednak ten specyfik AA podobno skuteczny, Skarb matki nie zadziałał u nas, niestety. A w którym Rossmanie, bo ja nie mogłam znaleźć.
Bardzo dobry jest krem Musteli:
http://www.aptekagemini.pl/mustela-stelaker-krem-na-ciemieniuche-40ml.html

Efekt już po pierwszym użyciu.
ja widziałam w Rossmanie w Gdyni na Witominie
Ja kupiłam w rossmanie na orunii górnej.
image
image
mi pomóg tylko wcierany bambino, zostawiałam grubą warstwę,czekałam aż się wchłonie i wyczesywałam:)
do MamaM:
I faktycznie to taka rewelacja? Pomógł maluchowi?
Ciemieniucha nie bierze się od mycia główki wodą z wanienki.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mały miał dość sporą warstwę tej ciemieniuszki, najgorsze, że ma gęste wlosy i nie było az tak tego widać. Używam już 5 dzień glówka wygląda bardzo ładnie. Baby Cap jest w sprayu, fajnie się dozuje. Nam pomogło.

Zawsze możesz spróbować zwykłej oliwki, nanieść sporą warstwę na glówke i pozostawić na ok. 30 min, nastepnie zmyć w kąpieli. Też pomaga..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
~majls

Nie wiem co ma woda do ciemieniuchy. Młodszego myje tak samo jak starszego, w wanience używając tych samych kosmetyków. Starszy nie miał problemów z ciemieniuchą a drugi ma...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja ze swojej strony polecam cerkosol do kupienia w aptece - cena przystępna i u nas ten płyn poradził sobie z dużą cemieniuchą a co ważne nie ma jej nawrotów.
Polecam Mustelę, tylko to pomogło u nas
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
AA dostaniesz w większości aptek, w pomarańczowych DOZ na pewno i u nas krem z AA pomógł po 2 stosowaniach. :)
Masełko wystarczy. Polecam artykuł o ciemieniuszce na http://www.strefarodzinka.pl
ja zdecydowanie polecem szampon w piance na ciemieniuchę mustella
do tanich nie należy ale starczył nam na 8 miesięcy, a cieminiuchy po 2 myciach nie było, a młoda miała długie włosy i bardzo silną ciemieniuchę

http://www.aptekagemini.pl/mustela-bebe-delikatny-szampon-w-piance-150ml.html

a ciemieniuch nie ma nic wspólnego z wodą z wanienki, to po prostu coś na kształt łojotokowatego zapalenie skóry wywołane nadmiarem hormonów, które są przekazywana przez matkę w ostatnej fazie ciąży :)
image
A ja czytałam że ponoc Olej Kokosowy pomaga.
U nas najlepiej sprawdził się krem Mustela. Wszelkie domowe sposoby oraz kosmetyki Skarb Matki niestety nie dały rady.
u mojego dziecka ciemieniucha pojawila sie po 1 roku zycia a wtedy juz kapalam pod prysznicem wiec to nie od brudnej wody pojawia sie ciemeniucha
Też kupiłam baby cap ale jak dla mnie to jest po prostu oliwa z oliwek
Ten sam zapach wiec moim zdaniem szkoda pieniędzy, kilkanaście złotych za 30 ml to jest litr oliwy. Nie polecam tych wszystkich specyfików, lepiej stosować domowe metody a nie nabijać kasę koncernów. Miałam tez emolium na ciemieniuchę- zero skuteczności, 40 zł w błoto

A macie jakiesprzepisy na oliwkę dyi?

Wpisz sobie w google zapytanie to pojawi Ci się tego sporo. Powiem Ci jednak,ze obecnie nie poleca się tak do końca leczenia ciemieniuchy oliwka. Trzeba raczej wyeliminować przyczyny ciemieniuchy, a tych może byc sporo:
ciemieniucha.info.pl/info/przyczyny-ciemieniuchy

W wiekszości przypadków winien jest szampon z detergentami. Dlatego też warto jest zmienić go na delikatniejszy.
Ja używałam chyba wszystkich możliwych sposobów na ciemieniuchę. Kupowałam drogie kosmetyki,wcierałam oliwę,masło,jakieś papki i nic córce nie pomagało. W końcu kupiłam w aptece Ziajkę-kremowy olejek na ciemieniuchę.który okazał się strzałem w dziesiątkę. Po dwóch umyciach po ciemieniusze ani śladu. Nadal myjemy tym włoski,bo są delikatne i pięknie pachną.
imageimage
Co to za żart z tą "brudną wodą z waniecki"? to nie ma nic do rzeczy... tu chodzi o nadmierne wydzielanie łoju i łuszczenie się naskórka skóry owłosionej.... Każdy sposób preparat jest dobry, ja stosowałam zwykłą oliwke co którąś kąpiel i czesałam dodatkowo szczoteczką soft do mycia zębów, gdy ciemieniuchy było więcej. Ale tak na dobrą sprawę wszystko co tłuste sprawia, że gruczoły wydzielają mniej łoju + czesanie usuwa nadmiar zrogowacenia i tyle... Teraz jak wprowadzili te szampony to rewelacja, bo po oliwce kleiły się włoski trochę...

Uzywamy Baby Cap spray na ciemieniuchę, kupilismy przez ich stronę internetową. Ładnie schodzi. polecam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

do góry