Widok

krem na ciemieniuchę

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Gdzie dostanę krem na ciemieniuchę AA? Dzięki za odpowiedź:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w rosmanie
Na ciemieniuche sprawdza sie domowy sposób -wcieranie papki z płatków owsianych i oliwy z oliwek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na ciemieniuchę najlepszy jest olejek firmy Skarb Matki olejuszka kupisz w aptece albo w akpolu
Ja uzywamy Baby Cap spray na ciemieniuchę, kupiłam w rosmanie. Ładnie schodzi. Polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
aby uniknąć ciemieniuchy, to należy myć główkę dziecka inną (czystą ) wodą a nie z wanienki. Ja u obu swoich dzieci, dzięki temu uniknęłam ciemieniuchy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Wypróbuję te domowe sposoby, może pomogą. Jednak ten specyfik AA podobno skuteczny, Skarb matki nie zadziałał u nas, niestety. A w którym Rossmanie, bo ja nie mogłam znaleźć.
Bardzo dobry jest krem Musteli:
http://www.aptekagemini.pl/mustela-stelaker-krem-na-ciemieniuche-40ml.html

Efekt już po pierwszym użyciu.
ja widziałam w Rossmanie w Gdyni na Witominie
Ja kupiłam w rossmanie na orunii górnej.
mi pomóg tylko wcierany bambino, zostawiałam grubą warstwę,czekałam aż się wchłonie i wyczesywałam:)
do MamaM:
I faktycznie to taka rewelacja? Pomógł maluchowi?
Ciemieniucha nie bierze się od mycia główki wodą z wanienki.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mały miał dość sporą warstwę tej ciemieniuszki, najgorsze, że ma gęste wlosy i nie było az tak tego widać. Używam już 5 dzień glówka wygląda bardzo ładnie. Baby Cap jest w sprayu, fajnie się dozuje. Nam pomogło.

Zawsze możesz spróbować zwykłej oliwki, nanieść sporą warstwę na glówke i pozostawić na ok. 30 min, nastepnie zmyć w kąpieli. Też pomaga..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
~majls

Nie wiem co ma woda do ciemieniuchy. Młodszego myje tak samo jak starszego, w wanience używając tych samych kosmetyków. Starszy nie miał problemów z ciemieniuchą a drugi ma...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja ze swojej strony polecam cerkosol do kupienia w aptece - cena przystępna i u nas ten płyn poradził sobie z dużą cemieniuchą a co ważne nie ma jej nawrotów.
Polecam Mustelę, tylko to pomogło u nas
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
AA dostaniesz w większości aptek, w pomarańczowych DOZ na pewno i u nas krem z AA pomógł po 2 stosowaniach. :)
Masełko wystarczy. Polecam artykuł o ciemieniuszce na http://www.strefarodzinka.pl
ja zdecydowanie polecem szampon w piance na ciemieniuchę mustella
do tanich nie należy ale starczył nam na 8 miesięcy, a cieminiuchy po 2 myciach nie było, a młoda miała długie włosy i bardzo silną ciemieniuchę

http://www.aptekagemini.pl/mustela-bebe-delikatny-szampon-w-piance-150ml.html

a ciemieniuch nie ma nic wspólnego z wodą z wanienki, to po prostu coś na kształt łojotokowatego zapalenie skóry wywołane nadmiarem hormonów, które są przekazywana przez matkę w ostatnej fazie ciąży :)
A ja czytałam że ponoc Olej Kokosowy pomaga.
U nas najlepiej sprawdził się krem Mustela. Wszelkie domowe sposoby oraz kosmetyki Skarb Matki niestety nie dały rady.
u mojego dziecka ciemieniucha pojawila sie po 1 roku zycia a wtedy juz kapalam pod prysznicem wiec to nie od brudnej wody pojawia sie ciemeniucha
Też kupiłam baby cap ale jak dla mnie to jest po prostu oliwa z oliwek
Ten sam zapach wiec moim zdaniem szkoda pieniędzy, kilkanaście złotych za 30 ml to jest litr oliwy. Nie polecam tych wszystkich specyfików, lepiej stosować domowe metody a nie nabijać kasę koncernów. Miałam tez emolium na ciemieniuchę- zero skuteczności, 40 zł w błoto

A macie jakiesprzepisy na oliwkę dyi?

Wpisz sobie w google zapytanie to pojawi Ci się tego sporo. Powiem Ci jednak,ze obecnie nie poleca się tak do końca leczenia ciemieniuchy oliwka. Trzeba raczej wyeliminować przyczyny ciemieniuchy, a tych może byc sporo:
ciemieniucha.info.pl/info/przyczyny-ciemieniuchy

W wiekszości przypadków winien jest szampon z detergentami. Dlatego też warto jest zmienić go na delikatniejszy.
Ja używałam chyba wszystkich możliwych sposobów na ciemieniuchę. Kupowałam drogie kosmetyki,wcierałam oliwę,masło,jakieś papki i nic córce nie pomagało. W końcu kupiłam w aptece Ziajkę-kremowy olejek na ciemieniuchę.który okazał się strzałem w dziesiątkę. Po dwóch umyciach po ciemieniusze ani śladu. Nadal myjemy tym włoski,bo są delikatne i pięknie pachną.
Co to za żart z tą "brudną wodą z waniecki"? to nie ma nic do rzeczy... tu chodzi o nadmierne wydzielanie łoju i łuszczenie się naskórka skóry owłosionej.... Każdy sposób preparat jest dobry, ja stosowałam zwykłą oliwke co którąś kąpiel i czesałam dodatkowo szczoteczką soft do mycia zębów, gdy ciemieniuchy było więcej. Ale tak na dobrą sprawę wszystko co tłuste sprawia, że gruczoły wydzielają mniej łoju + czesanie usuwa nadmiar zrogowacenia i tyle... Teraz jak wprowadzili te szampony to rewelacja, bo po oliwce kleiły się włoski trochę...

Uzywamy Baby Cap spray na ciemieniuchę, kupilismy przez ich stronę internetową. Ładnie schodzi. polecam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry