Widok
Krem na rozstępy - https://tonzes.com/rozstepy.htm moje rozstepy maja cztery lata a krem uzywam od dwoch tygodni i widze roznice. A takze skora stala sie bardziej napieta i delikatna.
Żadne... Kiedyś wydałam majątek na wszystkie mozliwe specyfiki, bo robiły mi się rozstępy (chyba od tabletek) na całym ciele... Kupowałam nawet jakieś apteczne kapsułki Lierac za grubo ponad 100zł za 3 tyg kuracji... A było to jakieś 6 lat temu... Fissan też pamiętam. Generalnie - przez rok wypróbowałam WSZYSTKO co było dostępne w aptekach i drogeriach. Rozstepy szalały, a potem jak już przestałam używać czegokolwiek, to same zbladły - bo taka natura rozstępu... po kilku miesiącach bieleje i nieco maleje "sam z siebie". Moje zdanie - rozstępy to hormony i geny. Jak maja powstać, to nic nie pomoże...
Agatha i tu sie z toba zgodze w ciazy nie smarowalam sie niczym rozstepy mialam zawsze ale blade wiec sie nimi za bardzo nie przejmowalam a na brzuchu nie mialam w ciazy wogle to trzeba uwazac z niektorymi kremikami moga zle dzialac na plod lepiej kupowac kremy w aptece i zapytac farmaceute czy mozna stosowac
Rozstępy to z jednej strony w dużej mierze kwestia genów: jeśli masz skłonności, to choćbyś na głowie stanęła, będziesz je miała.
Z drugiej zaś strony - kwestia nieodpowiedniego nawilżenia i natłuszczenia skóry.
Skóra w ciąży baaardzo się naciąga, jeśli nie będzie wystarczająco elastyczna - pojawią się rozstępy.
Porównajcie spbie skład "zwykłych" kremów nawilżających i oliwek oraz tych "na rozstepy".,.. To to samo... Tylko to drugie lepiej się sprzeda ;)
Ja robię tak:
do każdej kąpieli wlewam trochę oliwki. MOcząc się w wannie jednocześnie natłuszczam skórę i zapobiegam jej wysuszaniu przez mydło i wodę.
Rano i wieczorem używam kremu nawilżąjącego (w wersji hard: krem dla dzieci Rossmana). Nie mam ani jednego rozstępu, a skóra jest świetnie nawilżona.
Z drugiej zaś strony - kwestia nieodpowiedniego nawilżenia i natłuszczenia skóry.
Skóra w ciąży baaardzo się naciąga, jeśli nie będzie wystarczająco elastyczna - pojawią się rozstępy.
Porównajcie spbie skład "zwykłych" kremów nawilżających i oliwek oraz tych "na rozstepy".,.. To to samo... Tylko to drugie lepiej się sprzeda ;)
Ja robię tak:
do każdej kąpieli wlewam trochę oliwki. MOcząc się w wannie jednocześnie natłuszczam skórę i zapobiegam jej wysuszaniu przez mydło i wodę.
Rano i wieczorem używam kremu nawilżąjącego (w wersji hard: krem dla dzieci Rossmana). Nie mam ani jednego rozstępu, a skóra jest świetnie nawilżona.
ja rano i na noc uzywalam zwyklej polskiej oliwki bambino przez cala ciaze juz od pierwszych tygodni i nie mam nawet najmniejszego rozstepu na brzuszku za to omijalam piersi i na piersiach niestety po bokach mi sie zrobily jedyny minus na wszystkich ciazowych ciuchach letnich jak przelezaly zime mimo ze byly porzadnie wyprane wyraznie na wysokosci brzucha zostaly zolte plamy ktore sie niestety nieodpraly:)
nie zgadzam sie z opinia ze jak maja sie pojawic rozstepy to rece trezba załozyc i spokojnie czekac az nas posiatkuje, nieprawda zawsze mozna jesli nie uniknac to troche je zminimalizowac
ja od poczatku ciazy uzywam erisa pharmaceris i jestem na koncowce 7 miesiaca i narazie nie mam ani jednej kreseczki zgadzam sie ze to tez jest dolegliwosco uwarunkowana genetycznie ale tak jak wspomnialam wczesniej nalezy chociaz sprobnowac
ja od poczatku ciazy uzywam erisa pharmaceris i jestem na koncowce 7 miesiaca i narazie nie mam ani jednej kreseczki zgadzam sie ze to tez jest dolegliwosco uwarunkowana genetycznie ale tak jak wspomnialam wczesniej nalezy chociaz sprobnowac
nie twierdze ze nie mam rozstepow tylko dzieki kremom ale bezczynne czekanie czy sie pojawia czy nie tez nie, nie jest zadnym rozwiazaniem
przynajmniej jesli sie pojawia nie bede miala wyrzutow do siebie ze moze moglam temu zapobiec, a tego nie zrobilam bo nasluchalam sie opini ze nie warto
napewno kremy nie zaszkodza, a moga pomoc
przynajmniej jesli sie pojawia nie bede miala wyrzutow do siebie ze moze moglam temu zapobiec, a tego nie zrobilam bo nasluchalam sie opini ze nie warto
napewno kremy nie zaszkodza, a moga pomoc
czyli wnioskuje z Twoich pogladow ze ogolnie to bez sensu jest stosowac jakiekolwiek kosmetyki bo wszystko to jedna wielka sciema
a tak na marginesie to wyczuwam mala złosc z Twojej strony ze pomimo wydania tylu pieniedzy niestety rozstepy Ci sie poijaiwly wiec teraz trzeba ponarzekac jakie to wszystko jest be i przekonywac wszystkich do swoich racji
a tak na marginesie to wyczuwam mala złosc z Twojej strony ze pomimo wydania tylu pieniedzy niestety rozstepy Ci sie poijaiwly wiec teraz trzeba ponarzekac jakie to wszystko jest be i przekonywac wszystkich do swoich racji
To jest duża złość, i to wyrażona całkowicie wprost, chyba nie trzeba się bawić w "wyczuwanie".
I wystarczy sobie poczytać w internecie o rozstępach albo kolagenie, żeby stracić złudzenia, że da się na rozstępy wpłynąć kremikiem.
A już informacje o tym, że krem spłyci rozstęp albo że to dzięki kremowi rozstępy zbledną, to robienie sobie żartów...
I wystarczy sobie poczytać w internecie o rozstępach albo kolagenie, żeby stracić złudzenia, że da się na rozstępy wpłynąć kremikiem.
A już informacje o tym, że krem spłyci rozstęp albo że to dzięki kremowi rozstępy zbledną, to robienie sobie żartów...
jak widac po prostu jestes osoba ktora zawsze wie lepiej, ma inne zdanie niz wiekszosc i o dosc zgryzliwej naturze ale kazda ma swoj urok :)
kremy rozstepow nie usuna zgadzam sie z tym ale istnieja zabiegi ktore je zminimalizuja, choc pewnie to tez sciema, telwizja klamie a programy o zdrowiu nakręcaja tylko biznes , tym razem kosmetyczny ..
kremy rozstepow nie usuna zgadzam sie z tym ale istnieja zabiegi ktore je zminimalizuja, choc pewnie to tez sciema, telwizja klamie a programy o zdrowiu nakręcaja tylko biznes , tym razem kosmetyczny ..
moim zdaniem nie chodzi tu doslownie o kremy "DLA KOBIET W CIAZY PRZECIW ROZSTEPOM" tylko o zwyczajne nawilzanie skory tym czy innym kremem, balsamem czy oliwka. Mysle ze jest to szczegolnie wazne w ciazy gdy skora sie rozciaga i czesto jest przesuszona.
Ja smaruje brzuch nawet 3 razy dziennie, nie mowie ze uchroni mnie to od rozstepow ale na pewno moja skora na tym tak czy owak skorzysta !
Ja smaruje brzuch nawet 3 razy dziennie, nie mowie ze uchroni mnie to od rozstepow ale na pewno moja skora na tym tak czy owak skorzysta !
Ja stosowalam ten preparat https://nplink.net/0t3hw9lf
busjana to jest ten olejek http://pachnacakraina.com/,olejek-busajna---uj%C4%98drnianie-ciala-rozst%C4%98py-skora-wysuszona-problematyczna-500ml,624 swietny jest i wydajny a na rozstepy niezastapiony