Widok

krem na rozstepy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktos moze mi polecic dobry krem na rozstepy?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja uzywam zwykła ziajkę dla kobiet w ciąży i polecam gorąco

Ja mam z serii AA:)-jest naprawde super!

ja też mam z AA - ja i mama się nazywa i mam wrażenie że rozstępy które zrobiły mi się 3 m-ce temu trochę jakby blakną i zmniejszają się,wcześniej używałam musteli a i tak całę pupę mam w rozstępach,chociaż stosowałam regularnie.

image
O ja mam ten sam, narazie nie mam rozstepwo, chociaz na wadze mam juz9 kg:(-niby ok, wedlug wagi i kalkulatora ciazy, ale wydaje mi sie juz duzo!

ja uzywalam Tanity i byla super

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
ja używam musteli na zmianę z oliwką penatena zapobiegającą rozstępom (po kąpieli na mokrą skórę) i wydaje mi się, że ta oliwka działa lepiej niż mustela.
Na razie nie mam ani jednago rozstępika,a 12 kg już na plusie.

ja używam palmersa i jak na razie nie mam żadnych rozstępów
od kiedy zaczac sie smarowac bo czytalam ze najlepiej od samego poczatku,ja jestem teraz w 10 tygodniu...
image
wisnia najlepiej smarowac sie oliwka bambino:) najskuterczniejsza i nie szkodliwa

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
no wlasnie kupilam oliwke i smaruje sie na mokra skore..
image
no właśnie jak to jest z tym smarowaniem kiedy trzeba?
ja nic nie stosuję teraz oprócz balsamu lu oliwki bo mam suchą skórę

image
dziewczyny a ten krem z serii AA dla mam nie wydaje sie Wam dziwny? ja smaruje sie na zmiane, tym z AA i mustela i tylko ten AA pozostawia mi na skorze jakies grudki, tak jakby mi skora schodzila przy smarowaniu, sprawdzalam date -krem wazny jeszcze ok rok?

U mnie neistety nic nie dawało rezlutatu mam tak suchą skórę:/oliwka,balsamy,fissan,było jeszcze gorzej,skóra schodziła jak oparzona słońcem.Dermatolog polecił mi kosmetyki SVR Xerialine i pomogło:))skóra nawilżona.Niestety o kremach na rozstępy mogę zapomnieć:/

image
ja stosuję oliwkę w zelu Jonsona, na brzuchu rozstępów brak ale pupa już posiekana:(

oliwkę w żelu też przetestowałam:/ babeczka mi wytłumaczyła,że genralnie oliwka nie nawilża bardzo skóry bo szybko wyparowywuje.Ta w żelu na pewno dłużej się,,trzyma'':)

image
Ja używam musteli, do tej pory nie miałam żadnego rozstępu aż do dnia kiedy moja mała tak mocno wypchnęła nóżkę przy pępku że poczułam jak mi pękło kawałek skórki i aż zapiekło. Okazało się że własnie zrobiła mi 5 milimetrowego rozstępika. Tak poza tym nie mam nic.
Słyszałam że bardzo dobra jest oliwa z oliwek taka spożywcza. Podobno rewelacja, ale nie wiem czy to miło śmierdzieć taką oliwką.

Ja w pierwszej ciąży używałam penaten, gdzieś od 4 mies. Wmasowywałam go rano i wieczorem. W efekcie nie mam żadnych rozstępów na brzuchu :) Wydaje mi się, że ważną sprawą jest to żeby ten krem wmasowac a nie tylko smarowac.
Natomiast złe doświadczenia mam z kremem FISSAN - swędząca wysypka!
Wylądowałam u dermatologa, kumata pani doktor odrazu zapytała o fissan, po czym stwierdziła, że ten krem bardzo często powoduje uczulenia.
Teraz jeszcze niczego nie używam, ale chyba zacznę niedługo.

a gdzie można kupić taką Oliwkę Penatena przeciw rozstępom?? Są w zwykłych drogeriach???
moja mam pol swojego zycia po umyciu myje sie jeszcze oliwka bambino:) zmiesza troszek z woda i myje cialo:) i nie ma ani jednego rozstepu a ma lat juz prawie 50:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
a ja uzywam Fissan (posladki, piersi, brzuch) i jestem zadowolona, przytyłam narazie 9 kilo, jestem w 30tc. Do tego robie raz w tygodniu peeling. Reszte ciała smaruję balsamem Ziaja oliwkowy.

Uzywałam oliwkę, ale niestety moja skóra źle na nią reaguje: swędzi i się łuszczy :-(
ale np. moja siostra używała TYLKO oliwki.

Kolega dermatolog na moje pytanie o rozstępy zapytał, czy moja siostra, albo mama mają rozstepy. Jeżeli nie miały to ja tez nie powinnam mieć.

Z O B A C Z Y M Y . . .

image
ja używałam fissanu dwa dni i pojawiła się wysypka na całym brzuchu , która potem swędziała okropnie i schodziła mi dwa tygodnie, przerzuciłam się na krem AA na rozstępy i oliwkę AA i to było to, krem nie zostawia żadnych grudek, mój mąż codziennie wieczorem wmasowuje mi krem , a w dzień smaruję oliwką i mimo że pojawiały się czerwone paski małe, to po wsmarowaniu kremu znikają i jak dotąd nie mam ani jednego rozstępu, a przytyłam 14 kg więc sporo, bardzo polecam ten kremik , ale chyba równie ważne jest własnie wmasowywanie kremu w ciało a nie tylko smarowanie

mustella jak dla mnie za droga i nie jest aż tak skuteczna, podobna do AA tylko ze AA ma cenę dużo niższą

image
image
moja pediatra poleca fissan

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
gruba - ja oliwkę penatena przeciw rozstępom kupuję w Bomiku, bo jak do tej pory tylko tam udało mi się ją dostać, a szukałam już i w aptekach i na allegro - nigdzie nie było. Dlatego jak widzę ją na półce - kupuję ze 3 sztuki od razu. Koszt jednej to chyba ok. 17 zł.

Perfecta Extra Slim koncentrat na rozstepy... niestety wyszlo mi cos... z racji ze mam siedzaca prace a w ciazy nie jestem :(:(:( mam nadzieje ze cwiczenia i ten krem pomoga...

koszt okolo 14 zł w realu i auchanie :)

agu pe, a co to jest Bomik??? I gdzie go szukać, bo pierwszy raz słyszę tę nazwę??
BOMI - delikatesy spożywcze :)
w Gdyni: w Klifie, w Batorym
w Gdańsku na pewno na Matarni... a gdzie jeszcze to muszą Ci dziewczyny z Gdańska powiedzieć.

napewno na oruni gornej...

na pewno w Alfie na Przymorzu,w Gdańsku w Medisonie i na Zaspie:)

image
A ja całą ciąże uzywałam Oliwki firmy Babydream przeciw rozstepom, (łatwo poznać bo na etykietce jest kobieta w ciąży) dostępna tylko w rossamnie, i to chyba całkiem niedroga butelka chyba 200 ml kosztuje ok.10 zl a starcza na jakies 2 miesiace przy codziennym używaniu. W moim przypadku okazała sie rewelacyjna,ani jednego rozstępu. Ta firma robi też świetny żel do stóp dla kobiet w ciąży, poprostu niezastąpiony latem:)
Ah Bomi to ja znam:) Myślałam, że Bomik to coś innego, jakiś sklep dla dzieci czy coś w tym stylu :)
:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

do góry