Widok
Ja używam musteli, do tej pory nie miałam żadnego rozstępu aż do dnia kiedy moja mała tak mocno wypchnęła nóżkę przy pępku że poczułam jak mi pękło kawałek skórki i aż zapiekło. Okazało się że własnie zrobiła mi 5 milimetrowego rozstępika. Tak poza tym nie mam nic.
Słyszałam że bardzo dobra jest oliwa z oliwek taka spożywcza. Podobno rewelacja, ale nie wiem czy to miło śmierdzieć taką oliwką.
Słyszałam że bardzo dobra jest oliwa z oliwek taka spożywcza. Podobno rewelacja, ale nie wiem czy to miło śmierdzieć taką oliwką.
Ja w pierwszej ciąży używałam penaten, gdzieś od 4 mies. Wmasowywałam go rano i wieczorem. W efekcie nie mam żadnych rozstępów na brzuchu :) Wydaje mi się, że ważną sprawą jest to żeby ten krem wmasowac a nie tylko smarowac.
Natomiast złe doświadczenia mam z kremem FISSAN - swędząca wysypka!
Wylądowałam u dermatologa, kumata pani doktor odrazu zapytała o fissan, po czym stwierdziła, że ten krem bardzo często powoduje uczulenia.
Teraz jeszcze niczego nie używam, ale chyba zacznę niedługo.
Natomiast złe doświadczenia mam z kremem FISSAN - swędząca wysypka!
Wylądowałam u dermatologa, kumata pani doktor odrazu zapytała o fissan, po czym stwierdziła, że ten krem bardzo często powoduje uczulenia.
Teraz jeszcze niczego nie używam, ale chyba zacznę niedługo.
a ja uzywam Fissan (posladki, piersi, brzuch) i jestem zadowolona, przytyłam narazie 9 kilo, jestem w 30tc. Do tego robie raz w tygodniu peeling. Reszte ciała smaruję balsamem Ziaja oliwkowy.
Uzywałam oliwkę, ale niestety moja skóra źle na nią reaguje: swędzi i się łuszczy :-(
ale np. moja siostra używała TYLKO oliwki.
Kolega dermatolog na moje pytanie o rozstępy zapytał, czy moja siostra, albo mama mają rozstepy. Jeżeli nie miały to ja tez nie powinnam mieć.
Z O B A C Z Y M Y . . .
Uzywałam oliwkę, ale niestety moja skóra źle na nią reaguje: swędzi i się łuszczy :-(
ale np. moja siostra używała TYLKO oliwki.
Kolega dermatolog na moje pytanie o rozstępy zapytał, czy moja siostra, albo mama mają rozstepy. Jeżeli nie miały to ja tez nie powinnam mieć.
Z O B A C Z Y M Y . . .
ja używałam fissanu dwa dni i pojawiła się wysypka na całym brzuchu , która potem swędziała okropnie i schodziła mi dwa tygodnie, przerzuciłam się na krem AA na rozstępy i oliwkę AA i to było to, krem nie zostawia żadnych grudek, mój mąż codziennie wieczorem wmasowuje mi krem , a w dzień smaruję oliwką i mimo że pojawiały się czerwone paski małe, to po wsmarowaniu kremu znikają i jak dotąd nie mam ani jednego rozstępu, a przytyłam 14 kg więc sporo, bardzo polecam ten kremik , ale chyba równie ważne jest własnie wmasowywanie kremu w ciało a nie tylko smarowanie
mustella jak dla mnie za droga i nie jest aż tak skuteczna, podobna do AA tylko ze AA ma cenę dużo niższą
mustella jak dla mnie za droga i nie jest aż tak skuteczna, podobna do AA tylko ze AA ma cenę dużo niższą
A ja całą ciąże uzywałam Oliwki firmy Babydream przeciw rozstepom, (łatwo poznać bo na etykietce jest kobieta w ciąży) dostępna tylko w rossamnie, i to chyba całkiem niedroga butelka chyba 200 ml kosztuje ok.10 zl a starcza na jakies 2 miesiace przy codziennym używaniu. W moim przypadku okazała sie rewelacyjna,ani jednego rozstępu. Ta firma robi też świetny żel do stóp dla kobiet w ciąży, poprostu niezastąpiony latem:)