Widok

krem na rozstepy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktos moze mi polecic dobry krem na rozstepy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja uzywam zwykła ziajkę dla kobiet w ciąży i polecam gorąco

Ja mam z serii AA:)-jest naprawde super!

ja też mam z AA - ja i mama się nazywa i mam wrażenie że rozstępy które zrobiły mi się 3 m-ce temu trochę jakby blakną i zmniejszają się,wcześniej używałam musteli a i tak całę pupę mam w rozstępach,chociaż stosowałam regularnie.

O ja mam ten sam, narazie nie mam rozstepwo, chociaz na wadze mam juz9 kg:(-niby ok, wedlug wagi i kalkulatora ciazy, ale wydaje mi sie juz duzo!

ja uzywalam Tanity i byla super

ja używam musteli na zmianę z oliwką penatena zapobiegającą rozstępom (po kąpieli na mokrą skórę) i wydaje mi się, że ta oliwka działa lepiej niż mustela.
Na razie nie mam ani jednago rozstępika,a 12 kg już na plusie.

ja używam palmersa i jak na razie nie mam żadnych rozstępów
od kiedy zaczac sie smarowac bo czytalam ze najlepiej od samego poczatku,ja jestem teraz w 10 tygodniu...
wisnia najlepiej smarowac sie oliwka bambino:) najskuterczniejsza i nie szkodliwa

no wlasnie kupilam oliwke i smaruje sie na mokra skore..
no właśnie jak to jest z tym smarowaniem kiedy trzeba?
ja nic nie stosuję teraz oprócz balsamu lu oliwki bo mam suchą skórę

dziewczyny a ten krem z serii AA dla mam nie wydaje sie Wam dziwny? ja smaruje sie na zmiane, tym z AA i mustela i tylko ten AA pozostawia mi na skorze jakies grudki, tak jakby mi skora schodzila przy smarowaniu, sprawdzalam date -krem wazny jeszcze ok rok?

U mnie neistety nic nie dawało rezlutatu mam tak suchą skórę:/oliwka,balsamy,fissan,było jeszcze gorzej,skóra schodziła jak oparzona słońcem.Dermatolog polecił mi kosmetyki SVR Xerialine i pomogło:))skóra nawilżona.Niestety o kremach na rozstępy mogę zapomnieć:/

ja stosuję oliwkę w zelu Jonsona, na brzuchu rozstępów brak ale pupa już posiekana:(

oliwkę w żelu też przetestowałam:/ babeczka mi wytłumaczyła,że genralnie oliwka nie nawilża bardzo skóry bo szybko wyparowywuje.Ta w żelu na pewno dłużej się,,trzyma'':)

Ja używam musteli, do tej pory nie miałam żadnego rozstępu aż do dnia kiedy moja mała tak mocno wypchnęła nóżkę przy pępku że poczułam jak mi pękło kawałek skórki i aż zapiekło. Okazało się że własnie zrobiła mi 5 milimetrowego rozstępika. Tak poza tym nie mam nic.
Słyszałam że bardzo dobra jest oliwa z oliwek taka spożywcza. Podobno rewelacja, ale nie wiem czy to miło śmierdzieć taką oliwką.

Ja w pierwszej ciąży używałam penaten, gdzieś od 4 mies. Wmasowywałam go rano i wieczorem. W efekcie nie mam żadnych rozstępów na brzuchu :) Wydaje mi się, że ważną sprawą jest to żeby ten krem wmasowac a nie tylko smarowac.
Natomiast złe doświadczenia mam z kremem FISSAN - swędząca wysypka!
Wylądowałam u dermatologa, kumata pani doktor odrazu zapytała o fissan, po czym stwierdziła, że ten krem bardzo często powoduje uczulenia.
Teraz jeszcze niczego nie używam, ale chyba zacznę niedługo.

a gdzie można kupić taką Oliwkę Penatena przeciw rozstępom?? Są w zwykłych drogeriach???
moja mam pol swojego zycia po umyciu myje sie jeszcze oliwka bambino:) zmiesza troszek z woda i myje cialo:) i nie ma ani jednego rozstepu a ma lat juz prawie 50:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry