Widok

krosty na twarzy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, wyskoczyły mi pryszcze... po 30. w wieku dojrzewania nie miałam krost a teraz mam. czym smarować, leczyć. macie pomysł?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skinoren/Acnederm - jak już dziewczyny pisały - jest rewelacyjny. Możesz też smarować twarz Sudocremem na noc.
taka papke najlepiej nakladac punkowo bo niezle wysusza, na allego np. można zamowic

ja polecam krem effeklar k na trądzik
A gdzie to cudo kupię?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wg mnie genialna jest Papka Jadwiga stosowana miejscowo
image
Kupilam w aptece acnederm, ponoc ten sam sklad co skinoren. Posmarowalam na wieczor, troche szczypalo, ale rano patrzeć, ze krostki sie zmniejszyly... ale i tak sie zapisze do dermatologa...
różowaty ma kilka odmian, ja miałam tzw. okołoustny i nie plamy tylko właśnie takie małe pryszcze
polecam skinoren w żelu w aptece, mi dała to dermatolog jak miałam straszne problemy z cerą i jak byłam w ciąży(przed ciążą też miałam problemy)..początkowo musiałam smarować rano (pod makijaż) i wieczorem, potem już tylko wieczorem; uważam że super pomaga, do tego żel do mycia twarzy cethapil dla skóry wrażliwej..te dwie rzeczy uzdrowiły moją skórę a miałam straszne syfy i 30 lat;p
jak któreś z tych rzeczy odstawiam to po jakimś czasie wracają problemy..może u Ciebie nie zadziała, bo wiadomo różne są typy skóry itp. ale ja mogę polecić je z czystym sumieniem:)
mam na czole i małe i większe, więc stawiam na zbyt tłusty krem (mam AZS, więc takich uzywam, a nie lekkich żeli)...., jak czytałam hormonalne są raczej w dole twarzy... a różowaty- to "motyl" na policzkach i nosie...
Asiunia jeżeli są to drobne krostki to może byc to np. trądzik różowaty (związane ze zmianami hormonalnymi). Miałam to dwa lata temu, zaczęło się od kilku wokół ust a później cały wysyp. Pomogły tylko leki na receptę od dermatologa.
niestety nie będę mogła uzywać tej papki, bo mam bardzo wrażl;iwą cerę i wogóle skórę. nie mogę nawet peelingów solnych używać, bo później schodzi mi skóra. spróbuję Tribioticem.
Mi takie leki przepisuje moja rodzinna, tez mam po,30 dziestce i problem zwykwitami, ale takimi pod skora bolacymi grudkami, nauczylam sie juz nie wyciskac, wiem jakie to denerwujace i czasem boli pol twarzy od takiefo syfu. Ale stosuje tribiotyk co pomaga albo masc cynkowa. Tribiotyk jest naprawde dobry jedna saszetka to 1.50 choc mozna kupic cala tubke oczywisie bez recepty. Polecam tez miksture taka papke soda , sol, woda utleniona . Pozatym taka maska wcierna w miejsca z wagrami badz nalozona doskonale oczyszcza , wagry naprawde wyhodza i buzka jest gladziutka.
luxmed
Jejku gdzie Ty znalazlas endokrynologa tak szybko? Ja przed chwila dzwonila w Gdyni i mam wizyte na listopad.

ja pierniczę... internista dopiero za tydzień. I bądź tu nagle chory, Człowieku...
hm... najblizsze wizyty: dermatolog 20 maja, endokrynolog w czerwcu... chyba się przejdę do internisty... chyba też wypisze badania, co?
Problem może mieć podłoże hormonalne. Wybierz się do endokrynologa lub przynajmniej do dermatologa. Obejrzą Cię, wyślą na badania i na pewno pomogą.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry