Widok

krótka podróz poślubna

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam:)
a czy macie moze jakies pomysly, namiary itp. na krotka podroz poslubna?
krotka - bo moze tak do tygodnia, ale w fajne miejsce, najlepiej w Polsce?
Nad jeziorem, nad lasem , a jeszcze lepiej blisko jakis ruin zamkowych?
albo w gorach, ale mniej znanych niez Tatatry i Zakopane...??
Doradzcie cos jesli mozna prosic?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy naprawde nikt nie moze pomoc??:(
Wiesz, fajne okolice są niedaleko Zamościa. Sam Zamość wart zobaczenia, a dookoła właśnie jeziora, lasy i fantastyczne tereny do jazdy na rowerze.

Natomiast jeśli chodzi o góry, to polecam Kotlinę Kłodzką - miejsce romantyczne, góry fajne choć nie za wysokie, dużo ciekawych rzeczy do zobaczenia przy okazji (skanseny, muzea, ogród bajek, huty szkła gdzie można wejść i popatrzeć na proces produkcyjny i wiele innych); można sobie do Czech wyskoczyć do Skalnych Miast... Naprawdę pięknie, no i nie ma takiego strasznego tłoku.

Może nawet mam gdzieś jeszcze namiary na ośrodek w którym tam mieszkaliśmy...
Aha, albo Praga - dla mnie najpiękniejsze miasto w jakim kiedykolwiek byłam, choć to oczywiście subiektywna opinia.

Tam mogę służyć namiarami na bardzo przyzwoity camping...
no to poprosze namiery obydwu osrodkow(w kotlinie i w Pradze) plisss:)
aha a gdzie w Zamosciu sie można zatrzymac?
My też mieszkaliśmy na jakimś campingu, ale w samym centrum miasta, przy rynku, jest IT - tam znajdziesz namiary i na kwatery, i na campingi.
Aha, a jak ruiny no to oczywiście Jura Krakowsko-Częstochowska; ale tutaj już niestety nie dysponuję żadnymi namiarami :-(. Może ktoś inny pomoże...
Ty Miś nie przesadzaj z tym weselnikiem,lepiej pogadaj,albo zapytaj o czym marzy Twoja Narzeczona,a nie sam decydujesz:(
buła napisał(a):

> Ty Miś nie przesadzaj z tym weselnikiem,lepiej pogadaj,albo
> zapytaj o czym marzy Twoja Narzeczona,a nie sam decydujesz:(
Ty buła a dlaczego tak piszesz? a skad wiesz czy ja specjalnie nie szukam czegos fajnego zeby pojechac tam z Narzeczona??? czy zbieranie informacji jest czyms zlym???
nie rozumiem? przeciuez ostateczna decyzje i tak podejmiemy razem??
wiec o co Ci chodzi Stary(ra)??
Ale ty buła jesteś czepialska!
Mój mąż mi zrobił niespodziankę z podróżą poślubną(o której nic nie wiedziałam)powiedział mi dopiero po weselu.
Pojechaliśmy do Zakopanego
ja też poprosze o namiary na Pragę. Mój chce mnie tam zabrać (też na krótką podróż), twierdzi, że to idealne miejsce dla zakochanych...hmmm
Shella, namiary wysłałam Ci na priva. No i zgadzam się z Twoim mężczyzną, Praga jest cudowna i niezapomniana.
Paps,
ma.sia
Byłam w pradze tylko kilka godzin podczas delegacji służbowej i bardzo mi się podobało (mimo osoby mojego wrednego szefa) :) na podróż poślubną gorąco polecam :)
ma.sia napisał(a):

> Shella, namiary wysłałam Ci na priva. No i zgadzam się z Twoim
> mężczyzną, Praga jest cudowna i niezapomniana.
> Paps,
> ma.sia
a ja juz wczesniej poprosilem o namiary na Prage i prosze jeszcze raz , bo nie dostalem:)
Shella, Tobie wysłałam jeszcze raz.

Misiu, przepraszam ale mam problemy z Outlookiem i nie mogę Ci wysłać namiarów bezpośrednio z forum - prawdopodobnie dlatego też nic nie dostałeś. Podaj mi maila na priva, i zaraz Ci odsyłam odpowiedź (rozumiem że na Kotlinę Kłodzką też nie dostałeś?).

Pozdrawiam,
ma.sia
mi.siu niestety nie doszło do mnie nic :o( wyślesz jeszcze raz, please ? aganus@tlen.pl dzięx !
dzieki ma.siu za namiary, wielka buźka :o)
poszukajcie sobie ciepłych krajów, właśnie przysłano mi ofertę wyjazdu do egiptu za 699zł/7dni z wyżywieniem 2*dziennie - warunki nie ważne jak dla mnie - najważniejszy jest egipt plaża i słońce... no i morze i piękne rafy koralowe
Wiesz Abra, nikomu źle nie życzę, ale za taką cenę to bym się bała że po dwóch dniach wylecę z hotelu, a moje biuro podróży się gdzieś rozpłynie... A jak byłam w Pradze, to w nocy temperatura wynosiła 20 st., a w dzień ponad 30 (jak na miasto to nawet trochę za ciepło).

No ale jeszcze raz podkreślam - to moja subiektywna opinia i nie musicie się z nią zgadzać.
No to może krótka podróż na tahiti? za jedyne 4790 $ za osobę, 8 dni, polecam gorąco :)
tahiti
ja moze jednak nie polece na taiti, to jednak zbyt wygorowana cena!!!
ale namiar na prage poprosze...jesli mozna to z opisem jak tam bylo i wogole...
Ja się zatrzymałam około godziny jazdy od Pragi w miasteczku Mlada Boleslav, ale można się również zatrzymać w Icinie (stamtąd pochodzi Rumcajs) - noclegi są w okolicach 1000 koron za dobę ze śnidaniem.
A w samej Pradze jest dużo fajnych miejsc, ale ja byłam tylko w katedrze i na moście :) tam zresztą spotkałam kilka par z polski :) ale i tak wrażenia niezapomniane :)
byłam w grudniu z tego biura w egipcie za 1400zł/2 tygodnie w hotelu 5* z all inclusiv (2 razy w roku wyjeżdzamy gdzieś do ciepłych krajów na plaże) ale w takim luksusowym hotelu jak ten za 1400 zł jeszcze nie byłam, to bardzo bardzo niewiele jak za takie warunki
Nie no Egipt to idealne miejsce. Jak ktoś ma troszke kaski w dwie osoby rejsik po nilu cudowna sprawa. Byliśmy w lutym zeszlego roku. W podróz poślubną wybieramy się do turcji Tradą robi takie obniżki teraz na wakacje że za 2 tyg objazd i pobyt płacimy 3900 na dwie osoby. Poza tym są oferty last minut w wakacje i naprawdę na tydzień wykoczyć sobie gdzieś- podróż poślubna jest raz w życiu. Można odreagować stresy weselne, a później i tak wydatki będą na życie i może tym bardziej nie stać być na jakąś podróż. No i wspomnienia. Oczywiście moze być też Europa np. Paryż 5 dni, takie oferty też są fajne.

w turcji z triadą na 7+7 też byłam ale tak sobie tzn objazd super, pamukale i kapadocja - cudowne ale pobyt pomimo że mieliśmy rewelacyjny apartament (prawdziwy a nie bungalow) hotel nowiuteńki bo byliśmy pierwszymi gośćmi którzy w nim mieszkali więc wszystko sterylne i świeżutkie to morze i plaża to porażka (porównuje z egiptem bo uwielbiam rafy) ale to wiedziałam nim pojechałam do turcji - za to woda cieplutka jak nigdzie
Abra, a z jakiego biura się wybierasz ? Szczerze mówiąc cena bardzo przystępna
wysłałam namiary na priv ale wpisz sie u nich w subskrypcje to będą ci na maila przysyłać rewelacyjne ofertyshella napisał(a):
abrusiu, jeszcze raz dzieki za namiary, tak zrobie !
Dziewczyny a macie jakieś doświadczenie z last minute ? My się zastanawialiśmy z narzeczonym czy nie czatować na takiego last'a, bo słyszalam ze taniej wychodzi o wiele. Ale troche mi sie nie usmiecha na ostatnio chwile czekac, bo sie okaze ze nigdzie nie pojedziemy...
z tego co wiem to z pobytówkami nie ma problemu. Moja siostra zawsze tak jeździ i bardzo zadowolona. My wybraliśmy obazdówkę, wiec nietety te imprezy szybko są zajmowane. Na 29 czerwca do Turcji już nie ma miejsc, zajeliśmy ostatnie.

do góry