Widok
krótka podróz poślubna
witam:)
a czy macie moze jakies pomysly, namiary itp. na krotka podroz poslubna?
krotka - bo moze tak do tygodnia, ale w fajne miejsce, najlepiej w Polsce?
Nad jeziorem, nad lasem , a jeszcze lepiej blisko jakis ruin zamkowych?
albo w gorach, ale mniej znanych niez Tatatry i Zakopane...??
Doradzcie cos jesli mozna prosic?:)
a czy macie moze jakies pomysly, namiary itp. na krotka podroz poslubna?
krotka - bo moze tak do tygodnia, ale w fajne miejsce, najlepiej w Polsce?
Nad jeziorem, nad lasem , a jeszcze lepiej blisko jakis ruin zamkowych?
albo w gorach, ale mniej znanych niez Tatatry i Zakopane...??
Doradzcie cos jesli mozna prosic?:)
Wiesz, fajne okolice są niedaleko Zamościa. Sam Zamość wart zobaczenia, a dookoła właśnie jeziora, lasy i fantastyczne tereny do jazdy na rowerze.
Natomiast jeśli chodzi o góry, to polecam Kotlinę Kłodzką - miejsce romantyczne, góry fajne choć nie za wysokie, dużo ciekawych rzeczy do zobaczenia przy okazji (skanseny, muzea, ogród bajek, huty szkła gdzie można wejść i popatrzeć na proces produkcyjny i wiele innych); można sobie do Czech wyskoczyć do Skalnych Miast... Naprawdę pięknie, no i nie ma takiego strasznego tłoku.
Może nawet mam gdzieś jeszcze namiary na ośrodek w którym tam mieszkaliśmy...
Natomiast jeśli chodzi o góry, to polecam Kotlinę Kłodzką - miejsce romantyczne, góry fajne choć nie za wysokie, dużo ciekawych rzeczy do zobaczenia przy okazji (skanseny, muzea, ogród bajek, huty szkła gdzie można wejść i popatrzeć na proces produkcyjny i wiele innych); można sobie do Czech wyskoczyć do Skalnych Miast... Naprawdę pięknie, no i nie ma takiego strasznego tłoku.
Może nawet mam gdzieś jeszcze namiary na ośrodek w którym tam mieszkaliśmy...
buła napisał(a):
> Ty Miś nie przesadzaj z tym weselnikiem,lepiej pogadaj,albo
> zapytaj o czym marzy Twoja Narzeczona,a nie sam decydujesz:(
Ty buła a dlaczego tak piszesz? a skad wiesz czy ja specjalnie nie szukam czegos fajnego zeby pojechac tam z Narzeczona??? czy zbieranie informacji jest czyms zlym???
nie rozumiem? przeciuez ostateczna decyzje i tak podejmiemy razem??
wiec o co Ci chodzi Stary(ra)??
> Ty Miś nie przesadzaj z tym weselnikiem,lepiej pogadaj,albo
> zapytaj o czym marzy Twoja Narzeczona,a nie sam decydujesz:(
Ty buła a dlaczego tak piszesz? a skad wiesz czy ja specjalnie nie szukam czegos fajnego zeby pojechac tam z Narzeczona??? czy zbieranie informacji jest czyms zlym???
nie rozumiem? przeciuez ostateczna decyzje i tak podejmiemy razem??
wiec o co Ci chodzi Stary(ra)??
Shella, Tobie wysłałam jeszcze raz.
Misiu, przepraszam ale mam problemy z Outlookiem i nie mogę Ci wysłać namiarów bezpośrednio z forum - prawdopodobnie dlatego też nic nie dostałeś. Podaj mi maila na priva, i zaraz Ci odsyłam odpowiedź (rozumiem że na Kotlinę Kłodzką też nie dostałeś?).
Pozdrawiam,
ma.sia
Misiu, przepraszam ale mam problemy z Outlookiem i nie mogę Ci wysłać namiarów bezpośrednio z forum - prawdopodobnie dlatego też nic nie dostałeś. Podaj mi maila na priva, i zaraz Ci odsyłam odpowiedź (rozumiem że na Kotlinę Kłodzką też nie dostałeś?).
Pozdrawiam,
ma.sia
Wiesz Abra, nikomu źle nie życzę, ale za taką cenę to bym się bała że po dwóch dniach wylecę z hotelu, a moje biuro podróży się gdzieś rozpłynie... A jak byłam w Pradze, to w nocy temperatura wynosiła 20 st., a w dzień ponad 30 (jak na miasto to nawet trochę za ciepło).
No ale jeszcze raz podkreślam - to moja subiektywna opinia i nie musicie się z nią zgadzać.
No ale jeszcze raz podkreślam - to moja subiektywna opinia i nie musicie się z nią zgadzać.
Ja się zatrzymałam około godziny jazdy od Pragi w miasteczku Mlada Boleslav, ale można się również zatrzymać w Icinie (stamtąd pochodzi Rumcajs) - noclegi są w okolicach 1000 koron za dobę ze śnidaniem.
A w samej Pradze jest dużo fajnych miejsc, ale ja byłam tylko w katedrze i na moście :) tam zresztą spotkałam kilka par z polski :) ale i tak wrażenia niezapomniane :)
A w samej Pradze jest dużo fajnych miejsc, ale ja byłam tylko w katedrze i na moście :) tam zresztą spotkałam kilka par z polski :) ale i tak wrażenia niezapomniane :)
Nie no Egipt to idealne miejsce. Jak ktoś ma troszke kaski w dwie osoby rejsik po nilu cudowna sprawa. Byliśmy w lutym zeszlego roku. W podróz poślubną wybieramy się do turcji Tradą robi takie obniżki teraz na wakacje że za 2 tyg objazd i pobyt płacimy 3900 na dwie osoby. Poza tym są oferty last minut w wakacje i naprawdę na tydzień wykoczyć sobie gdzieś- podróż poślubna jest raz w życiu. Można odreagować stresy weselne, a później i tak wydatki będą na życie i może tym bardziej nie stać być na jakąś podróż. No i wspomnienia. Oczywiście moze być też Europa np. Paryż 5 dni, takie oferty też są fajne.
w turcji z triadą na 7+7 też byłam ale tak sobie tzn objazd super, pamukale i kapadocja - cudowne ale pobyt pomimo że mieliśmy rewelacyjny apartament (prawdziwy a nie bungalow) hotel nowiuteńki bo byliśmy pierwszymi gośćmi którzy w nim mieszkali więc wszystko sterylne i świeżutkie to morze i plaża to porażka (porównuje z egiptem bo uwielbiam rafy) ale to wiedziałam nim pojechałam do turcji - za to woda cieplutka jak nigdzie
abrusiu, jeszcze raz dzieki za namiary, tak zrobie !
Dziewczyny a macie jakieś doświadczenie z last minute ? My się zastanawialiśmy z narzeczonym czy nie czatować na takiego last'a, bo słyszalam ze taniej wychodzi o wiele. Ale troche mi sie nie usmiecha na ostatnio chwile czekac, bo sie okaze ze nigdzie nie pojedziemy...
Dziewczyny a macie jakieś doświadczenie z last minute ? My się zastanawialiśmy z narzeczonym czy nie czatować na takiego last'a, bo słyszalam ze taniej wychodzi o wiele. Ale troche mi sie nie usmiecha na ostatnio chwile czekac, bo sie okaze ze nigdzie nie pojedziemy...