Widok

krzesło dla 2,5-latka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej,chcę kupić dla starszego synka krzesło,żeby wygodnie siedział przy normalnym stole i mam problem. Do tej pory siedzi w takim typowo do karmienia (czasem je na tacce,czasem przy stole),ale chcę kupić już mu coś "dla starszaka". Myślałam,że bez problemu dostanę takie wysokie krzesełko (np.drewniane albo plastikowe) tylko z poręczami i jakimś podnóżkiem (bez pasów,przedniej barierki itp.),ale nic takiego nie znalazłam (ani na stronce Ikei ani na allegro). Przerabialiśmy też zwykłe krzesło z poduszką pod pupą,ale za bardzo się wierci. Na czym siedzą przy stołach wasze 2 - 4 latki? może coś polecicie? :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my dla naszej Mlodej mamy taka nakladke/nadstawke na krzeslo, jest rewelacyjna :)
Odkupilam od jednej z forumek :)

ma trzy stopnie wysokosci, pasy dla dziecka i pasy aby przypiac do krzesla :)

uwazam, ze to jeden z lepszych dzieciowych wynalazków :D

http://allegro.pl/summer-infant-nakladka-na-krzeslo-nadstawka-i1452889950.html

cos w tym stylu tylko bez tacki
no właśnie już też o czymś takim myślałam,ale obawiam się,że mój maluch-17kg :-) się w coś takiego nie zmieści
znalazłam coś co mi się podoba,no ale cenka...eh
http://allegro.onet.pl/danchair-baby-dan-rosnace-z-dzieckiem-natural-i1460885275.html
No moja cora wazy troche mniej bo 13 kg, ale mysle ze spokojnie jeszcze troche w nim posiedzi :)
image
może ktoś jeszcze podpowie, jaki ma patent na małego przedszkolaka przy rodzinnym stole :-)
Tu masz trochę tańszą opcję :)
http://allegro.pl/uniwersalne-krzeselko-babychair-opcja-stokke-i1453990258.html
image
image

image
ja kupiłam stoliczek + krzesełko w Ikea i tam syn jadał wszystkie posiłki miał wtedy 2,5-4 lata blizej 4 r.z. jadał już przy stole na normalym krześle . Krzesełko i stolik z Ikea służyły nam nie tylko do jedzenia ale tez do rysowania/malowania/ lepienia ciastoliny itp zajęć :-)
Agusia,no troszkę tańsze,hm ale to nadal sporo :-) muszę przemyśleć,w końcu dla dwóch chłopaków na kilka lat,to może warto się wykosztować na wygodne krzesło :-) innej opcji nie widzę
rybalon,my też mamy stolik plus krzesełko,tylko stoi w dziecinnym pokoju,a posiłki je w salonie. Ostatnio przeniosłam z nadzieją,że właśnie będzie przy nim jadł-skończyło się tak,że herbata ze śniadania była w całym salonie (bo stolik jest taki trochę zbyt mobilny albo mój syn trochę zbyt energiczny:-) a jak przy nim malował, to młodszy ściągnął gazetę i wylał wodę od farbek :/ także dla mojego zdrowia psychicznego jedzenie i malowanie farbami musi odbywać się na wysokim stole :-) na małym układa sobie puzzle i rysuje
Petra ja właśnie dostałam gazetkę reala i jest tutaj krzesełko Hauck za 199 zł takie jak w linku http://www.bobomarket.pl/P-k-k-/P-k-k-k-/k-k-k-m-/-w-/produkt,krzeselko-do-karmienia-z-drewna-bukowego-alpha-hauck,27574270,1.html oferta od 24.02
hej,kulka** wielkie dzięki,same pozytywne opinie ma to krzesełko,więc na pewno się wybierzemy obejrzeć na żywo (mam tylko nadzieję,że nie wykupią ich do soboty,bo do Reala mamy dość daleko,w czwartek nie damy rady :/)
Proszę bardzo :)
Czasami przeglądanie gazetek z nudów może się przydać ;)
Krzesełko Reer, bezpiecznydzieciak.pl
polecam hauck alpha
image
odkopany stary wątek; ostatecznie nie kupiliśmy żadnego krzesełka (te haucki były strasznie ciasne,w ogóle jakoś ten typ krzeseł na żywo wydawał się mało wygodny,syn w ogóle nie chciał do niego usiąść). Zdecydowaliśmy się kupić podstawkę taką jak do samochodu (poddupnik :-) świetnie się sprawdza do dziś,także polecam takie rozwiązanie
Dziewczyny Hauck bardzo mi sie podoba i wlasnie szukam jakiegos rozwiazanie, bo ze wzgledu na ciaze, nie moge juz dzwogac 15kg Tomka i wkladac go do tradycyjnego krzeselka, ktore mamy i jak jestem z nim sama w domu, to je przy swoim mamucie w pokoju. Nie ukrywam,ze to bez sensu, bo ja siedze i na niego patrze, zamiest siedziec razem z nim przy stole w kuchni i jesc wspolnie przy jednym stole.
Napiszcie prosze, czy niespelna 2,5 latek faktycznie nauczy sie sam na nie wdrapywac i czy krzeslo sie przy tym nie chwieje, bo cena mnie troche odrzuca i jak mam na nie namowic meza, to nie chce pozniej zalowac tej kasy.
No myśmy kupili alphe jako pierwsze krzesełko, z poduchami i nawet Mały wiercipieta lubi w nim siedzieć, także jak polecam ;)
Zobaczymy jak się później sprawdzi :)
image
Dziewczyny co ja bym bez Was zrobila!? Kupilismy http://allegro.pl/show_item.php?item=2054321824 najtansza znaleziona przeze mnie wersja, choc balam sie koloru. Okazalo sie,ze na zywo wyglada zupelnie inaczej-kolor jest niemal identyczny, jak niebieski stolik mamuta z ikea. Roznica oczywiscie taka,ze jest odpowiednio ciezkie i super stabilne. Tomek od razu zalapal samodzielne wchodzenie i schodzenie, wiec smialo wszystkim polecam. Tomek skonczyl 2 lata i 5 miesiecy i tez jest zadowolony. Dodam jeszcze,ze w kuchni zajmuje duzo mniej miejsca niz plastikowe krzeseltko do karmienia z tacka, ktorego do tej pory uzywalismy. Slowem-rewelacja! Jednak dla 6 miesiecznego malenstwa bym go nie kupila-brak 5 punktowych pasow je dla mnie wyklucza, ale dla naszych potrzeb jest idealne, wiec jeszcze raz dzieki!
moja siedzi na zwyklym krzesle przy stole,bez zadnych kombinacji.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (61 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...

do góry