Widok

książki warte przeczytania..

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny potrzebuję waszej rady, nie chce iść do biblioteki i stać przed półką zastanawiając się co wybrać, więc jak możecie polećcie mi coś? Lubie książki kryminalne, zagadkowe, które trzeba uważnie śledzić i zwracać uwagę na szczegóły :) ostatnio oszalałam na punkcie Kodu Leonarda Da Vinci :) w sumie mogę poczytać wszystko co ciekawe, nie zamykam się na jeden rodzaj :) no może poza romansami :)

po 5 latach polonistyki w końcu mam czas i ochotę poczytać coś "normalnego" :)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za moich czasów nie było tak źle.
Może zacznij od noblistów? :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no niestety ja generalnie nie jestem z tych studiów zadowolona... jak dla mnie na UG panuje jeden wielki bajzel...a fakultety..no niestety te, które były atrakcyjne, albo miały komplet miejsc zajętych, albo kolidowały z innymi zajęciami... ale spoko, nadrobie teraz ;)

Przyszły mi do głowy jeszcze dwie: Życie PI Yana Martela i przezabawna powieść Christophera Moore`a Najgłupszy Anioł.
image
Musiałaś mieć słabego prowadzącego literaturę współczesną i wybierać słabe fakultety. Można się sporo dowiedzieć na tych studiach...

Może pani bibliotekarka coś poleci?
Powodzenia!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
no niestety te studia słabo pomagają poznać najnowszą literaturę i taką, która nie porusza "wyższych" tematów..... skupiają się raczej na klasykach...niestety....

dzięki za wasze propozycje, polecę do biblioteki,zobaczę co z tego będzie dostępne.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mogę Ci polecić, chyba że czytałaś Maga i Kochanicę Francuza J.Fowlesa, Tego lata w Zawrociu Hanny Kowalewskiej,
image
Po 5 latach polonistyki nie wiesz, co czytać? ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Oleńka, ja ostatnio przeczytałam "Dzikie Łabędzie. Trzy córy Chin" Jung Chang. Wspaniała ksiazka o chinach - ale też drastyczna, więc nie wiem czy nie bedzie to za ciężki kaliber po polonistyce :)
image
Bardzo polecam "Klub Dumas" Arturo Perez Reverte (na jej podstawie powstały "Dziewiąte wrota") - ja najpierw obejrzałam film, później przeczytałam książkę i znów obejrzałam film. Byłam zachwycona i książką i filmem...

Polecam też "Cień wiatru" - ale to pewnie już czytałaś...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry