Widok

kto płaci za nocleg gości????????????????????????????///

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny ratunku!!!!!!!!!!!! nie wiem już co mam robić! 25 par gosci jest z poza terenu województwa pomorskiego i nie ma szans żeby osoby te wróciły do domów a muszę podkreślić ze nasze wesele będzie trwało 2 dni tak więc trzeba zapewnić nocleg na 2 doby. jak jest u was kto za to płaci? mi nie bardzo uśmiecha się za to płacic tym bardziej że rodziny nie położysz spać byle gdzie bo cie później objada.minimum 150 zł /2os i to i tak po rabacie co wy o tym sądzicie? czy poinformować o tym że zarezerwujemy hotel ale płacić mają sami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok, tylko ze niech taka osoba pozniej sie nie tlumaczy ze jest taka tradycja ze goscie placa za nocleg, swoj alkohol i niech jeszcze karza przyjsc z koszykiem :-)

wszystko mozna, tylko nie mowcie ze cos was drogo wychodzi :-)
bo tak jak mowie, jeden wyda na limuzyne na 3 godz. a drugi na ta ogromna liczbe osob.
i wcale nie zazdroszcze :-)
przyjaciolke mam jedna i mi wystarczy :-)
kikiO a czy przy okazji problemu nie mozna podyskutowac?
przeciez na kawe sie nie umowimy wiec moze chociaz tutaj ;-)
„Jeden przyjaciel w życiu to dużo, dwoje to luksus, a troje – to prawie niemożliwe”.
widze zagożałą dyskusję ale drogie kolezanki troche zeszłyście z toru rozmowy. tak myslalam ze zdania na ten temat sa różne i wszystko trzeba dopasowac pod siebie. ja wiem ze przenocowanie przyjezdnych goście u miejscowej rodziny to niewykonalny pomysł poniewaz to są obcy dla siebie ludzie nie znaja rodziny ze strony mojej mamy wiec nie chca ich do domu przyjąć. jeśli chodzi o wizażystke i fryzjera to dzisiaj ustaliłam z żeńską cześcią że robię rezerwacje i że mają si określić jaka fryzujr chca i do jakiej kwoty żeby nie bylo zaskoczenia-panie płaca za siebie. w zaprszeniu postanowiliśmy umieścić info o opłaceniu 1 noclegu z pt na sb podanie nazwy oraz informacji że w razie przedłużenia pobytu możemy zarezerwować pokuj w hotelu na własny koszt i podajemy cene. tak uwazam po glebszych przemysleniach ze bedzie stosownie . wysylamy 150 zaproszen i niestety jest to okrojona lista moi rodzice pochodza z licznej rodziny i nie moglibysmy pominac najbliższych jednak przy robieniu kosztorysu nie uwzglednilismy noclegów budzet wymknal nam sie spod kontroli wydatki siegnely 50 tys a do tego dojdzie jeszcze nocleg gości(70zł os) bardzo wam kochane kolezanki dziekuje za pomoc w podjeciu decyzji pozdrawiam!!!!!!!!!!!1111111
Dobrze wiedziec Gabi,ze pomimo naszych temperamentów na coś się jednak przydałysmy. Moim zdaniem dobrze wszystko wymyśliłas:)
pozdrawiam i zycze pięknego wesela z wyspanymi goścmi;)
50tys na wesele??? nie jest Ci szkoda tyle kasy wydac?
pytam z ciekawosci
nie patrzymy na to czy nam szkoda tych pieniedzy wesele ma sie jesdno a wspomnienia pozostana na zawsze i chce aby ten dzien byl dla nas wyjatkowy. wyprawiajac wesele na taka liczbe gosci liczymy sie z kosztami i wiemy ze chocbysmy chcieli gdzis koszta przyciac to nie ma gdzie bo to na co sie zdecydowalismy jest dla nas naj naj i nie ma szans zebysmy np zrezygnowali z orkiestry i dj wzieli za 1000zł tylko po to zeby 4000 zaoszczedzic dla mnie liczy sie jakosc i jestem zdania ze albo konkretnie albo wcale
nie patrzymy na to czy nam szkoda tych pieniedzy wesele ma sie jesdno a wspomnienia pozostana na zawsze i chce aby ten dzien byl dla nas wyjatkowy. wyprawiajac wesele na taka liczbe gosci liczymy sie z kosztami i wiemy ze chocbysmy chcieli gdzis koszta przyciac to nie ma gdzie bo to na co sie zdecydowalismy jest dla nas naj naj i nie ma szans zebysmy np zrezygnowali z orkiestry i dj wzieli za 1000zł tylko po to zeby 4000 zaoszczedzic dla mnie liczy sie jakosc i jestem zdania ze albo konkretnie albo wcale
jeśli kogoś stać i ma ochotę wydać tyle pieniążków tj. na nocleg gości to ja nie widzę problemu, jego sprawa. Dla jednych to kretyński pomysł dla innych nie.
Ja też zaliczam się do tych z "kretyńskim pomysłem", chociaż wcale nie uważam, że jest taki kretyński ;)

dziewczyny trochę dystansu, szkoda nerwów
proponuje Ci kwatery prywatne-b.dobre rozwiązanie i tanie!!my tak robimy
proponuje nocleg w schronisku, my płaimy za gości 2 noclegi, jeden wschroniksu drugi w hotelu gdzie będzie wesele
oczywiście że młodzi płacą. W końcu zapraszacie swoich najbliższych. Rozumiem ten ból u mnie wszyscy są przyjezdni poza jedną ciotka.
oczywicie płacimy za 1 noc jak ktoś planuje dłuższy urlop nad morzem to najwyżej oferuję pomoc przy załatwianiu rezerwacji
A co to za fantastycznie tanie miejsce???????????????
Okruszek a masz jakieś konkretne miejsca wesele mam w sopocie i tam też chiałabym znaleść jakiś niedrogi nocleg
nasi goście sa z trojmiasta ale ur weselna jest koło żukowa,istnieje mozliwosc noclegu ale w oplata za nocleg w naszym przypadku leży w gesti gości ktorzy beda chcieli zostac. w nocy i nad ranem bedzie autokar jadacy do gdyni i gdanska i uznalismy w wziazku z tym ze goscie sami płaca za nocleg
hej! ja bylam tez na weselu gdzie goscie placili za swoj nocleg. byla jedynie mozliwosc ze para mloda daje namiary na noclegi a reszte sami goscie sobie zalatwiali. ja tez tak planuje zrobic ze goscie beda placic sami za siebie. czy placi sie za noclegi gosci czy nie to i tak cie obgadaja bo cos innego im sie nie spodoba. a ja nie mam zamiaru wydawac bezsensu pieniedzy a i tak dupe obrobia. mi kazali placic za swoj nocleg to dlaczego ja mam im fundowac? goscie maja miejszy wydatek wiec za spanie chyba moga zaplacic i nic im sie nie stanie. jak tak dalej pujdzie to moze jeszcze dojazd beda chcieli zeby im fundowac bo inaczej nie przyjada. nie dajmy sie zwariowac, no bez przesady z tym placeniem kogo to jest wkoncu wielki dzien? pary mlodej czy gosci?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
wstyd byłoby mia zaprosić kogoś i poprosić, aby zapłacili za nocleg :) SIARA jeśli kogoś nie stać robi mniejszą impreze, goście zrozumieją powód... coraz częściej pary młode tak robią... jak ktoś chce "postaw sie - zastaw sie" na 100 - 200 osób to musi się liczyć z kosztami...
Reguła jest taka- zapraszasz, płacisz. Nie wyobrażam sobie, że zaprosiłam np. swoich dziadków i kazałbym im zapłacić za siebie(za nocleg)....my będziemy robili skromne wesele.
Agnieszka23 a w jakim miejscu w Żukowie organizujesz przyjęcie?
Żadnej reguły nie ma:)

25 par gości:) ja płaciłem tylko za najbliższą rodzinę , rodzice, dziadkowie ( nie zostali ) ale była opcja, reszta znajomych i rodziny została poinformowana o możliwości noclegu i opłatą z tym związaną.jedni pojechali do rodziny nocować jedni zostali. Ale 150 zł za 2 osoby to nie dużo więc pewnie nie będą mieli problemu.
U mnie to było Bardo w Koleczkowie, pewnie jak będziesz miała 25 par to możesz sobie wynegocjować cenę za nocleg.
u mnie zostało chyba z 7 pokoi ale teraz nie jestem pewny.

Pozdrawiam
do góry