Widok

kto wie ile sie zwraca z wesela???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
j.w a ile mozna z tancow do welonu otrzymac? nie myslcie ze mi o tyo chodzi pytam z ciekawocsci...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zalezy od zyczliwych gości :)

image
to chyba zalezy od zamoznosci i checi podzielenia sie nia z wami waszych gosci...
image
hehe no właśnie....cały los w rękach a raczej portfelach gości ;)

image
image

co to w ogole za pytanie

mozesz zrobic wesele na 100 osób za 10 tys i ci sie moze zwroci
a mozesz zrobic za 50tys i watpie,ze tyle dostaniesz z powrotem

image
to chyba zalezy tylko od zasobnosci portfela gosci i ich hojności... Beatka pisala kiedys, ze uzbierala 22tys a miala wesele - jesli sie nie myle:)- na okolo80os.

image
image
my wydal;iśmy 18 tyś
otrzymaliśmy 22 tyś :)))

:)))coraz zabawniejsze wątki się tu pojawiają:))przecież to pytanie jest bez sensu...to wszystko zależy od rodziny, ilości gości, zamożności i gestu:)
mi się też zwróciło z nawiązką

image[/url]
o i Beatka sie pojawila:))

image
image
beatka jest cały czas :P

my celowo nie zbieralismy pieniedzy podczas oczepin, bo goscie przychodza, daja kase/prezenty , kwiaty i jeszcze malo??? jeszcze wyciagac podczas tanca, jak dla nas niee!!

10.06.2006
image
image
a ja w ogole o tym nie mysle nie robie wesela po to aby dotsac prezenty

image
image
pewnie ze nie... ale zycie jest życiem..... ciężko tak wyłożyć kilkanaście tyś i nieliczyć na zwrot kosztów...

Nam przy 130 osobach zwróciło sie jakieś 60% kosztów, ale dostaliśmy również dużo prezentów których nie wliczam a do welonu zebraliśmy 2700zł :)
ja tez robie wesele po ty by sie bawili ale ciekawa jestem jak to sie ma potem do tego ile sie uzbiera... choc nic nie zrekompensuje dobrej zabawy!!!
ja robie male wesele na 50 osob
Mysmy mieli tylko cywilny i robilismy obiadek malutki w restauracji.nie chcielismy zadnych pieniedzy i prezentow bo to dopiero na wesele ale goscie jak to goscie i Zwrociło nam sie wszystko i tez znawiazką:)chociaz wiadomo nie ma co tego porownywac do wesela.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nam sie zwruclo jakies 45 % plus prezenty mega przydatne

Nie przeprasam za bledy
słyszałam ze liczy sie tak
liczba gości * 1,5
ale to bywa róznie, mojemu bratu to akurat prawie sie sprawdziło bo miał wesele na 50 osób, a dostali 8500zł

nam w 70% + prezenty

image
image
Uwazam ze to nic grzesznego zbierac pieniazki na weselu.
W moich tradycjach rodzinnych zawsze tak bylo, w ten sposob rodzina pomaga na starcie mlodej parze. (Platny taniec, zbieranie na wozek czy innego typu platne konkursy)
Niestety u narzeczonego nie ma takiej tradycji wiec musielismy juz powoli zaczas rozpowiadac ze na naszym weselu beda takiego typu zabawy. Musze przyznac ze niektorzy dziwnie sie na to patrzyli ale co nam to, Jak ktos nie chce to nie musi przylaczac sie do zabawy.
Pamietam ze taka mala konkurencja byla strasznie zabawna, niektorzy zastawiali zegarki nawet wlasne ubrania by moc zatanczyc z mlodymi.

A wracaja do tematu to faktycznie zalezy od rodziny, sama chyba wiesz jaka jest rodzina I ile jest w stanie dac, choc slyszalam ze teraz to ok 300-500zl do koperty od pary.

Mysle ze zadna z nas nie robi wesela by zarobic, ale milo jest jak sie chociaz czesc zwroci.

image

image
zalezy, ile sie wypije....moze sie sporo zwrocic;)

Ja tam wogole nie licze na zadne pieniadze...Jak dla mnie to rzecz nabyta.Nie przywiazuje wagi do tego czy mi sie zwroci czy nie.Wazne zeby bylo tak jak sobie wymarzylam....

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry