Widok

kto z Was mieszka w tbs?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Proszę o info zastanawiam się nad kupnem tbs tzn nie za bardzo rozumiem twierdzenie odstapie partycypacje tbs 125 tys czy są jakieś dodatkowe koszty przy kupnie takiego mieszkania. Załóżmy ze mam te 125 tys czy oznacza to ze płace te 125 i mieszkam ? 5 lat wynajmuje mieszkanie z synem dwa pokoje i bez prądu i gazu płace miesięcznie 1450 zł z ogrzewaniem i mam już dosyc. W banku nie dostane kredytu jako samotna matka!! Czy musze mieć również jakąś zdolność finansową by mieszkac w tbs? Jakie są miesięczne oplaty czy z prądem i ogrzewaniem w 1 tys zmieszcze się?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Własne mieszkanie jest za gotówkę bądź po spłaceniu kredytu. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"w razie potknięcia mieszkanie z kredytem zawsze możesz sprzedać i zostajesz na czysto". Tak właśnie myślą ludzie, którzy nie mają pojęcia o kredytach (czyli większość) i chyba sądzą, że jak pożyczą 300 tys. to mają do oddania dokładnie tyle samo, albo niewiele więcej. Proszę, zanim wpakujecie się w kredyt na całe życie, dowiedzcie się, w jaki sposób to działa. Wiem, że temat stary, ale ktoś tu może kiedyś zajrzeć i pomyśleć "Ok, jak nie będę miał na raty kredytu to sprzedam mieszkanie i zostanę na czysto". To nie tak.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
To gdzie ty mieszkasz ze za CO tylko 54 zl. W baraku?
Mega i mega,pisz normalnie !języka polskiego nie znasz mega?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzieci mogą odziedziczyć najem tego mieszkania,a ratę to bank może taka dowalić że możesz stać się niewypłacalna i bank zabierze mieszkanie i wyrzuca cię na zbity pysk!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej jak chcesz to ci wyjaśnię
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

tylko znajomkom

Część Mądralo, te trzy lata to ktoś Ci obiecał, czy po znajomości załatwione?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej. Gdzie składałeś wniosek? Bo w Gdyni już nie budują i nie przyjmują wniosków od 2007 roku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dużo za prąd. Wszystko na prąd masz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też chętnie poczytam na jakich warunkach odbywa się wykup mieszkania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też jestem ciekaw jak się mieszka. i inna sprawa, czy komuś udało się wykupić mieszkanie na własność? Czy jest możliwość wykupu w dowolnym momencie? Czy jest możliwość wpłaty wyższej partycypacji w celu obniżki czynszu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak sytuacja z mieszkaniem?Właśnie zastanawiam się nad złożeniem papierow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cześć wszystkim mądralom !! Właśnie w tym roku złożyłem papiery na T B S , było trochę biegania zwłaszcza przy zarobkach ( jestem na działalności to w grę wchodzą faktury ) . Przez dziewięć lat mieszkałem w piwnicy , tzn poziom garażu - Dosłownie ! w domku jednorodzinnym w rzędzie . Nie remontowane od 20 lat , grzyb , wilgoć , zero światła wpadającego do pomieszczenia . Właściciel miał wszystko w du.. tylko kasa co miesiąc i opłaty - 700 + 200 , Przy tym jestem całymi dniami w robocie . Nie mam zdolności przez bik .
Kwota czynszu 750 + opłaty wcale ale to wcale mnie nie odstrasza , bo za te same pieniądze a w syfie to ja już koczowałem . W marcu 20.r wskakuję na listę i czekam do trzech lat . Partycypacja - 45-80 tys Zależnie od lokalizacji i ceny budowy + roczny czynsz z góry . Ale w mojej sytuacji to biorę to bez wahania . Właśnie zaczynam zbierać pieniądze na wpłatę . Pytania ? proszę pytać .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Małe :P Wszędzie wygląda to podobnie, ja akurat nie mieszkam w gdansku ale polecam jesli masz mozliwosc wzieca takiego mieszkania

ktoś może napisać jakie opłaty są za mieszkanie TBS.. ? w Gdańsku.

Magda
2016-12-13 22:07:53
Mieszkanie tbs jak to jest. ... Zastanawiam się nad wykupem takiego mieszkania. Gdyż od 8 lat wynajmujemy z mężem dwa pokoje. Zarabiamy około 2 tys. Nie mamy zdolności kredytowej by brać kredyt. Załóżmy ze mam te 90 tys bo ktoś tak się ogłasza ze odstapi partycypację tzn ze daje 90 i od razu mieszkam.... ? Wiem że opłaty są wysokie podobno.... czy coś jeszcze płacę jak to ogólnie wyglada
Jezeli jest Pani nandal zainteresowana proszę o kontakt
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

za 30 lat to ja je wykupie za przyslowiowa zlotowke
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Mieszkanie tbs jak to jest. ... Zastanawiam się nad wykupem takiego mieszkania. Gdyż od 8 lat wynajmujemy z mężem dwa pokoje. Zarabiamy około 2 tys. Nie mamy zdolności kredytowej by brać kredyt. Załóżmy ze mam te 90 tys bo ktoś tak się ogłasza ze odstapi partycypację tzn ze daje 90 i od razu mieszkam.... ? Wiem że opłaty są wysokie podobno.... czy coś jeszcze płacę jak to ogólnie wyglada
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Własnie zakończyłam wieloletnia batalie z TBS.
Jeśli ciągle wydaje Wam się, ze jesteście w stanie się z nimi dogadać, to musze Was rozczarować. Nie da rady! W zarzadzie siedza bezduszne roboty, a nie ludzie.
Zwrot zdewaloryzowanej kaucji otrzymałam zgodnie z Ustawa w ciągu 30 dni od dnia opuszczenia mieszkania. Zwrot partycypacji otrzymałam na 10 dni przed upływającym Ustawowo okresem 12 miesięcy. 10 dni! Żadne pisma i prośby o wcześniejsza wypłatę Waszych pieniędzy nie pomogą. Nie ważne, w jakiej sytuacji rodzinnej czy ekonomicznej się znajdujecie. Jaką macie okazje na zakup mieszkania albo domu czy jesteście w ciąży. To wszystko jest nie ważne. Nie i koniec! Masakra i męczarnia tym w skrócie jest TBS.
UNIKAC JAK OGNIA!!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Elewacja zewnętrzna - jakie materiały i farby polecacie? (16 odpowiedzi)

Pogoda się zrobiła i czas pomyśleć o elewacji zewnętrznej domu. Z tego co zdążyłam się...

do góry