Widok

ktore meble lepsze: ikea czy black red white?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
do sypialni i dziecięcego z myslą na lata ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zależy jakie modele bo i tu i tu trafi sie zarówno dobrze jak i źle
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tam na meble z Ikea nie narzekam mam kilka od lat i nic jeszcze nie reklamowałam także ja kupiłabym w ikea
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
z ikei troche sie boje ze dziecko zwali sobie szafe na łepek:P a nie zamierzam przykręcac do scian mebli raczej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
B&W na pewno nie na lata - kupiłam 2 lata temu i meble są do wyrzucenia (nie eksploatowane jakoś strasznie, bo przez 1,5 roku wpadaliśmy do domu jak do hotelu) - cała okleina łuszczy się i schodzi, absolutnie nie polecam!
image
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sorry, miało być BRW ofkors :)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
mam meble z ikei wlasnie do dzieciego pokoju
ani szafy ani komody mala nie przewrocila :)

mamy je dwa lata i poki co dobrze sie trzymaja

mamy tez stolik i stolik pod tv z ikei i tu juz widac ze sa uzywane, jest kilka dziur i zarysowan od malej walenia zabawkami :)

brw mamy do sypialni model sorrento, poza tym ze na ciemnym widac strasznie kurz to tez bardzo dobrze sie trzymaja
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do sypialni mam z BRW a dla malego mam z ikei ale mam tez stól z ikei i nie polecam reszta ok jak narazie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam meble z BRW w salonie od 2 lat: stół, 4 krzesła, komodę kolekcja Largo oraz stolik okolicznościowy Rumbi i w sumie do dnia dzisiejszego nic się z nimi nie stało i reklamować nie musiałam, a z Ikei posiadam szafkę pod TV MOSJÖ i też jest ok...;]
imageimage

z IKEI na pewno NIE POLECAM kanap rozkładanych, poza tym są ok :)
ale przykrecajcie meble do sciany! moj na siebie przewrocil komode malm 6 szuflad, 60 kg wagi!! Bogu dzięki oparła się o stolik i mały sie schował w tej luce pod komodą!
image
image
Mam wszystko z Ikei, bo bardzo lubię ten sklep. Ikea ma świetne wzornictwo, BRW to najczęsciej nieudolne podróbki mebli, z dobrym wzornictwem maja tyle wspólnego, co bluzka z tunelu pod dworcem PKP z modą ;) Przepraszam fanki BRW, ale tak sądzę. Sama zawsze szukam tanich mebli i w BRW i podobnych sklepach przecieram oczy ze zdumienia - jak coś takiego można zaprojektować.

I Ikea i BRW to sklepy dla biedoty :) Nie ma się co łudzić, że dostanie się tam cuda. Jeśli coś się okaże niewiadomo jak trwałego, to raczej przypadkiem. Są wyjątki w Ikei - materace i kuchnie, może tam coś jeszcze, ale trąbą wtedy wszędzie, że dają na to długą gwarancję.

Wszystkie wyższe meble należy przykręcać do ściany! Nieprzykręcanie ich to skrajny brak wyobraźni! Co jakiś czas w Polsce ginie dziecko, a wiele zostaje rannych z powodu przewrócenia na siebie mebla!

Za to też cenię Ikeę, że do większości mebli daja ustrojstwo do zamocowania do ściany i ostrzegają o takiej konieczności.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ani Ikea ani BRW nie są na lata.
Za to materace ikeowskie jak dla mnie super. Polecam serie Sultan. Rewelacyjna jest też seria kołder Mysa Stra od 1 do 5

Mam w łazience szafę BRW z serii Tom. Ma już 5 lat i mimo wilgoci tam przecież, jest w świetnym stanie, bardzo solidna, ale nie wiem czy to akurat wystarczy by oceniać ich artykuły ogólnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Lepsze z Ikei.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam część mebli w domu z ikea i część z black red white
na ikeowskich niestety już widać ślady sporego uzywania ( okleina się odkleja ) natomiast z black red white w ogóle nie widać śladów użytkowania, ale to pewnie też kwestia modelu
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Lepsze są moim zdaniem z BRW, ale ceny mają horrendalne. Dla rodzin z niskim budżetem zostaje IKEA. Jednakże jest też opcja kupna przez internet, wówczas te meble są dużo tańsze. urokdrewna.pl ma meble z litego drewna , np. łóżka za 400- 600zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mamy tapczan i fotel z BRW. Masakra. Pokrycie po dwóch latach do wymiany. Tapicer stwierdził wprost, że cena dobra, ale na materiale oszczędzili....

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Wątek stary ale nadal aktualny :) Składanie mebli z BRW - jakaś pomyłka, składanie ikeowych - proste jak klocki LEGO. Jakość ikeowych lepsza, wizualnie jednak BRW mają przewagę.
Mam komody stół i krzesła w salonie z BRW do tego w sypialni łóżko i komoda z BRW i nic absolutnie się nie dzieje, nic nie odchodzi wyglądają jak nowe a mają już 6 lat:-)
IKEA to tanie meble na chwile, np. po to zeby je wymienic w dogodnym momencie finansowym, a nie przy meblowaniu calego mieszkania ;). Jakosc slaba i bardzo to widac, nawet jesli ktos bedzie sobie wmawial ze nie. Mamy kilka mebli z IKEI, np. 8 krzesel drewnianych, ktore stoja w piwnicy i wyciagamy je, gdy przy stole ma siedziec wiecej niz 8 osob. Do tego swietnie sie nadaja, ale sa bardziej porysowane od krzesel uzywanych intensywnie i codziennie. Mamy lawe z BRW i szafke pod tv z IKEI, wg mnie oba meble slabe stylistycznie, ale jak mialabym wybierac, ktory gorszy to na pewno szafka z IKEI. A wygladaja jak komplet, dokladnie ten sam typ i kolor mebla. Szafka porysowana i drzwiczki sie krzywe zrobily, lawa nie ma rys, a w przeciwienstwie do szafki ciagle cos sie na niej robi.
Jedyne meble z IKEI, ktore od lat nam sie sprawdzaja (i wielu znajomym) to meble kuchenne. Kupujemy te ze sredniej polki cenowej, zadnych zastrzezen. Ogolnie w tych konkretnych meblach stosunek ceny do jakosci jest bardzo atrakcyjny. Za identyczne meble w takim samym ukladzie szafek w innej firmie chcieli 30tys. w IKEI lacznie z montazem wyszlo 10 tys. Bardzo duza roznica. To nasze 3 mieszkanie z kuchnia z IKEI.
Innych mebli nie polecam, no chyba ze sofe skorzana Klippan, czy jakos tak, ta taka wieczna, od lat taka sama. Gdybysmy potrzebowali nie rozkladanej to zatrzymalibysmy nasza sprzed lat. Nic jej nie dolegalo, skora byla dobrej jakosci.
Mam z BRW meble kuchenne i tu akurat nie mogę narzekać,przy 3 letnim używaniu nic dodać nic ująć
Biurko i szafka z BRW-z biurka zaczyna schodzić okleina (zakupiony komplet 2 lata temu)
Jesli chodzi o meble IKEA-dla mnie koszmar,mam komode Malm która się sypie,szafę Hensvik,ogłolnie nie polecam.Nie są to trwałe meble.Jeśli ja miałabym wybrać jednak byłby BRW
Mam narożnik z Abra Meble jak narazie od 2 lat jest cały czas w takim samym stanie jaki był podczas zakupu
U mnie kuchnia z BRW wygląda fatalnie. okleina odchodzi. Nadają się już do wymiany po 3 latach użytkowania. Koleżanka ma kuchnie z Ikea robioną w podobnym czasie i Jej kuchnia wygląda nadal porządnie.
Meble BRW w pokoju u dziecka po 2 latach do wyrzucenia. Szuflady zapadały się, drzwiczki nie domykały, odchodząca okleina. Kupiłam zwykłe z Ikea typu Malm, expedit i służą dzielnie :)
Dla mnie z tych dwóch firm wygrywa Ikea.
BRW a szczegolnie salon w Poznaniu na ulicy Serbskiej to skonczone matoly...w poniedziałek dzwonia do mnie ze moje zamoweinie jest zrealizowane i mam przyjechac wplacic pieniadze. umawiam sie z nimi na transport na piatek w godz. 10 - 14, po czym o godz. 8:30 odbieram tel od kierowcy ze sie nie wyrobi w tych godzinach bo nie moga znalezc mojego mebla. zdenerwowany czekam do 14:00 az nagle dostaje telefon od tego samego kierowcy ze nie przyjedzie bo mebel jest uszkodzony. tak wiec dzwonie do salonu i probuje cokolwiek zalatwic bo mam male dziecko i nie moge osobiscie przyjechac po zwrot pieniedzy. a te matoly nie moga zrobic ani przelewu ani zalatwic danego mebla z innego salonu choc sam wiem ze w innym jest to co zamowilem... paranoja : pieniadze musisz wplacic przed zamowieniem zeby zaczeli je realizowac ale jak tobie zalezy na meblu i na zwrocie pieniedzy to oni nie moga ci przelewu zrobic tylko znowu specjalnie musisz jechac do ich salonu...
Ja mam z ikei i są dobre ja polecam ikea
Ja teraz mam w salonie i jest ok.W ikei są tańsze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ikea jest lepsza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pokój dzieci i salon to meble z BRW. Mamy je 8 lat. Jasne drewno. Nadal są jak nowe, ładne. Jedynie stolik ma ślady zębów dzieci hehe. No i z biurka zaczyna odłazi sklejka w jednym rogu, ale po takim czasie to mnie nie dziwi. Ogólnie jestem zadowolona. Meble u dzieci będę zmieniała za jakieś 5 lat. W salonie w tym roku, bo całkowicie zmieniamy wystrój.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

do góry