Widok

który materac wybrać ? ikea, jysk

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
muszę szybko kupić materac, jest ich tyle rodzajów- sprężynowe, piankowe, bonellowe, lateksowe..., że nie wiem jaki wybrać, może macie jakieś sprawdzone (najchętniej z ikei czy jyska), godne polecenia ?
pomóżcie forumki :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja polecam osobiście tylko piankowe, wydaje mi się, że są najbardziej uniwersalne. Sprężynowe nie dopasowują się do ciała tak jak piankowe. Trzeba zwrócić uwagę na gęstość pianki i twardość. Fajnie gdyby była to pianka termoelastyczna. JA wybrałam materac Bedding Fortuna i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru. Jest wygodny i wysoki. Zasypiając czuję się dosłownie jak na chmurce. Można go kupić przez internet, wtedy może być dużo taniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można płatnośc rozłożyć na raty. Ja tak zrobiłam i absolutnie nie żałuję, bo materac jest idealny, tak jakby był kupowany na zamówienie, tak dobrze dopasowuje się do mnie i do moich potrzeb.

Też mam od nich materac ale ja kupowałam w sklepie stacjonarnym w Poznaniu na Milczarskiej. Nie wyszło wcale dużo drożej, a mój model Fortuna Bedding jest genialny. Dosyć wysoki, świetny wkład, idealna twardość i 20letnia gwarancja.

Oo też jestem z Poznania, jak dokładnie nazywa się ten sklep na Milczarskiej? Chciałabym kupić materac od Beddinga ale Suite, wiesz czy mają tam ten model?

Teraz jest taki wybór, że rzeczywiście jest trudno wybrać. Według mnie piankowe są bardziej wytrzymałe i uniwersalne, teraz zazwyczaj są warstwowe, tzn. wkład to conajmniej dwa rodzaje pianek, całość się fajnie powinna komponować dając odpowiednie utwardzenie i odciążenie dla kręgosłupa. Radzę najpierw w salonie sprawdzić na własnej skórze ja k się leży a potem kupić przez internet, tak wychodzi najtaniej ale każdy zrobi jak chcę. Ja kupowałam piankowy .exe od curem przez internet (sklep 'salonsnu')

A ile kosztuje ten materac "curem", i czy można ewentualnie rozłożyć to na raty? Zależało by mi właśnie na czymś takim ale nie wiem czy mnie stać, pewnie tego typu materace są bardzo drogie.

Moim zdaniem po prostu zrób tak: wpisz w google materac viscotherapy i znajdź sklep ArtMedic . Materace z tego sklepu są zrobione z bardzo dobrej jakości pianki i mają aż 15 lat gwarancji, co przy cenie kilkukrotnie niższej niż w innych sklepach sprawia, że jest to moim zdaniem bardzo korzystna i warta uwagi oferta

Ile ja się naszukałam odpowiedniego materaca. Wcześniej miałam tzw. "pierwszy lepszy", czyli wersję budżetową z marketu. Nie pytajcie, jak ten materac wyglądał po roku.. Dlatego postanowiłam kupić coś lepszej jakości i koniecznie dopasowanego do potrzeb mojego kręgosłupa. Lubię spać na twardym i na takim materacu kręgosłup podobno regenruje się najlepiej. Postanowiłam na sprężynowy model Norbert, o podwyższonej twardości, a dodatkowo wzmocniony jeszcze matą kokosową (która też zwiększa żywotność materaca). Śpi się bardzo wygodnie.

My mamy piankowy materac Sembella Opti Bio. Cudownie się na nim wysypiam.

wybrac dobry materac ktory bedzie sie sprawdzal nie tylko w pierwszym miesiacu ale tez po pol roku czy 3 latach to nie lada wyzwanie. przerobilismy juz 3 rozne i kazdy mimo dobrych opini okazywal sie klapa dosc szybko :P teraz zamowilismy z http://materacyk.pl/ i jest swietny :D dokladnie takiego nam bylo trzeba

Materac od

Najlepsza metoda - odwiedzić najbliższy sklep z materacami poleżeć na każdym po parę minut. Tylko tak można dobrać odpowiedni pod siebie.
Z mężem po takiej wizycie wybraliśmy dwa materace 90/200 - Oba sembella Comfeel speed tylko dwie różne twardości. polecam takie rozwiązanie . Materace są super wygodne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak dla mnie najlepsza metoda na kupno materaca to sprawdzenie tego w Internecie. Podczas moich poszukiwań natknęłam się na ten artykuł. Jego przeczytanie bardzo mi pomogło. Praca w JYSK Są tam dobre zarobki, rozwój zawodowy, rekrutacja wewnętrzna i całe pakiety szkoleń. Interesujące prawda?

Właśnie ja coś takiego mam zamiar kupić, plus któryś ochraniacz na materac https://materacnawymiar.pl/pl/n/Ochraniacz-na-materac/26 . Wiem, że to będzie kompleksowa ochrona, a jednocześnie nie będę się musiała męczyć z tym, co się dzieje wokół mnie. W razie gdyby coś upadło, ochraniacz zdejmiesz i wypierzesz, a materac? To tak łatwo nie pójdzie.

Ja z neta zamawiałem http://trackmaster.pl/idealny-materac-piankowy/ większy wybór jest.

ja także zamawiałam materacyk z Internetu,
moje dziecko posiada materac buzz 160/70 od fiki miki.
Dziecko się wysypia, materac nie ma żadnych wgnieceń, jest bezpieczny.

U nas 2 dzieci spala na materacyku Piano. Nie pamiętam do końca firmy, ale chyba Symbella. Byłam z niego bardzo zadowolona, szczególnie z tego że miał zdejmowany pokrowiec, bo nie miałam problemu z praniem go.
Ja wybrałam piankowy z sovea i jestem bardzo zadowolona . W końcu się z mężem wysypiam i nie budzimy się polamani.
Przez neta kupowałam w ubiegłym roku materac Hetman Aqua. Lateksowy wkład to wg mnie nr 1 do spania.
Polecam materac Amber Dream z Sembelli. Mam od 3 lat i jest bardzo wygodny i niezniszczalny :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry