Widok

który termometr braun czy tech-med

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
image
tech-med

czy

image

dorażcie
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może ktoś ma i coś podpowie
image
My mamy takina czoło-ale zrobiłam zapasy rtęciowego i takiego używam.

Jakos nie wierzę w te elektroniczne, ale jak idziemy na wizyte do pediatry to on używa na czoło, Brauna właśnie taki.
image

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja również się zastanawiam. Biorę jeszcze pod uwagę THERMOFOCUS

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=865536020

ja mam tech-med i jest dla mnie swietny! Kornelka przez tydzien byla chora a 3 dni miala goraczke i trzeba bylo mierzyc co chwilke, sprawdzil sie w 100%. Szybki i wiarygodny, sprawdzalam na sobie i mezu tez i porownywalam z termometrem innym. Jest super. Ja mam ten 9w1. Polecam:)
image
image
mam od zawsze zwykły elektroniczny z apteki za 7 zł chyba :-) dobrze mierzy nie wiedzę powodu kupowac jakiegoś extra za spora kasę
ja widzę potrzebę ponieważ dziecko ma np. anginę a przy tym bardzo wysoką gorączkę i muszę doś często tą kontrolować ,żeby podać czopek żeby zmierzyć ciągle muszę go rozbierać a on i tak jest rozdrażniony gorączką a tak przykładam nawet przez sen i juŻ
image
mam taki na czoło jak dla mnie jest malo dokladny.jak jest otrzeba to uzywam zwykłego rtęciowego.
image
A ja polecam termometr bezdotykowy

[img/http://1.1.1.5/bmi/www.novamed.pl/v4/sklep/foto/big/termometr_przyciski.jpg firmy Visiomed

Zasadniczo polecam używanie produktów medycznych produkowanych przez wyspecjalizowane firmy. Nie żebym coś miała do brauna ale jakoś robot kuchenny i termometr do pomiaru temperatury u dziecka nie bardzo mi pasuje
ups...

www.novamed.pl/v4/sklep/foto/big/termometr_przyciski.jpg
dla mnie jest sprawa taka, ze: jesli ktos lubi miec szybki wynik temp bez zbednego zaklucania snu dziecka lub bez wlasnie rozdrazniania go dodatkowo mierzeniem temp to tylko termometr wlasnie takiego typu. Nie wyobrazam sobie mierzyc rteciowym mojej Malej, i co przez 5-8 min ma uitrzymac pod paszka termometr? To nie jest dorosly, ze zrozumie, ze tak trzeba, to dla jego dobra. No niestety... Termometr na czulko, dla mnie tez jest malo wiarygodny, ale przede wszystkim malo dokladny! Termometr do buzki w formie smoczka (tez taki mamy) sprawdzil sie ale tylko dla niemowlaczka... potem plula nim i przytrzymywanie nie pomagalo, byl placz i wogole... bezsensu, a jak na moment wyplula i wlozylam go spowrotem - niestety, ale temp. zawsze pojawiala sie jakas tam jednoste, ale zawsze nizsza temp. Dla mnie osobiscie niezastapione jest miec w domku taki termometr, przede wszystkim dla takich dzieci do 3 roku zycia. Chociaz osobiscie my tez go uzywamy teraz dla siebie w czasie choroby i raz dwa jest wynik.. Rteciowy to dla mnie masakra... mielismy (jeszcze nasz z domow rodzinnych;P) i dobrze ze sir rozbil...
image
image
Kasiaczek, haha, mierząc dziecku przy pomocy rtęciowego, nie wkładamy pod pache:):)!!!!!!!!
Tylko w tyłek;)
image

image

mój syn od malutkiego ma mierzoną temperature pod pachą termometrem elektronicznym za te 7 zł z apteki chyba kupowałam :-) mierzyłam przez sen i jak nie spał , nie ma potrzeby rozbierania a wynik jest w kilkadziesiąt sekund ( tylko w czasie mierzenia trzymalam termometr pod pachą żeby nie uciekł :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja ma taki zwykły za 10 zł z apteki mierzy dokładnie i nie widzę sensu kupować drogich jak efekt jest ten sam. Mierzę temp w dupce i przeważnie przez sen.
Martha. Czy ten termometr bezdotykowy rzeczywiście daje wiarygodny pomiar? Czy temperatura mierzona wielokrotnie jet taka sama?

Będę namawiała na Baby Temp. W każdym razie jeśli chodzi o pomiar gorączki u niemowlaka to tylko przez podczerwień!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

do góry