Widok

kurtki , kozaki w Lidlu dla dzieci

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jest nowa oferta od 12.09
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=21222
kurteczki wygladają całkiem niezle ciekawe jak w rzeczywistości ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-25B65DF2-6BF406AE/lidl_pl/hs.xsl/index_21223.htm

ja sie zastanawiam nad tymi butami, czy na prawde nie przemakaja..
babki na forum zakupowym pisały , ze faktycznie nie przemakały - dodatkowo mozna je zaimpregnowac specjalnym preparatem niby i jest super ...osobiście nie probowałam .
Mileiśmy kiedyś z lidla sandałki skórzane oraz 2 sezon mój syn nosi takie niby adidasy na pasku z tyłu - obie pary rewelacyje , mimo intensywnego używania nadal sa w bdb stanie.
Fajne tez te kalosze ocieplane
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_21199.htm
o to musze zakupic corci jak takie fajne, kalosze tez kupuje:)
ja dzis popołudniu zajadę do lidla ale pewnie juz kaloszy nie bedzie .... szkoda bo chyba bym się skusila
Ale to chyba nie są skórzane buty przynajmniej nie widzę takiej informacji
image
image

image
w zeszłym sezonie Jasiu nosił zimowe buty z lidla. Rewelacyjne. Nóżka zawsze ciepła i sucha. W tym też chcę kupić,ale 27 chłopięcych nie ma,może będą później
nie te skorzane nie są akurat ale myslę że to coś podobne jak mają Coolclub w Smyku , te z Lidla mają membranę wiec mogą byc całkiem sensowne z ta kwotę :-) w Smyku podobmne kosztują ok. 100 zł .
a miała któraś z Was kurtki z Lidla?
tylko szkoda, że butki są od rozmiaru 28 :(
image
image
Ja mam od ubiegłego sezonu kurteczkę z lidla. Jest świetna, polecam!!

Na ten sezon też będzie dobra.
Jadźka dzięki!
chyba też się skuszę jak znajdę rozmiar :)
Jedź tam z samego rana na otwarcie i 7, a nawet najlepiej przed otwarciem chwilę być. Tylko to daje gwarancje, że dostaniesz rozmiar.

Tym razem jadę polować buty :)
my w tamtym roku miałyśmy kurteczkę Lidlową i była super. jeżeli w tym roku bedzie za mała (muszę zmierzyć) to zakupimy tą z reklamówki
a te buty to dobre beda na zimę? czy yraczej bardziej jesienne?
no niestety rano nie mogę bo nie mam auta a w pobliżu nie mam lidla :/
ale może się uda ...
u nas w lidlu jak coś rzuca fajnego to jest bitwa. Babcie i dziadki koczują 30 min przed otwarciem z koszykami ustawieni w kolejkę od samych drzwi wejściowych. Wpadają jak przeciąg, nierzadko taranując się tymi wózkami wzajemnie. BIEGIEM lecą do koszów i łapią co popadnie, po kilka sztuk. Jak w amerykańskich filmach przedświątecznych.
Taką akcję widziałam jak pojechałam w ubiegłym roku po śniegowce damskie. Z każdego rozmiaru na sklep rzucili po 2 sztuki. Tylko dlatego, że byłam bez wózka i dobiegłam pierwsza udało mi się wyjąc jedną parę, niestety nie w tym kolorze który chciałam. Dżiiizaaas!!! Babcie chciały mnie zamordować wzrokiem. Dwie były na tyle bezczelne, ze kazały mi zmierzyć czy mi rozmiar pasuje, bo jakby jednak nie to one chętnie je wezmą. Łaziły ze mną jak sępy po całym sklepie.
Od tamtej pory wiem, że w lidlu jak coś chcesz to komitet kolejkowy i przed otwarciem. Dla mnie pełna szajba.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hahahaha noo słyszalam coś o tym ...porażka prawie jak z zapisami na kombinezony Tchibo ....hihi nooo ja pojade popoludniu dziś jak dostanę kalosze to beda jak nie ma to trudno ..ostatecznie juz wydałam 160 zł na buty ecco z membrana ..... ginąć tragicznie między babciami w Lidlu nie mam zamiaru :-)
ja wiem, nie widziałam na własne oczy, że tak było jakiś czas temu jak rzucili te maszyny do pieczenia chleba ;)

Ale po co oni się tak rzucają, dla siebie biorą byle jaką parę butów? Bo przecież jak jest taka akcja szybka to nie bardzo zdążą znaleźć i wybrać swój rozmiar i kolor :D

W zeszłym roku miałam lidlowe zimowe dla Młodej i nie mogę powiedzieć złego słowa.
Noga zawsze cieplutka, nie przemoczona, a słyszałam takie akcje nawet w Bartkach.

Teraz się zastanawiam, te typowe śniegowce są od rozmiaru 28 i nie wiem czy kombinować, ale zapewne będą za duże, czy rzucą jeszcze jedną partię mniejszych butów ... kurka!

Ktoś pracuje w lidlu? :)
imageimage
image
rybalon - autentyk tak jest! A jak się komuś udało wrzucić kilka sztuk do koszyka to afera była na cały sklep!!! Babcie i dziadki wyrywali sobie z koszyków te buty. Armagiedon normalny!
choć przyznać trzeba, że te buty były w rewelacyjnej cenie i są świetne :)
handlary z allegro wysylają dziadków do lidla aby nabrali z rańca co sie da a potem wystawiają moze ..... bo co z tym robić kurde jak bierzesz co popadnie nie zważając na rozmiar i kolor ...
Sylwia - jak ktoś nie był pewien rozmiaru to brali po kilka i mierzyli na sklepie. Reszta koczowała czy ktoś coś odda do dużego kosza :D:D:D
Nota bene wydaje mi się, ze część tych ludzi bierze to na handel. Bo nie rozumiem jak można kupić kilka par butów takich samych o różnych rozmiarach przypadkowo włożonych do koszyka.
no, ale ile można zarobić na butach z lidla? :D

Chociaż sama widziałam na allegro, jak ludzie wystawiali zeszłoroczne zimowe dla dzieci, używane, drożej niż ja kupiłam w sklepie :D masakra jak dla mnie, dobrze, że wiem ile zapłaciłam i w życiu bym nie kupiła :)

Podobnie zresztą jak kombinezonu tchibo! Przebitka straszna :)
imageimage
image
jeszcze chwila i zrobią reglamentację w lidlu. Przydział - jedna para na łebka :D:D:D
czy ktos cos kupil dzis w lidlu dla dzieciaczkow z ubran oczywiscie????
image

kupiłam piżamki i skarpetki, chciałam buty ale jakoś mi nie pasowały:)
Jedną piżamkę mam do sprzedania bo dla nas duża- dla chłopca 110/116
ja kupiłam kozaki dla małej. super do szkoły będzie miała! cieplutkie w środku z zew nieprzemakalne.
image image
Wyhaczyłam piżamkę, skarpety, kozaczki i bezrękawnik z bluzeczką. Kurtki imho jesienne, ale z pewnością nie zimowe, bo cienkie.
ja nie załapałam sie na kozaczki bo było mało a najwieksze to 33
Ja byłam punkt 7 i otwierałam lidla dzisiaj :D
Mówiłam Wam, że trzeba z rańca jak chcecie sie załapać.
U nas tym razem największa wojna była o chłopięce kurtki i buty. O 7:18 zostało już tylko kilka par ;)
Ja kupiłam pidżamki i kurtkę - wychodząc z założenia, że to będzie taka kurtka zapasowa, bo szukam czegoś cieplejszego na zimę. Podoba mi się w niej to, że ma podwójne rękawki - tzn. rękaw plus ściągacz w środku, to fajne rozwiązanie. Oglądałam też butki (te mniejsze), ale mnie nie przekonały, bardzo ciężko się je zakładało na nóżkę i były takie sztywne...
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
Dziewczyny czy rzuciło wam się w oczy,ze są gdzieś jeszcze takie brązowe z serduszkami r.29/30???
u nas nie ma:((((
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-98FB795B-7CB94693/lidl_pl/hs.xsl/index_21223.htm
hehe, kochana to się obudziłaś :) W pierwszy dzień nic już nie było. Dzisiaj nie licz, że coś dostaniesz.
Ja pracuję w Lidlu, jutro zobaczę co tam jeszcze jest na magazynie i dam znać :)
annika, one było mozno zaniżone. moja nosi teraz r.32, a musiałam jej kupić 34 bo inne były mocno za małe;(
image image
a wiecie czy są jeszcze kozaczki w małych rozmiarach?? rany ja zawsze sie spóźnie masakra
ja dziś dopiero dotarłam do Lidla i były kurteczki, fajne ale jak juz oktos pisał bardziej jesienne, za to fajne były bezrękawniki :)
Rozmiarowo też był dośc spory wybór
od 3.10 mają być nowe kozaki :P http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=21677
ototo
Agusia, ja miałam dla Młodej te fioletowe
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-79F22969-ED97F331/lidl_pl/hs.xsl/index_21680.htm

tylko w zeszłym roku były bez tego kożuszka dziwnego białego ;)
imageimage
image
no to chyba się zaczaimy ;) najwyżej będą jako zapasowe ;)
ktoś kupił te kozaczki z Lidla?

my wybraliśmy czarno-szare, rozmiar 24 wydawał się dobry ;)

ale po przyjściu do domu i mierzeniu patyczkiem - wyszło, że jest mniej niż 1cm zapasu ;)

może ktoś ma 25 i okazały się za duże?
Agusia, a jak mierzyliście Młodemu buty?

Ja mam zawsze z tym problem. Wzięłam długopis, który według odrysowanej nogi Leny miał tyle samo cm.
I albo jestem głupia, albo rozmiar 26 niewiele różnił się od 27 ;). Na nodze 27 wygląda strasznie wielko, ale nie chcę jej kupić za małych butów. A paluchami to tak mi macha że nic nie czuję ;)
imageimage
image
AgusiaGda a mozesz mi powiedziec jaka jest dlugosc wkladki przy roz 24? Ja mojej corce chce kupic a ma teraz nozke 13cm i nie wiem ktory rozmiar ( o ile jeszcze je dostane)

mierzyliśmy Mu na stopę :P i ruszał paluszkami żebyśmy wiedzieli gdzie są ;)

teoretycznie wg patyczka wychodzi, że w rozmiarze 24 jest 16cm długości :P (wkładka wew.) (w Ecco 1 cm więcej)

jak przyłożyliśmy aktualnie noszonego bucika Ecco rozmiar 26(z większym zapasem) to był porównywalny wielkościowo do tego Lidlowego 24 :P
To mysle ze 23 bedzie chyba dobry jak dorzuce rajstopki i skarpetke :)
dzieki

ja miałam w zeszłym roku 24 i mama mi je mierzyła patykiem, to też mówiła że na siłę wsadziła patyk i było 16 cm ;).

No ja muszę się wybrać do innego lidla, bo tam gdzie byłam najmniejsze 27 były ;)
imageimage
image
Sylwia - w którym byłaś?

ja kupowałam w Brzeźnie :P
koło galerii, ale patrzyłam tylko na fioletowe dla dziewczynki. Bo czerwone to już w ogóle do niczego mi nie pasują ;)
imageimage
image
my wczoraj chloakom kupowalismy lidlowe kozaczki sa oki fajniemaja jezyk zrobiony bo snieg do srodka sie nie odstanie

w lidlu kolo GB bylo duzo ale na morenie kolo mc donalda mniej
tych czerwonych i fioletowych z futerkiem po 1 szt
Kupiłam dla małej śniegowce;) w poniedziałek;) bardzo ładne:) i wydają się solidne. Rozmiar 22- na razie nosi 20, więc na zimę powinny być ok:) nie wiem czy mała sama będzie śmigać po śniegu, więc póki co mamy te z Lidla;)
Agusia można w Lidlu wymienić na inny rozmiar:) tak mnie poinformowała pani na kasie:)
imageimage
tylko tam akurat nie było 25 :/
a nie wiecie czy mozna w innym niż się kupiło wymienić,bo w brzeźnie była jedna para tych większych i pewnie juz ich nie ma a córa ma takie kopyto że jestem w szoku że 35 ma na styk,chba że są zawyżone
a ile zapasu? 1 cm na skarpetkę i rajstopy?
Czyli 1,5 cm jeśli miałabym kupować teraz? bo chyba i tak na oko muszę kupić.

No koło galerii było dużo chłopięcych i tych innych dzieciowych ( mi się akurat nie podobały), dla dziewczynek szczególnie tych fioletowych i czerwonych resztka ...

A są naprawdę ok, w zeszłym roku mieliśmy, Młoda w śniegu brodziła i ani razu nie przemokły
imageimage
image
sylwia ja mysle ze 1 -1,5 cm starczy zwlaszcza ze 3 latkowi stopa juz tak nie rosnie

u nas maja 4 lata i jeden ma 26 drugi 27
Czy w Gdyni jest szansa ze gdzies dostane te fioletowe 23??

no mierzyłam wczoraj długopisem haha 26 i 27 i miały niewielką różnicę. Albo ja mierzyć nie umiem ;).

Więc chyba też zaopatrzę się w 26, o ile gdzieś znajdę ;)
imageimage
image
niezłe buciki ,wczoraj byly wszystkie rozmiary na górnej.brałam 25 :/
image
Sylwia - masz rację z tą małą różnicą w rozmiarach :P

byliśmy teraz w 2 Lidlach - koło GB znalazłam buciki w rozm. 25 - i faktycznie mała różnica.
o ile w 24 patyczek był na sztywno włożony do środka, to w 25 można było nim ruszać - ale nie miał luzu widocznego gołym okiem ;)

w 26(z tych czarnych z musztardowym środkiem) było widać jakieś 0,5cm luzu i patyczek leżał na wkładce ;)

pytałam kasjerkę z Lidla koło GB - można wymienić jeśli ma się paragon, w dowolnym Lidlu(nie koniecznie tam gdzie się kupowało) - jeśli będzie odpowiedni rozmiar ;)
AgusiaGda a czy może widziałas czy dużo było tych kozaczków? a dokładnie te czarne http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_21684.htm
Moniss - niestety nie zwracałam uwagi :P te buty są rozdzielone jeśli chodzi o rozmiary - tzn. te gazetkowe mniejsze leżą osobno (do rozm 28) i te większe (od 28?) też osobno :P
No to nieźle z tymi rozmiarami :)
My też jako zapasowe kupiliśmy te z Lidelka (koło GB w poniedziałek było ich sporo, szczególnie fioletowych dla dziewczynek). Tyle, że ja mierzyłam bezpośrednio na nóżkę i w rozmiarze 22 miał sporo zapasu. W domu porównałam z wcześniej kupionymi kozaczkami Kornackiego (też 22) i okazało się, że te Lidlowe to są o jakieś półtora rozmiaru większe niż te wcześniej zakupione (a tamte są ze sporym zapasem:)) Także niezłe zamieszanie z tą ich rozmiarówką :P
Agusia, a gdzie byłaś w drugim lidlu? Bo na te fioletowe się czaję ;).

No właśnie z tymi rozmiarami tak dziwnie. Założyłam Młodej 27 bo innego nie było. Ale no.. jak kajaki ;). Więc chcę zmierzyć jeszcze 26.

Jaki numer bierzesz w końcu dla Gabrysia? I ile ma teraz cm jego stópka? :)
imageimage
image
Sylwia - byliśmy najpierw na Zaspie, później we Wrzeszczu koło GB :P

wizualnie te 26-27 są wielkie ;)

potrzebujemy rozmiar 26 :P

jak kupowałam Gabrysiowi butki Ecco z Maraga Kids - to miał stopę o długości 15cm.

teraz może mieć 3-4mm więcej
moniss Ja widziałam je wczoraj na Gornej Oruni
Moje córcie Patrycja, Paulina (2000) Kinga (2010)
image
a patrzałaś może jaki wybór w rozmiarach ? czy były 36?
Nie 36 nie było 35 najwieksze
Moje córcie Patrycja, Paulina (2000) Kinga (2010)
image
dzięki
no Młoda ma 15,5 tak mniej więcej. I też chyba na 26 się przyczaję ...
imageimage
image
Moze ktoras z was kupila te fioletowe 23 i okazaly sie za duze/male i chcialaby odsprzedac? Objezdzilam wszystkie Lidl'e w Gdyni i nie ma :(

Agusia 26 i 27 sa wizualnie wielkie ale zobacz ile te wew obicie ten flausz i te miekkie cos zajmuje miejsca prawie po 1 cm kolo piety i przed palcami
towar zakupiony w lidlu np GB nie moze byc wymieniony w innym lidlu np na MP ehhhh
można wymienić kupiony w innym sklepie, wczoraj chciałam ale nie było rozmiaru
Moniss - jakby co to dzisiaj widziałam w Brzeźnie te czarne kozaczki ze srebrnymi wzorkami :] 33, 35 i 36 po 1 parze :P

byliśmy i wymieniliśmy na rozmiar 26 - ale niestety nie było tych czarno-szarych :((((( musiałam wziąć z musztardowym środkiem :/ (nie podobają mi się)

z wymianą nie było problemu - kasjerka nawet nie chciała oglądać paragonu ;)

Ja - wczoraj kasjerka z Lidla na Grunwaldzkiej powiedziała mi, że można wymienić w dowolnym sklepie - pod warunkiem posiadania paragonu i żeby było na co wymienić ;)
Te nieprzemakalne były w gazetce od 28 nie bylo mniejszych bo też się zastanawiam.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
o dzięki :) to się przejadę może jeszcze będą
image
kjopa3 a w którym Lidlu je widziałaś? bo ja właśnie rozm.28 potrzebuję
image
AgusiaGda dzieki za info, a o której byłaś? jak jedna para była to nie wiadomo czy jeszcze dostane po południu bo teraz nie mam jak jechać

ok 9:30 :]
chciałam tylko napisać, że dzisiaj byliśmy z Gabrysiem u naszej Dr neurolog :) zobaczyła buciki, pomacała, powyginała i stwierdziła, że bardzo porządne/dobre :] mają wszystko to co mieć powinny :)

Gabryś miał je pierwszy raz na nóżkach ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

do góry