Widok

kwiaty na porodówkę - można?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mozna przynosic kwaity na porodówkę? Ktos mi mówił, że nie wolno i nie jestem pewna. Dokładnie chodzi mi o Kliniczną
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
raczej nie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Leżałam na klinicznej, ale nie na porodówce. Kwiaty kazali zabrać.
a po co Ci kwiaty? smieszne to jest dla mnie z kwiatami do kogos przychodzic na porodówkę czy w ogole do szpitala. Juz lepiej jakies czekoladki ;D
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak, zwłaszcza dla matki karmiącej piersią dzien po porodzie czekoladki - dla mnie akurat to jest śmieszne
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9
Anka podałam tylko przykład, lepiej z czekoladkami niz z kwiatami. A z drugiej strony wiesz... ja pierwszego dnia po porodzie zjadłam prawie cała czekolade i dziewczyny z którymi leżałam również jadły słodycze i jakoś nikomu nic się nie stało...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
no ok, wiem ,że moja kumpela na pewno nie zje czekolady, kwiaty odpadają, więc co innego? Dla malucha mam prezent ale chciałabym przynieść coś dla niej
Fajne sa takie książki albumy, mozna kupic za male pieniadze, opisuje sie w nich wszystkie wazne daty, dostaniesz np w empiku.
smiesznie nie, ale nie mozna

czekoladek tez bym nie przynosiła bo wiekszosc karmiacych ich nie je..

ale tak świeża domowa drożdzówkę .. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
kurcze, drożdzówka dobry pomysł, ale już nie zdąże upiec ;/
mogłam wcześneij Was zapytać ;p
Martyna, wiem, ale myślę, że ona tego dostanie sporo. Wiecie jak jest, ciagle ktoś przychodzi najczęściej z kocykiem lub albumem ;)
kosmetyków jej nie kupię, bo na jej firmy mnie nie stać ;p
Chodzi mi o jakiś drobiazg, chciałam jej kupić mini bukiecik taki do szklanki, nie wolno, słodycze odpadają, ona zresztą fanatyczka odchudzania więc na pewno nie tknie, drobiazg jakis, malutki, np. typu drożdzówka, ale z tym się już nie wyrobię
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Albo jakas inna ksiazka dla mamy o maluszkach.
kupię książkę i jakieś słodkiści bez czekolady
chyba, ze coś Wam jeszcze wpadnie do głowy - będą wdzieczna za pomysły
i dzięki za odpowiedzi :)
Ja tam się cieszyłam z książek.
książki to znowu nie ma czasu czytać przy dziecku ;)

ja bym się ucieszyła z takiej ramki z gipsem w której można odcisnąć rączke albo nóżkę dziecka, super sprawa, żałuję że Madzi nie zrobiłam czegoś takiego

a w szpitalu brakowało mi czegoś normalnego do jedzenia :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
przepyszna drozdzowke ostaniesz w lidlu, nprawde jest mega!
image
image
w swiecie herbatz sa fajne herbatz smakowe,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bimka to meza trzeba bylo poprosic o domowe jedzenie :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
taaaa, piwo by mi przyniósł bo tym sie żywił całe 3 dni ;)
Bimka - :)

ok sprawdzę jeszcze w Lidlu, szukać tam gdzie pieczywo? czy jakoś zapakowane one są specjalnie?
:-) świętował :-)
kurcze zebym teraz Cie w blad nie wprowadzila...albo w lidlu albo w biedronce.
http://littlebrainchild.blogspot.com/2012/02/081-ciasto-drozdzowe-z-kruszonka.html
image
image
nie no trochę przesadziłam, po porodzie pojechał do moich rodziców opijać, na drugi dzień opijał z kolegami, a na 3 dzień już musiał posprzątać mieszkanie i po mnie przyjechać to już nie mógł opijać ;)
z reszta szaleć nie szalał, bo do pracy chodził normalnie ;)
ja jak szłam do koleżanki która urodziła to niosłam prezencik dla małej + dla niej duży sok kubuś :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Moja zonka tez chce drozdzowki
Tak dla karmiacej matki czekolada gratulacje za pomysl!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bardzo dobry pomysł. Produkcja mleka pochłania wiele energii, sam poród również.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja bym się bardzo ucieszyła z takiego prezentu, szczególnie, że w szpitalu można umrzeć z głodu...

Ja parę godzin po porodzie SN nie mogłam wstać z łóżka, padłam :) Położna kazała mi zjeść sporo czekolady i odczekać 2 godziny leżąc. Poskutkowało, potem czułam sie już dobrze.
Jeśli nie jesteś na 100% pewna, ze koleżanka bardzo chce Cię widzieć jeszcze na porodówce, to lepiej nie przychodź wcale ;) To dziwny okres, 3/4 moich znajomych chciało na porodówce być odwiedzanych jedynie przez męża, nawet rodzina je wkurzała.

Z prezentami też spokojnie - lepiej przynieść je do domu, po co mają mieć styczność ze szpitalnymi bakteriami?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Do mnie na porodówkę przyszła koleżanka ,wcześniej dzwoniąc czy może na chwilę przyjść ,żadnych prezentów nie nosiła ,w późniejszym czasie już jak byliśmy w domu przyszła z prezentem dla małego.
Tu autorce raczej chyba chodziło o oddział położniczy. Wydaje mi się, że pojęcie "porodówka na Klinicznej" to ogólne określenie miejsca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agatha ma rację, ja tam jeszcze przez 2 tygodnie po wyjsciu ze szpitala w domu nie chciałam nikogo widziec.

To był czas tylko dla Nas, rodziców i dziecka. I psa :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak leżałam na Klinicznej na patologii to koleżance obok kazali zabrać kwiatka z parapetu(takiego w doniczce, dostała na urodziny) ale jak ja leżałam już na sali położnic to akurat była Wielkanoc (rok temu) na dworze wszystko rozkwitło a ja zamknięta w dusznym szpitalu i jak mąż przyniósł mi wiązankę żonkili to aż zachciało się żyć, a cały personel z lekarzami zachwycali się nimi, wąchali i podziwiali.
kup jej jakiś fajny balsam do ust. w szpitalach jest taki ukrop, że na pewo jej się przyda,
z napojami też trzeba uważać, żeby ten Kubuś na przykład nie był z pomarańczą ;)
a chce Cię widzieć w tym szpitalu?

dla samej młodej mamy jaki i jej koleżanek z sali takie wycieczki odwiedzających są nie na miejscu

jeśli jednak sytuacja jest taka, że chce Twoich odwiedzin to weź prezencik dla maluszka i butelkę dobrego gatunkowo soku jabłkowego:)

naprzynoszą tych prezentów do szpitala a potem jak wychodzisz to masz swoją torbę, torbę dziecka, prezenty ze szpitala i jeszcze od odwiedzających
imageimage
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja osobiście cieszyłam się z kwiatków, zawsze to przyjemniej na sali, rodziłam w Wojewódzkim i tam nikt nic nie mówił że nie wolno mieć kwiatki:)

uważam że kup to co uważasz za słuszne, Ty znasz najlepiej swoją koleżankę:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Np. ja nie chciałabym żeby mnie odwiedzała koleżanka.
Po cholerę za przeproszeniem.
Mąż i rodzice z obu stron i tyle.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kwiaty fajnie dostać od męża :) Natomiast od przyjaciółki dostałam aniołka do powieszenia nad łóżeczko. Bardzo się cieszyłam z takiego upominku, do dzis wisi nad córeczki łóżeczkiem :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Po co do szpitala kwiaty czy jakikolwiek prezent? Potem matka musi się tarabanić z tym do domu. Lepiej jej wodę mineralną przynieść.Jak już są domowe odwiedzimy to można prezenty przynosić. Na położnictwo wpada się na 10min i zostawia matkę i dziecko w świętym spokoju.
image

www.facebook.com/MauaFotografia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Raaany noooo - tak, chce mnie widzieć w tym szpitalu. Oczywiste jest, ze najpierw się dzwoni i umawia. Ona już dawno zapowiedziała, ze chce, w dzien porodu potwierdziła. Dziwne te komentarze...

ja akurat nie chciałam i ogłosiłam to wszystkim na dłuuuugo przed porodem ale ona chciała - zresztą temat nie o tym.

Blasam do ust faktycznie niezły pomysł :) Dzięki

Faktycznie termin porodówka nie na miejscu ale wiecie przecież o co chodzi ;) No na porodówke jakbym wparowała to by dopiero było ;)

To chyba od szpitala zależy, w niektórych wolno.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

do góry