Widok
Lemka nie spiesz sie tak z lakatatorem! ja kupiłam bo "musiałam" miec przed porodem do szpitala kupiłam AVENT isis bardzo fajny choc wiem ,ze najlepszym laktatorem jets dziecko
i to naprawde dział! mała ma teraz ponad 3 miesiące a ja go uzyłam może 3razy i leży kasa wydana, po co???
w szpitalu przystawiałam ja do piersi zastoju nie było, nawału pokaru tez nie żeby ratowa sie laktatorem ! jest tego peło w razie potrzeby wyślesz męża tylko niech wie jaki kupic!
mi też mówili ,że nie potrzeba - teraz to wiem ale wtedy nie chciałam wierzyc!:)
i to naprawde dział! mała ma teraz ponad 3 miesiące a ja go uzyłam może 3razy i leży kasa wydana, po co???
w szpitalu przystawiałam ja do piersi zastoju nie było, nawału pokaru tez nie żeby ratowa sie laktatorem ! jest tego peło w razie potrzeby wyślesz męża tylko niech wie jaki kupic!
mi też mówili ,że nie potrzeba - teraz to wiem ale wtedy nie chciałam wierzyc!:)
Ja osobście używam laktator MEDELA model SWING, dość drogi, ale w moim przypadku, kiedy odciągam mleko 3-4 razy na dobę, niezastąpiony. Przydał się już w szpitalu w 3 i 4 dobie, bo jak to jest opisane w książkach, następuje nadmiar w wytwarzaniu pokarmu i ja tak miałam. Laktator jest praktyczny, działa na 4 paluszki, bądź po podłączeniu zasilacza, odciąga mleko automatycznie, możliwość wyboru jednego z dwóch cykli odciągania. Jak dla mnie niezawodny!
JA polecam laktator. Przydaje się jak jest za dużo pokarmu i jak jest za mało, żeby pobudzić laktację (ja tak miałam). Ja mam aventu i jestem zadowolona, ale nie mam porównania. Wiem, że na zaspie polecają medeli (zresztą tam też można kupić). Jeżeli potem jest potrzeba to podobno można wypożyczyć u nich jakiś moduł elektryczny. Teraz cz ęsto korzystam z laktatora jak chcę gdzieś wyjść, wtedy ściągam pokarm, żeby się nie denerwować,że mała jest głodna.

[/url]