Widok

laktator

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jaki polecacie? Bo nie mam pojęcia, który kupić.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
co myślicie o tym?
http://allegro.pl/item293485490_chicco_laktator_z_regulacja_sily_ssania_.html

medela reczny nie polecam

Lemka nie spiesz sie tak z lakatatorem! ja kupiłam bo "musiałam" miec przed porodem do szpitala kupiłam AVENT isis bardzo fajny choc wiem ,ze najlepszym laktatorem jets dziecko
i to naprawde dział! mała ma teraz ponad 3 miesiące a ja go uzyłam może 3razy i leży kasa wydana, po co???
w szpitalu przystawiałam ja do piersi zastoju nie było, nawału pokaru tez nie żeby ratowa sie laktatorem ! jest tego peło w razie potrzeby wyślesz męża tylko niech wie jaki kupic!
mi też mówili ,że nie potrzeba - teraz to wiem ale wtedy nie chciałam wierzyc!:)

Ja osobście używam laktator MEDELA model SWING, dość drogi, ale w moim przypadku, kiedy odciągam mleko 3-4 razy na dobę, niezastąpiony. Przydał się już w szpitalu w 3 i 4 dobie, bo jak to jest opisane w książkach, następuje nadmiar w wytwarzaniu pokarmu i ja tak miałam. Laktator jest praktyczny, działa na 4 paluszki, bądź po podłączeniu zasilacza, odciąga mleko automatycznie, możliwość wyboru jednego z dwóch cykli odciągania. Jak dla mnie niezawodny!
to prawda najlepszy laktator to bobas:)

kurka, a wczoraj położna mówiła, żeby mieć do szpitala, no i wolę kupić. Poza tym u nas w weekendy mąż będzie zostawał z małym, więc pokarm i tak będę musiała ściągać.

Właśnie, wszystko zależy od potrzeb! W mojej sytuacji, kiedy muszę odciągać pokarm, bo chcę za jakiś czas karmić piersią, laktator jest niezbędny!
JA polecam laktator. Przydaje się jak jest za dużo pokarmu i jak jest za mało, żeby pobudzić laktację (ja tak miałam). Ja mam aventu i jestem zadowolona, ale nie mam porównania. Wiem, że na zaspie polecają medeli (zresztą tam też można kupić). Jeżeli potem jest potrzeba to podobno można wypożyczyć u nich jakiś moduł elektryczny. Teraz cz ęsto korzystam z laktatora jak chcę gdzieś wyjść, wtedy ściągam pokarm, żeby się nie denerwować,że mała jest głodna.
kupić elektryczny czy ręczny?

ja mam medela mini electric polecam

nie spiesz sie z kupnem laktatora, bo nie wiesz przeciez czy bedziesz mogla karmic piersia. Kupisz i nie wykorzystasz i bedziesz sie martwila komu sprzedac. Lepiej kupic po porodzie.
no do szpitala wolałabym już mieć.

Ja mam ręczny Aventa i jestem bardzo zadowolona.
Ja mam laktator tomee tipee i polecam. Miałam mało mleka więc z Zaspy pożyczyłam sobie laktator elektryczny medeli,super sprawa. Oddaląm go już,bo lepeij u mnie z laktacją,ale została mi końcówka specjalna do laktatora,która kosztuje 45 zł,mogę odsprzedać,jeżeli ktoś zainteresowany
ja tez mam reczny aventu-z polecenia kolezanek,jak sie sprawdza -nie wiem poki co,ale dziewczyny ktore uzywały sa zadowolone:)

czy ktoś ma laktator ręczny tommee tippee?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry