Widok

lęki u 2 latki (odkurzacz)

Brzeźno Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moja córeczka bardzo boi się dzwięku odkurzacza czy wasze dzieci też tak mają jak sobie z tym radzicie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja 2 latka tez tak miala,uciekala,bala sie,krzyczala az mąż wzial ja za raczke i odkurzali razem,trzymali razem odkurzacz,tlumaczyl jej co robia i przyzwyczaila sie do tego odglosu,teraz juz nie robi to na niej wrazenia:)
podobnie bylo z mikserem,tez jej tlumaczylismy,posadzlismy na szafce,pozwolilismy samej uruchomic,wszystkie leki przeszly
Zarowno mojk synek jak isynek moojej siostry przechodzili etab strachu przed roznymi urządzeniami , miedzy innymi przed odkurzaczem . Przeszlo z czasem.
moja jak odkurzam to siedzi na sofie i się nie rusza tylko obserwuje co robię ;-)
U mnie podobnie było tylko jeszcze doszło to że pewnego dnia wyszłan na spacer z domu i właczyłam alarm. po przyjściu ze spaceru do domu młoda wbiegła do salonu i alarm się włączył (wyło b. głośno) niestety nie zdązyłam wpisać kodu ona była szybsza. od tego momętu strach się zwiększył , odkurzacz, wiertarka, mikser, stukanie i pukanie. no i co zrobiłam tłumaczyłam ze nie ma się czego bać. to było jakieś 3m temu, teraz jest lepiej już.. no ale są momęty strachu nie przeraźliwe ale są. Mam nadzieje ze z czasem to jej minie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry