Widok

mleko kartonowe zamiast modyfikowanego??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanko, czy jak dziecko skonczy rok mozna podawac zamiast mleka modyfikowanego zwykle mleczko kartonowe z kaszka? czy to za wczesnie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szymon też od czasu kiedy zrezygnował z piersi (w wieku 8mies) nie chciał pić żadnego mm. Jeszcze przez pewien czas tolerował je w kaszkach, ale jak skończył rok to i te przestał jeść. A że alergikiem nie jest, więc pije zwykłe mleko z kartonu (ale te z krótkim terminem, nie uht, bo te faktycznie są paskudne - nawet dla mnie one wcale mlekiem nie smakują). Rzeczywiście, przed skończeniem roku nie chciałam mu dawać zwykłego mleka, więc się nieźle nakombinowałam, żeby zjadał dość nabiału, teraz pije kawę zbożową/ kakao i je zupę mleczną i jest ok.
image
image
dziewczyny, czy mleko pasteryzowane trzeba przed podaniem dziecku wcześniej zagotować czy można tylko podgrzac? właśnie zamierzamy przejść z modyfikowanego na zwykłe.
image[/url]

image
ja zagotowuję ale nie wiem czy trzeba

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

CET na Kowalach - proszę o opinie (109 odpowiedzi)

Czy któreś dziecko chodzi do tego przedszkola albo do szkoły? jakie są Wasze opinie o tej placówce?

Pomysły na tegoroczne prezenty : (46 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

do góry