Widok
folia ogrodowa gdzie kupię?
Ogrodniczki, znów zwrócę się do Was z pytaniem.
tym razem chodzi mi o taką grubą folię do wyłożenia skrzyni drewnianej na balkonie żeby posadzić rośliny.
(chyba chodzi mi o taką jak do oczek wodnych, ale na 100% nie jestem pewna)
gdzie stacjonarnie moge taką kupić na arkusze lub metry?
tym razem chodzi mi o taką grubą folię do wyłożenia skrzyni drewnianej na balkonie żeby posadzić rośliny.
(chyba chodzi mi o taką jak do oczek wodnych, ale na 100% nie jestem pewna)
gdzie stacjonarnie moge taką kupić na arkusze lub metry?
ja w zeszłym hodowałam słoneczniki i przez większą część roku "leżały" na balkonie, leżały bo były w plastiku i były za ciężkie. dlatedo w tym roku kupiłam drewnianą skrzynię.a plastik był bez żadnego odpływu i dały radę. więc myślę, ze na worach czy folii też dadzą radę. a przynajmniej mam taką nadzieję ;)
my mamy wyłożone donice folią/workami. nawet bez dziur na dole. Pierwotnie w donicy była właśnie taka jakby fizelina.
Nigdy nie uda się całkiem szczelnie wyłożyć, więc jak bardzo mocno podleję to coś tam przecieknie. Zresztą jak będziesz wsypywać ziemię to folia pod jej naporem ułoży się po swojemu. Ja nie chciałam, żeby mi drewno ciągle nie nasiąkało.
Tylko ja mam w tych donicach tuje i one sobie radzą (3 lata będzie jesienią).
Nigdy nie uda się całkiem szczelnie wyłożyć, więc jak bardzo mocno podleję to coś tam przecieknie. Zresztą jak będziesz wsypywać ziemię to folia pod jej naporem ułoży się po swojemu. Ja nie chciałam, żeby mi drewno ciągle nie nasiąkało.
Tylko ja mam w tych donicach tuje i one sobie radzą (3 lata będzie jesienią).