Widok
Nusia85, może nie masz - podaję Ci stronke web http://www.cocktail.com.pl/, oraz wszystkie nr tel. które mam: 606-537-218, 058)683-21-40. Graja tylko na imprezie (więc kościół odpada) - za występ chcę 4.000 PLN. Ponoć sa rewelacyjni, ale slyszałam tez opinie, że potrafią być nieco "gwiazdorscy" na weselach (było to tez na weselniku - ale nie mogę znależć tego wątku). Grali 2 X na jarmarku dominikańskim ale niestety nie doszłam, wiec nie wiem czy warto wydac tyle kasy...
My mamy sale (dzis wplacam zaliczke, reszta juz "ugadana" i menu wybrane), fotografa (znajomy), fryzjerke i DJa. Nie mam pojecia, co zrobic z transportem siebie i narzeczonego, bo nie chce zadnych starych samochodow ani tym bardziej limuzyny. Myslelismy o bryczce, ale nie mam pojecia, ile ta przyjemnosc kosztuje i skad ja wziac. Jakies pomysly...?
ja mam faktycznie bardzo duzo załatwione...ale nie z tego powodu , że boję się , że nie zdążę albo coś w tym stylu.....rzeczy typu zaproszenia, podziękowania dla ropdziców, gości mogą poleżć nic im się nie stanie...a teraz jak powloi pokupuję sobie z każdej wypałty jakąś rzecz to tego aż tak nie odczuję, niż jak miałabym przed weselem wszystko na raz kupić...tak się mówi ale tu 50 zł tam 100 zł tu 30 zł i sie uzbiera...a tak to zostawię sobie tylko najważniejsze rzeczy do zapłacenia i nie będę się martwiła pierdołkami:):)
madziara stosuje te sama technike :)...poxniej moge pozapominam o tych wszystkich pierdółkach...a tak to na spokojnie, co miesiac kupuje jedna mała rzecz i mam z głowy :) i tak jak mówisz...ziarnko do ziarnka....a z ta metoda tak naprawde na koniec do zaplacenia zostanie nam sala, alkohol i orkiestra :)
no własnie ja mam tak samo, ale widze, że gdzieniegdzie na fortum dziewczyny z poprzednich lat piszą że powariowałyśmy a u mnie to jest tylko i wyłącznie związane z kosztami finansowymi, teraz jak wydam co miesiąc 100 zł czy 50 to tego nie odczuję....mi tez na koniec zostanie sala (jedzienie), alkohol..DJ...kwiaty
no wlasnie, na koniec zostana te same grubsze rzeczy a tak podliczajac te gówienka:
zaproszenia i zawiadomienia - 300zł
zawieszki na alkohol - 70 zł
podwiazki i pończochy - 50 zł
bielizna - 100zł
obrączki - 800zł
kosz do kopert - 60 zł
figurka na tort - 70 zł
opakowania na ciasta i jedzenie z sali - 70zł
poduszka do obraczek - 30zł
podziekowania dla rodziców - 200zł
kieliszki dla pary młodej do szampana (chcemy takie ozdabiane) - 30 zł
ozdoby na butelki dla pary młodej - 50 zł
ksiega gości - 150 zł
race na tort 20zł
prezenciki dla gosci - 200zł
sakiewka do zbierania pieniazkow po mszy - 20 zł
za te pierdoly wychodzi 2220 zł!!!!
a zapomniałam o wielu innych rzeczach napewno :(
zaproszenia i zawiadomienia - 300zł
zawieszki na alkohol - 70 zł
podwiazki i pończochy - 50 zł
bielizna - 100zł
obrączki - 800zł
kosz do kopert - 60 zł
figurka na tort - 70 zł
opakowania na ciasta i jedzenie z sali - 70zł
poduszka do obraczek - 30zł
podziekowania dla rodziców - 200zł
kieliszki dla pary młodej do szampana (chcemy takie ozdabiane) - 30 zł
ozdoby na butelki dla pary młodej - 50 zł
ksiega gości - 150 zł
race na tort 20zł
prezenciki dla gosci - 200zł
sakiewka do zbierania pieniazkow po mszy - 20 zł
za te pierdoly wychodzi 2220 zł!!!!
a zapomniałam o wielu innych rzeczach napewno :(
Dziewczyny - a mam pytanie gdzie kupujecie takie rzeczy jak opakowania na ciasto? Czy sakiewka na pieniążki??
No i odwieczny problem - co dla rodziców?? Zastanawialam się tez nad prezentami dla gości, ale chyba z tego zrezygnujemy...niech podziękowaniem za impreze będzie dobra zabawa;)...
W gruncie rzeczy to po załatwieniu "grubszych spraw" (sala, zespół) my też powolutku zaopatrujemy się w te drobiazgi... inaczej nie da rady;)
No i odwieczny problem - co dla rodziców?? Zastanawialam się tez nad prezentami dla gości, ale chyba z tego zrezygnujemy...niech podziękowaniem za impreze będzie dobra zabawa;)...
W gruncie rzeczy to po załatwieniu "grubszych spraw" (sala, zespół) my też powolutku zaopatrujemy się w te drobiazgi... inaczej nie da rady;)
pati25 napisał(a):
> Nusia85, może nie masz - podaję Ci stronke web
> http://www.cocktail.com.pl/, oraz wszystkie nr tel. które mam:
> 606-537-218, 058)683-21-40. Graja tylko na imprezie (więc
> kościół odpada) - za występ chcę 4.000 PLN. Ponoć sa
> rewelacyjni, ale slyszałam tez opinie, że potrafią być nieco
> "gwiazdorscy" na weselach (było to tez na weselniku - ale nie
> mogę znależć tego wątku). Grali 2 X na jarmarku dominikańskim
> ale niestety nie doszłam, wiec nie wiem czy warto wydac tyle
> kasy...
Pati, ja znam ich od lat... Grali u mnie na studniówce, byłam może na 5 koncertach, cóż - jestem ich fanką ;) I wiem, że warto ich brać, a co do tego gwiazdorstwa, to trochę mnie to nie dziwi - zauważyłam, że przeszli małą ewolucję od nikomu nie znanego zespoliku do popularnej kapeli. Troszkę mogło im to w głowach zaszumieć.
Mimo to chciałabym ich mieć na weselu :)
> Nusia85, może nie masz - podaję Ci stronke web
> http://www.cocktail.com.pl/, oraz wszystkie nr tel. które mam:
> 606-537-218, 058)683-21-40. Graja tylko na imprezie (więc
> kościół odpada) - za występ chcę 4.000 PLN. Ponoć sa
> rewelacyjni, ale slyszałam tez opinie, że potrafią być nieco
> "gwiazdorscy" na weselach (było to tez na weselniku - ale nie
> mogę znależć tego wątku). Grali 2 X na jarmarku dominikańskim
> ale niestety nie doszłam, wiec nie wiem czy warto wydac tyle
> kasy...
Pati, ja znam ich od lat... Grali u mnie na studniówce, byłam może na 5 koncertach, cóż - jestem ich fanką ;) I wiem, że warto ich brać, a co do tego gwiazdorstwa, to trochę mnie to nie dziwi - zauważyłam, że przeszli małą ewolucję od nikomu nie znanego zespoliku do popularnej kapeli. Troszkę mogło im to w głowach zaszumieć.
Mimo to chciałabym ich mieć na weselu :)
pati moj misiek podpowiada mi ze u nas sala gwarantuje opakowania :P....ale chciałam kupowac na allegro....sakiewke tez :)
a co do podziekowan dla rodziców to ja mowie od razu - "ŻADNEJ SIPIŃSKIEJ I CUDOWNYCH RODZICÓW MAM!"
Wiocha jak nie wiem i jeszcze wszysycy rycza:/...ja nie chce :P
Moja siostra fajnie wymysliła:) Orkiestra zagrała im dla rodzivców piosenke zespołu bayer full "WALC DLA RODZICÓW" oni do tego spiewali :) po piosence podeszli do rodziców z koszami z dobrym alkoholem słodyczami itp......a w środku były koszyulki z napisem "ODDAŁAM CÓRKĘ W DOBRE RĘCĘ" a z drugiej strony "SUPER MAMA" :) oczywiście tak samo odnosiło sie do syna i taty :)
Moj tata od razu ubrał ta koszulke i paradowal w niej całe wesele :)
Ja tez cos takiego musze wymyslec...myslalam o jakims smiesznym wierszyku i pucharach za odwage w wychowaniu albo figurki oskara ale sama jeszcze nie wiem :)
a co do podziekowan dla rodziców to ja mowie od razu - "ŻADNEJ SIPIŃSKIEJ I CUDOWNYCH RODZICÓW MAM!"
Wiocha jak nie wiem i jeszcze wszysycy rycza:/...ja nie chce :P
Moja siostra fajnie wymysliła:) Orkiestra zagrała im dla rodzivców piosenke zespołu bayer full "WALC DLA RODZICÓW" oni do tego spiewali :) po piosence podeszli do rodziców z koszami z dobrym alkoholem słodyczami itp......a w środku były koszyulki z napisem "ODDAŁAM CÓRKĘ W DOBRE RĘCĘ" a z drugiej strony "SUPER MAMA" :) oczywiście tak samo odnosiło sie do syna i taty :)
Moj tata od razu ubrał ta koszulke i paradowal w niej całe wesele :)
Ja tez cos takiego musze wymyslec...myslalam o jakims smiesznym wierszyku i pucharach za odwage w wychowaniu albo figurki oskara ale sama jeszcze nie wiem :)
Dzięki Olimpia;)
Jesli chodzi o podziekowania dla rodziców - my raczej pozostaniemy przy drobnych upominkach - może nieco banalnych bo myślałam o ramce z naszym wspólnym zdjęciem, albo 3 małymi zdjęciami - ślubnym i naszymi z dzieciństwa. Tak co by było skromnie acz elegancko i wzruszająco...
Niestety Mama mojego ukochanego zmarła w grudniu i chcę zaoszczęzić jemu i jego Tacie dodatkowych łez (płakalibysmy wtedy wszyscy jeszcze bardziej niz standartowo przy Sipińskiej). Choć myślami i tak będziemy przy niej to podziękowanie raczej kameralnie w domku... tylko te zdjęcia - ech, trochę banał...szukam natchnienia;)
Jesli chodzi o podziekowania dla rodziców - my raczej pozostaniemy przy drobnych upominkach - może nieco banalnych bo myślałam o ramce z naszym wspólnym zdjęciem, albo 3 małymi zdjęciami - ślubnym i naszymi z dzieciństwa. Tak co by było skromnie acz elegancko i wzruszająco...
Niestety Mama mojego ukochanego zmarła w grudniu i chcę zaoszczęzić jemu i jego Tacie dodatkowych łez (płakalibysmy wtedy wszyscy jeszcze bardziej niz standartowo przy Sipińskiej). Choć myślami i tak będziemy przy niej to podziękowanie raczej kameralnie w domku... tylko te zdjęcia - ech, trochę banał...szukam natchnienia;)