Widok

lipiec 2009

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wszystkie letnie miesiące już mają swoje wątki, to my też, a co ;P

Ja mam wstępnie zarezerwowany kościół i salę.
A Wy, Lipcówki ?:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba założę nowy wątek, bo ten się makabrycznie długo otwiera - zapraszam więc do odsłony nr 2 ;)
my jesteśmy nawet na bieżąco :) najważniejsze rzeczy już mamy zaklepane, ale dużo nas jeszcze czeka - np. megazakupy jedzenia na wesele:) i pudełeczka dla gości muszę zrobić, na razie mam 50/110 szt. ;)
jak tam dziewczyny???:)duzo zostalo do zalatwienia??:)
a jaka kwot ainteresuje ?obok mnei jest do wynajeca:)za 1400plus oplaty:)ale to gdansk.
mamy mieszkanie do wynajęcia w gdynii cisowej, 2 pokojowe, , 4 piętro, bez windy,7 min do skmki, 2 min do pętli trolejbusu nr 26,30. ale dopiero od sierpnia.
jeśli chcesz wiedzieć więcej szczegółow napisz maila : profesor94@wp.pl
U mnie duzo jeszcze załatwiania. Nie mam sukienki na poprawiny, welonu, butów ślubnych, ciasta i tort trzeba zamówic, dekoracje i kwiaty w kwiaciarni. No i z księdzem wysztko omówic. Pozatym szukam mieszkania do wynajcia. Nie wiecie cos moze czy ktos by chciał wynając mieszkanie od lipca w gdyni ewentualnie rumia?
a jakie masz praktyki w szpitalu i w którym?
nam też zostały drobiazgi, a i podziękowania dla rodziców,bolerko muszę wypożyczyć,
byliśmy w usc i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam wybierając podwójne nazwisko, a jak Wy zrobiłyście??
dziewczyny tak czytam i normalnie masakra.
Bo ja jakos nie mam czasu nawet pomyslec o slubie bo teraz mam sesje praktyki w szpitalu i do tego remontujemy mieszkanie.
u mnie stresa też nie ma, może dlatego, że mam się czym w pracy stresować :D, ale powiem Wam szczerze, że przez rodzinę mojego K naprawdę mi się odechciewa ślubu, nie będę opisawała szczegółów, bo nie warto, ale wychodzi, że najlepiej to dać im w zaproszeniu 500 zł by mieli na telefon do nas, transport, nocleg i frzyjera. Podaliśmy w zaproszeniu numery telefonów do nas, ale dla niektórych nasz ślub to problem roku, i co z tego, że mówiliśmy wszyskim , że załatwiamy i opłacamy nocleg i jakby ktoś miał kłopot to transport też, ale co tam zamiast zadzwonić i się upewnić to wszyscy dzwonią do siebie z pytaniami tylko nie do nas :/

a tak poza tym to jak w końcu po długim czasie udało nam się dostac metrykę chrztu mojego K, to jeszcze okazało się błędne (n ie widzieliśmy od razu bo teściu przesłał pocztą) ale u mnie na szczęscie księża są wyrozumiali

teraz jeszcze obrona, i mogę spokojnie czekać na wieczór panieński, który moje przyjaciółki od roku wymyślają i za cholerę nie chcę zdradzić
Mi zostaly 22 dni... mam jeszcze kilka pierdol do zrobienia - ksiega gosci, ustalic czytania z ksiedzem, wydrukowac ksiazeczki do mszy... Takie tam malo krytyczne pierdolki....

A stres? Chyba nie ma .... Co dzien jestem spokojniejsza... In control ;-)
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
DzIdZi_87 nie zazdroszczę Tobie z tymi gośćmi.. :( mimo, że tak jak pisałam u nas tylko jedna para odmówiła przyjazdu to tez ich trzeba było ciągnąć za język, aby powiedzieli, że ich nie będzie....

a stresik powoli rośnie, ale jak narazie to jest ten mobilizujący do dalszego działania, więc jest ok :)

oprócz tego, że wiem, że chce bukiet w kolorze różowym i prawdopodbnie goździki to jak narazie nie mam nic zamówionego :( ale to już po niedzieli będę chodzić...
to masz takie same doswiadczenia z makijazem jak ja:) he tusz i czarna kredka-nic wiecej:)probna mialam juz jakies 1.5 miesiaca temu.tez jestem zachwycona:)a ile przed slubem zamawiasz bukiet??tydzien wystarczy??i tak z ciekawosci kiedy musisz podac dokladna ilosc gosci na wesele??mi baaardzo duzo osob odmowilo, zaprosolismy prawie sto a teraz musze dopraszac zeby bylo te minimum 70
no u mnie jeszcze 29 dni:):) ja też póki co jakoś się nie stresuję specjalnie...wszystko załatwione, teraz tylko zaczną się spotkania a to z fryzjerem a to z kiaciarnią, DJ, omówienie menu itd......już mam próbny makijaż za sobą i jestem zachwycona..bardzo się go bałam bo nie maluję się na codzień (oprócz tuszu do rzęs to nic nie używam) ale wykonany był bardzo bardzo profesjonalnie.....także już się nie boję, 27 czerwca odbieram kieckę:)
czesc kochane:)..jak poziom stresu???zwieksza sie? u mnie o dziwo jeszcze nie;d, a jak przygotowania?? ile wczesniej zamawiacie bukiety???:)
:) a nam zostało 36:), w zadaszie zostało tylko zamówić ciasto i kupic owoce:). A, no i dekoracja kościoła - ale jakos nie możemy się dogadać z pania z kancelarii parafialnej by nas skontaktowała...bo o daniu numeru to nie ma mowy:(...
poza tym - wszystko załatwione;)
image
Po 11.07.2009 sprzedam białą suknię Alter Diagonal 835 (rozmiar 34/36, wzrost 165 cm)

image

My w poniedziałek bylismy spisac protokół, teraz musimy dać na zapowiedzi, kupić napoje, zamówić ciasta, ubranie dła młodego wybrac bukiet i jakieś drobne sprawy pewnie wyjdą na bieżąco.Jeszcze niedawno było 100 dni i sie cieszyłam ze juz studniówka a dzis juz 50 pozostalo.
U nas też wiele osób nie przybędzie.Niektórzy mimo że wiedzieli o tym na 100% wstrzymywali sie z odp.aż do teraz.Trzeba było naciskać jaką podjęli decyzje bo niedługo kucharka chce wiedzieć co i jak.Smutne to jest trochę lecz nie ma co się załamywać,my swoje co trzeba zrobiłyśmy a oni moga tylko żałować:))Oczywiscie nie mówie o tych co naprawdę nie mogą przybyć.Jak tam przygotowania?My już mamy protokól spisany,zapowiedzi dane.Teraz czekają nas nauki w poradni u pani z Pogórza.Fryzura próbna,odebranie sukni,kupno napoi i reszty dekoracji.I to tyle z naszych przygotowań...
u nas tylko jedna rodzinka nie przyjedzie z powodu odległości i małego dzidiusia a tak (o dziwo!!) reszta osób potwierdziła obecność - jestem w szoku :) i to bardzo pozytywnym :)
dodziulek, nie martw się, u nas też tak było - ze strony mojego Maćka miało być wieeele osób, zawiedli Ci, na których najbardziej zależało i mieli być pewniakami. Za to z mojej rodziny potwierdizli przyjazd nawet Ci, co do których byłam pewna, że nie przyjadą....
Głowa do góry!!
image
Po 11.07.2009 sprzedam białą suknię Alter Diagonal 835 (rozmiar 34/36, wzrost 165 cm)

image

do góry