Widok

lipiec 2009

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wszystkie letnie miesiące już mają swoje wątki, to my też, a co ;P

Ja mam wstępnie zarezerwowany kościół i salę.
A Wy, Lipcówki ?:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a my mamy dać 100 organiście (mimo, że mamy sój zespół, na który poboszcz wyraził zgodę) i 50 kościelnemu. No i dodatkowo datek na kościoł:)

image
Po 11.07.2009 sprzedam białą suknię Alter Diagonal 835 (rozmiar 34/36, wzrost 165 cm)

ja tez sie zastanawiam ile...my mamy slub w Kolegiacie w Gdyni, cos slyszalam ze slub 450zl i to jest ponoc juz z organista..
a ile płacicie za organistę w kosciele ?? jade własnie umówić się z organista i nie wiem jakie sa koszta ...
tak,w końcu 'co łaska':)
sądzę, że nawet 10 wystarczy, bo to jest formatu A5 :P ja własnie jutro jadę do Wejherowa, aby "zdobyć" odpis chrztu i skrócony odpis aktu urodzenia :)
tyle własnie dalismy:)
20zl starczy??:)
my dalismy księdzu 'co łaska',nie miał wyznaczonej kwoty.
a i mam pytanie, czy za metryke chrztu i bierzmowania sie placi??
jak dla mnie to te protokoly maja pytania troche niefajne- coniektore-...z tym mieszkaniem razem to tez dla mnie jest chore, tzn to ze niepowinnismy...my np mamy 2 dzieci..i nie wyobrazam sobie zebysmy mieszali osobno..ale to tak na marginesie...heh a protokol kazdy musi"przezyc"czy to sie podoba czy nie..mi osobiscie niebardzo,ale nie ma co tego oceniac..
i Wam również:)
image
Po 11.07.2009 sprzedam białą suknię Alter Diagonal 835 (rozmiar 34/36, wzrost 165 cm)
ja również nie mam zamiaru kontynuować tematu;) były już takie wątki i źle się to kończyło.
W każdym razie powodzenia w przygotowaniach :D
moim celem nie było roztrząsanie zasad którymi kieruje się Kościół Katolicki - chciałam się tylko podzielić swoimi opiniami. A to mi przeciez wolno:) Nawet jeśli "sobie uważam inaczej":), prawda?
Dla uzupełnienia dodam, że jestem katoliczką praktykującą - co nie zniemia faktu, że nie zgadzam się wciemno ze wszystkimi tymi zasadami, chociaż niby krzywdy mi one też nie zrobiły;).
Acha - nie robię też tak jak większość, nie wypowiadam opinii ogółu, bo w tym wypadku mnie ona nie interesuje:) - wyrażam tylko swoja opinię. Tak jak Ty swoją.
Nie mam zamiaru też rozpoczynac tutaj kolejnej dyskusji dotyczącej kościoła.
pozadrwiam Cię serdecznie
nusia85 temat kościoła to 'temat rzeka',zawsze ludzie będą miec jakieś 'za' i 'przeciw'.mi osobiście też pare spraw sie nie podoba jednak nie ma sensu tego roztrząsać.my ostatnio kupilismy garnitur dla pana młodego i dodatki do niego.za butami bylismy aż w karuzach,gdańsku,gdyni i rumi a ostatecznie dostaliśmy je w wejherowie.poza tym mamy zamówione obrączki.teraz czekamy na odebranie naszych dokumentów(rodzina nam odbiera)i pójdziemy spisać protokół.o co chodzi z tymi pieczątkami o których ktoś tu wspominał?
wzajemny szacunek i zaufanie - byłyby gdyby ludzie byli inni i z powagą, odpowiedzialnością podchodzili do pewnych spraw.
Ja uważam, że KK powinien kierować się zasadami, jakimi się kieruje. No ale można sobie uważać inaczej;)
W każdym razie myślę, że Kościół nie jest po to, by się dostosowywać do ludzi - to ludzie, którzy pragną być w Kościele, powinni uszanować rządzące nim prawa i choć starać się je zrozumieć. Mnie osobiście życie w zgodzie z KK, a przynajmniej podejmowane próby w tym kierunku krzywdy nie zrobiły;)
Nie zawsze to, co robi większość, jest dobre.
Ale to tak na marginesie.

My też w niedzielę spisaliśmy protokół, a teraz walczę z potrzebnymi dokumentami. Ale już mega blisko :D

ale ten czas ucieka.... dopiero było ponad rok a tu już tylko;) 73 dni:)!!! Wczoraj bylismy na protokole i.. oczywiście wypłynęła kwestia wspolnego mieszkania... Rany, z całym szacunkiem, ale po raz kolejny muszę przyznac, że zasady, którymi kieruje się Kościoł Katolicki powinny zostac nieco zmodyfikowane...
Nie bardzo rozumiem, dlaczego jest tyle biurokracji, te wszytskie kartki z podpisami, stęplami ect - przecież w KOściele powinno się to odbywac na zasadzie wzajemnego szacunku i zaufania - a nie sprawdzania dorosłych ludzi jak dzieci...
No i biada jeśli masz swoje zdanie.. ech..

image

Nie martw sie, ja tez jestem daleko w tyle:) ma dopiero salę... i to wszystko:))zamierzamy zabrac sie za kościół i nauki a póżniej pójdzie gładko.. mam nadzieję:)
Ok,dzięki za info:)
I nauki przedmalżeńskie i poradnictwo nie robiliśmyw swojej parafii. To nie ma znaczenia masz miec zaliczone (musisz miec karte my dostalismy na naukach i pod kazdym spotkaniem 4 pieczatki od ksiedza za nauki i na koncu strony 3 pieczatki z poradnictwo. Zadzwon i umow sie. Ona odrazu sie pyta z jakiej parafii jestes ale po to zeby powiedziec jak dojechac do niej. Ona przyjmuje w domu.
Venika,myślisz że każdy może do niej iść,np.z Rumi jesteśmy?To chyba nie ma znaczenia gdzie sie robi nauki w poradni?
do góry