Widok

lipiec 2009

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wszystkie letnie miesiące już mają swoje wątki, to my też, a co ;P

Ja mam wstępnie zarezerwowany kościół i salę.
A Wy, Lipcówki ?:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gosia1234,gdzie ta pani ktora robi tylko 3 spotkania(nauki)za 70zł?W Katedrze trzeba zaliczyć 6!!Jeśli to gdzieś blisko mnie chętnie skorzystam.
www.zespolbest.pl orkiestra i
www.studiobest.pl videofilmowanie
ta pani jest z częstkowa koło szemuda:) i fakt bierze 70 zł

straszan cisza, aż zauważyłam, że powstał nowy wątek o fantastycznym "lipcu 2009" :) Jak tam dziewczyny przygotowania??

Cześc Wam!To ja też dopisuję się-25 lipiec:) Załatwioną mamy salę,kucharkę,zespół,foto+kamera,wstępnie ksiadz,nauki przedmałzeńskie,zamówioną mam makijażystkę...Nie orientujecie się może czy dałoby radę ominąć poradnię rodzinną?
Witam
ja podobnie jak koleżanka nade mna też 25 Lipiec .Narazie jest sala(ale juz kompleksowo ze wszystkim) , kościół oraz dj . I rozgladam się za suknią :)
Pozdrawiam
Oooo,czyli nie jestem sama.Myslałam że już 11 lipca króluje:)
u mnie niewiele sie zmieniło, chociaż mam zamówioną makijażystkę,nauki się opóźniają przez moją chorobę :/, a w przyszłym tygodniu podpisuję umowę z dj i jadę przymierzyć sukienkę do jednej z naszych forumek :))

P.S. Tak się zastanawiam - dlaczego ludzie boją się strasznie tego poradnictwa? przecież tam nikogo nie biją. A można się ciekawych rzeczy dowiedzieć, które mogą się w życiu bardzo przydać.
mi brakuje jeszcze kamerzysty, fotografa i sukienki...a tak z grubsza to mam wlasciwie juz wszystko zalatwione :D
Do nusi85: jak dla mnie to jest narzucanie- 'masz iść i to zrobić' mimo że tego nie chcesz bo przecież wiele osób idzie tam z przymusu.Troszkę dziwne gdy obca kobieta każe Ci mierzyć temp itp.rzeczy.Może i uczą czegos przydatnego ale moim skromnym zdaniem powinno to być z woli pary młodej,np.po ślubie gdy chcą w ten sposób planować rodzinę.Nauki w kościele wspominam dobrze lecz jak pomyślę o poradni to odechciewa się...
wiele rzeczy w życiu robi się z przymusu, choć wcale nie ma się na to ochoty... Zawsze można nie brać ślubu kościelnego, skoro nie akceptuje się podstawowych zasad wiary i problem z głowy - nie ma nauk, nie ma poradnictwa, nie ma zmuszania i człowiek żyje zgodnie ze swoim sumieniem.Kościół zakłada, że skoro ktoś chce ślub brać w Kościele, to jednak z innego powodu niż "tradycja" i "co rodzina powie"
Takie jest moje skromne zdanie - ja chodzę na nauki z radością i nie mogę się doczekać poradnictwa, bo mam trochę pytań...
Każdy ma swój punkt widzenia i ma do tego prawo.Nie wiem czy poradnictwo rodzinne wpłynie na moje życie rodzinne i jako katolika,bardzo w to wątpię.Podstawą udanego życia w końcu jest miłość i szacunek dwojga ludzi do siebie i innych a wszelkie instytucje nic tu nie wniosą,czasem może nakierują na daną drogę ale wiele i tak zależy od człowieka.
Hej dziewczyny jak byście miały salę a nie miały kucharzy to mogę dać namiary na kucharzy-marynarzy. Gotują naprawdę pysznie i w dodatku za całkiem małe pieniądze, byłam 3 tygodnie temu na weselu i byłam bardzo mile zaskoczona.
to smutne, że wątpisz i mimo to nazywasz się katoliczką. Ktoś kiedyś powiedział, że byłby katolikiem, bo to piękna religia, gdyby nie było katolików. Coś w tym jest, niestety:(
Dla mnie najważniejsza jest wiara w Boga i to jak postępujemy.Ale przecież nie będę sie tłumaczyć i opowiadać co sądzę na dany temat bo nie o to tu chodzi.Forum nie jest od tego.

zespół muzyczny

witam !
zespół muzyczny
mamy jeszcze wolne terminy w lipcu 2009r tel 606450920
pozdrawiam
Dziewczyny ja już na szczęście jestem po naukach:)i w grudniu odbieram swoją suknię, teraz nie mogę przytyć ani schudnąć:)
I jak wspominasz nauki? Poradnię też masz z głowy czy przed ślubem idziecie?
Bardzo miło. To były 4 spotkania po godzinkę i raz można było nie być. Poradnictwo mamy jeszcze przed sobą i planujemy je zrobić w styczniu. Pozdrawiam:)
jeszcze troche czasu przed nami:) najbardziej będziemy się wspierać pewniej tak od wiosny:))) to już będzie niedługo;)
do góry