Widok

lipiec 2009

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wszystkie letnie miesiące już mają swoje wątki, to my też, a co ;P

Ja mam wstępnie zarezerwowany kościół i salę.
A Wy, Lipcówki ?:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
madziara84:już umówiłaś się z parami które biorą slub w tym dniu co Ty czy zupełnie od siebie dekorujecie(ta osoba)?
ja mam osobe do strojenia, w dniu slubu na pewno nie znalazłabym na to czasu...P.S. jutro odbieram nasze obrączki:):):)
Jeszcze się nie interesowałam cenami ani sposobem przystrajania. Wolałabym zlecić to komuś a w parze zawsze taniej :]
Mamy w planach jeszcze przejść się do dwóch innych kościołów ale pewnie będzie ciężko coś znaleźć.
My mamy ślub w tym kościele na 17 , ale 19 to faktycznie dośc późno.
Co do przystrojenia to właśnie zapomniałam zapytac jak to z tym jest.
Koleżanka miała ślub tam 1,5 roku temu i wtedy dali księdzu 500 zł i mieli z głowy przystrojenie bo tym sie ktoś od nich zajął.

Ja też w ten sposób myślałam zeby to załatwic bo szczerze to nie mam czasu się tym zając :/ A orientujesz po ile byśmy się składały w razie "zrzutki" ;)
Cześć Lipcówki :]

Mam pytanie do Kasi28. Widzę, że wyprawiasz ślub w k.Garnizonowym. My również tam chcemy ale jedyna wolna godz to 19:00 i wydaje mi się że to troszkę za późno. Jeśli nic innego nie znajdziemy to pewnie tak zostanie. Jeśli tak wyjdzie to czy byłabyś chętna złożenie się na wystrój kościoła? Jeśli planujesz oczywiście :}

My zaczęliśmy organizować ślub w styczniu i już mamy: salę, orkiestrę, fotografa, suknię i zaproszenia

Pozdrawiam
To chyba większość z nas ma suknie,przynajmniej wybrane:)Moja też 'się szyje'.Buty mam,pozostają jeszcze jakieś dodatki.
a jaz ju mam i suknie i buty, 2 kwiecein mam przymiarke,suknia przerabiana bedzie troche:)i musz ejuz tam isc z butami slubnymi i biustonoszem:)probkem mam bo tego jeszcze nie zakupila, ale jade w sobote:)a i przedchwila wypisalam wiekszosc zaproszen:)
ja już tak - szybko się zdecydowałam i cały czas obstaję przy swojej;)
za miesiąc idę na 1 przymiarkę. tylko butów brak.. nawet się nie roglądałam jeszcze:)
W sumie też racja,teraz goście mogą planować urlopy związane z przyjazdem na wesele:)U mnie będzie większość z daleka,też z zagranicy więc mozna powoli wysyłać zaproszenia.A suknie już wszystkie macie albo upatrzone jakie chcecie?
z nauk przedmałżeńskich zostaliśmy zwolnieni.
fryzjer też już wstępnie załatwiony, makijazystka także.
Z salą mamy o tyle dobrze że u szwagierki w knajpce takze wszystko co jest z tym zwiazane załatwia ona , muszę tylko wybrac jaki kolor wystroju sali ma byc, podac jakie menu ale na to mam jeszcze czas bo najpóźniej na tydzień przed weselem.
My śłubujemy 25 lipca 09 :) Wesele i ślub w Gdańsku.
Póki co narazie mamy załatwiony kościół (garnizonowy we Wrzeszczu)i salę weselną. zaproszenia mam ale jeszcze nie wypisane, ale musze sie zabrac za to bo najpóźniej pod koniec kwietnia chcę wręczyc rodzince i znajomym, kilka zaproszeń muszę wysłac dla gości z Niemiec bo napewno nie bedę jechac tam aby im wręczyc osobiście ;)
W poniedziałek jesteśmy umówieni z Dj'em takze mozliwe że już się na niego zdecydujemy a w środę z fotografem.
no własnie, ja też zamierzam kupić... zupełnie nie mam czasu a przede wszystkim zdolności manualnych:) Ale powodzenia robiącym:)!!

image
Po 11.07.2009 sprzedam białą suknię Alter Diagonal 835 (rozmiar 34/36, wzrost 165 cm)

w empiku widziałam sliczne zaproszenia :)

no myśmy w sumie już tak na koniec to dobrze się bawili przy tych zaproszeniach, wcześniej tylko była mała burza co do wyboru czcionki i takich kosmetycznych pierdół ;)) z perspektywy czasu wspominam bardzo mile.. tym bardziej, że zaplanowalismy to na 1,5-5 godzin, a wyszło ok. 4 :D
ja ide na latwizne i kupie zaproszenia :)
no pewnie, że tak :)

a zawiadomienia tak samo jak i zaproszenia, winietki i ozdoby na stół bedziemy wykonywac własnoręcznie :)
spora czesc jest z trojmiasta :) kilka osob z poludnia Polski :) ale u mnie poczta pantoflowa dziala wiec i tak wszyscy wiedza kiedy i gdzie bedzie slub...poza tym jeszcze 4 miesiace zostaly wiec nie bedzie tak zle ;) ze wszystkim zdaze :)
dziewczyny - a zawiadomienia, gdzie kupujecie.... czy same robicie:)?

image
Po 11.07.2009 sprzedam białą suknię Alter Diagonal 835 (rozmiar 34/36, wzrost 165 cm)

hmm.. to chyba zależy od tego skąd będa goście, bo jesli z okolic Trójmiasta to nie ma problemu i na 2 miesiące wcześniej można rozdać/wysłac, no ale jęsli ktoś ma przyjechac np z Dolnego Śląska luz z zagranicy to najwyższa pora. Przynajmniej ja tak uważam. Do tego dochodzi często koniecznośc ostatecznej rezerwacji miejsc noclegowych dla gości... a wiadomo ślub w środku lata, więc w niektórych hotelach chcą jak najwcześniej wiedzieć ile bedzie osob, żeby móc dokonywac rezerwacji dla pozostałych gości :)
mialo byc oczywiscie zaproszen :)
do góry