Widok

lipiec 2009

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wszystkie letnie miesiące już mają swoje wątki, to my też, a co ;P

Ja mam wstępnie zarezerwowany kościół i salę.
A Wy, Lipcówki ?:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak ja tez chodziłam: teraz w pazdzierniku):) Ciekawe , która to Ty:):)???
co tu dużo pisać - ja wykorzystałam zwykły brystol, który można kupić w każdym papierniczym(no może nie w każdym - miałam troszkę problemów z kolorem, bo bordo jest mało popularne) :) i wg mnie zupełnie wystarczy:) I co najważniejsze - opłaca się wtedy samemu robić. Bo chcąc użyć jakiegoś super kartonu z ciekawą fakturą trzeba się liczyć z dość dużym wzrostem kosztów.
~madziara84 Hehe,ciekawe która to Ty.Może siedziałyśmy obok siebie i nawet nie wiemy:) W jakim rzędzie siedziałaś?Ja zwykle pod ścianą
ja zazwyczaj w środkowym , na samym końcu:) dość często miałam niewyparzony język, np. jak ksiądz pytał jak długo zazwyczaj trwały poprzednie wykłady to odp. że max. 30 minut:) i zrobił nam dłużej wtedy
Aaa,coś pamiętam....że była taka akcja ale coś Ciebie nie mogę sobie przypomnieć:/ Mam krótką pamięć do pamiętania twarzy:)
mmmhh może wyślijmy sobie swoje fotki?? bo mnie to starsznie męczy:) co ty na to? daj e-maila:)
ok:) shana22@tlen.pl
no to poszło:)
no to poszło:)
moje też poszło:)
Czołem Lipcowki! Co słychać? Jakieś postępy w przygotowaniach?
U nas troszkę do przodu - zakupiona firgurka na ciacho (taka z serii śmiesznych "Mam Cię"- tak na marginesie pewnie po ślubie będę chciała ją sprzedać:)). Poza tym suknia zamówiona, znajomi do dekoracji sali umówieni. Wczoraj mieliśmy zacząć nauki przedmałżeńskie, ale... ksiądz nie dojechał:)!!

image
image

Cześć Lipcówki;) Jakos ten nasz wątek ucichł... jak wasze ślubne przygotowania? My w zasadzie wszystko ustaliliśmy;) teraz czekamy na targi... może jeszcze coś nie załatwionego wpadnie do głowy;)...
powodzenia!
image
image
Po 11.07.2009 sprzedam białą suknię Alter Diagonal 835 ( rozmiar 34/36, wzrost 165 cm)
mi jeszcze troche brakuje :) nie mam jeszcze fotografa, kamerzysty i nie mam pojecia jaka bede miala sukienke ;)
sala, zespół, kościół, fotograf, video, limuzyna, wizażystka, wstępnie dekoracje, kwartet smyczkowy, zawiadomienia :P, prezenciki dla gości to chyba wszystko na razie :) Nauki w lutym, nie wiem kiedy kupię suknię bo jakoś na razie o niej nie myślę :). Nie wiem też gdzie wybrać autokar no i gdzie kupić alkohol.
patriciag ja mam w sprawdzoną firmę przewozową, ceny konkurencyjne, są i autokary i busy - jak bedziesz chciała kontakt to daj znać, bo nie chcę byc posądzana o reklamę jakiejś firmy ;)

co do przygotowań to powowli sie rozglądam za salonem, który mi uszyje tę wymarzoną suknię, mój D. ma już garnitur, buty tylko trzeba dokupić koszulę i krawat/musznik/muszkę (jeszcze nie zdecydowaliśmy co ubierze), mamy już fotografa :D (z tego się najbardziej cieszę!!), salę, kościół, nauki (nadal w 75%-zostało poradnictwo rodzinne)...

brak nam DJ'a :( - ale tym się zajmiemy na przełomie stycznia i lutego - mam nadzieję, że nam się uda ....

do "drobiazgów" jeszcze się nie zabraliśmy, no ale lipca jest jeszcze trochę czasu :)
o eni_a ja też bardzo proszę o infomację w sprawie autokarów - mój mail: pm.braun@wp.pl. Może akurat;)
Nam też zostały tylko takie drobiazgi... tego się własnie obawiam najbardziej.., że o czymś zapomnę;)
Ciasto w końcu wypróbowane i już wiem, że na 100% bęzie Sowa.. a nie inne polecane tutaj domowe;). Nie wiem co z alkoholem - chcemu Maximusa, ale generalnie nie mogę znależć żadnej promocji i nie mam pomysłu gdzie kupić;) Nie mam gdzie przechowywac tylu skrzynek alkoholu i nie wiem czy ceny faktycznie tak bardzo wzrosną w nowym roku?;)
Ale, co wazne - suknie wybrana.. ta jedna jedyna... zaliczka zapłacona i teraz..oby do maja - na przymiarkę;)..

patriciag - myślałaś już o menu? ja jakoś nie moge się do tego zabrać..
Poza tym my to chyba powinnyśmy jeszcze jakieś "drogowskazy" pozałatwiać, co by nam sie goście nie mylili;) Tu Patrycja i tam Patrycja;)...;):)
eni_a bardzo chętnie poproszę namiary, mój e-mail patriciag@wp.pl :) z góry dziękuje :)
pati25 menu już mam praktycznie gotowe :) Właściwie będę tylko coś zmniejszać z aktualnej listy bo chyba wybrałam za dużo jedzenia :) Co do drogowskazów to jest to jakaś myśl :) Do mojej sali można wejść tylko z zewnątrz więc rzeczywiście moi goście mogę przez przypadek zagościć u Ciebie jak wejdą głównym wejściem do Faltomu :)
Mam jeszcze jedno pytanko bo oprócz wspólnego miejsca wesela mamy jeszcze chyba wspólną wizażystkę ;) Na którą godzinę jesteś umówiona z Elą Skoczeń ? :) W ogóle na którą masz ślub jeśli można zapytać ? :)
wiadomośc wysłana :)
haha, no to obie będziemy najpiękniejsze;):)
Słub mamy w Sopocie w kościele na Brodwinie o 16.00 i myslę, że do F. dotrzemy ok 18.30.
A Elę Skoczeń mam na 12.30, będzie malować mnie i prowdobodobnie równiez moją mamę - myślę, że oba makijaże zabiorą jej ok 1,5 godzinki. A Ty na którą jesteś z nią umówiona?

Patrycja - mam prosbę - mogłabyś mi przesłac swoje menu? Oczywiście jesli nie bardzo;) To zrozumiem:) Chciaabzm si podposikowac troche twoimi pomzsami-Ja po prostu kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, nie moge się zebrac..... z gory bardzo dziekuje...!!!
image
Po 11.07.2009 sprzedam białą suknię Alter Diagonal 835 ( rozmiar 34/36, wzrost 165 cm)
do góry