Widok
Czesc Forumki.. moze to strasznie zabrzmi ale, jakos tak ostatnio megasnie juz mi sie nie chce zajmowac cala ta nasza organizacja i myslec jakie pierdolki nam jeszcze zostaly zeby czegos nie pominac :(
..niby zostaly tylko zakupy typu alkohol, ksiega gosci, obuwie, bielizna, stroj dla mojego kochanego, wyslanie powiadomien, spisanie protokolu, wybranie bukietu, fryzury, listy muzyki, ustalenie rozsadzenia gosci i chyba nie wiele wiecej.. ale jakos takos brakuje mi inwencji tworczej do tego wszystkiego :(
Tez tak macie ? :(
..niby zostaly tylko zakupy typu alkohol, ksiega gosci, obuwie, bielizna, stroj dla mojego kochanego, wyslanie powiadomien, spisanie protokolu, wybranie bukietu, fryzury, listy muzyki, ustalenie rozsadzenia gosci i chyba nie wiele wiecej.. ale jakos takos brakuje mi inwencji tworczej do tego wszystkiego :(
Tez tak macie ? :(
Jasne. Kurs jest organizowany przez:
Cork Marriage Counselling Centre,
34 Paul Street,
Cork
Nie jest to organizacja przykoscielna tylko centrum terapii malzenskich.. Kosztuje €100 od pary. Jesli chodzi o tematy poruszane na kursie to szczegoly mozna znalezc na stronie:
http://www.corkmarriage.ie/courses.html
Kurs jest super i my na pewno wrocimy do organizatorow kilka lat po slubie na sesje "po malzenska"...
Cork Marriage Counselling Centre,
34 Paul Street,
Cork
Nie jest to organizacja przykoscielna tylko centrum terapii malzenskich.. Kosztuje €100 od pary. Jesli chodzi o tematy poruszane na kursie to szczegoly mozna znalezc na stronie:
http://www.corkmarriage.ie/courses.html
Kurs jest super i my na pewno wrocimy do organizatorow kilka lat po slubie na sesje "po malzenska"...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
nie, no spokojnie, my też dopiero co otrzymujemy pierwsze potwierdzenia, a 1/3 zaproszeń lezy jeszcze w domu, bo je wypada rozwieść po rodzinie w Trójmieście, a nie wysyłac pocztą.. więc nastawiam się na morze kawek i herbatek :)
jeszcze niestety zostało nam nieszczęsne proadnictwo rodzinne, za które zabieramy sie jak "pies do jeża" i późniejsza przeprawa z proboszczem o licencje na slub w innej parafi :/
jeszcze niestety zostało nam nieszczęsne proadnictwo rodzinne, za które zabieramy sie jak "pies do jeża" i późniejsza przeprawa z proboszczem o licencje na slub w innej parafi :/
Wow - jestem pod wrazeniem Eni_a.................................
A ja mam jeszcze tyyyyyyyle do zrobienia!
No ale poki co mam wolne ;-) Czekam az posplywaja potwierdzenia, bo niewiele moge zrobic bez potwierdzonej liczby gosci...
A ja mam jeszcze tyyyyyyyle do zrobienia!
No ale poki co mam wolne ;-) Czekam az posplywaja potwierdzenia, bo niewiele moge zrobic bez potwierdzonej liczby gosci...
my mamy :
kościół
sale i wybrane menu
zarezerwowane wstepnie pokoje dla gości
fotografa
DJ'a
zrobione zaproszenia (te które miały pójść w świat już zostały wysłane)
obrączki
szyjącą się suknię
garnitur i buty dla MrD :)
świadków i przyjaciół organizujących wieczory panieńsko/ kawalerskie
i co chyba najważniejsze większośc kasy za co to wszystko zorganizujemy
zostały do zrobienia zawiadomienia, kupno alkoholi i napojów, zamówienie tortu i ciast, zrobienie zaiweszek i winietek, kupno dla mnie butów ;/ koszuli, kamizelki i musznika i załatwienie formalności urzedowo-kościelnych i nic tylko ślubowac i się weselic :DDD
kościół
sale i wybrane menu
zarezerwowane wstepnie pokoje dla gości
fotografa
DJ'a
zrobione zaproszenia (te które miały pójść w świat już zostały wysłane)
obrączki
szyjącą się suknię
garnitur i buty dla MrD :)
świadków i przyjaciół organizujących wieczory panieńsko/ kawalerskie
i co chyba najważniejsze większośc kasy za co to wszystko zorganizujemy
zostały do zrobienia zawiadomienia, kupno alkoholi i napojów, zamówienie tortu i ciast, zrobienie zaiweszek i winietek, kupno dla mnie butów ;/ koszuli, kamizelki i musznika i załatwienie formalności urzedowo-kościelnych i nic tylko ślubowac i się weselic :DDD
Kaarolla - mnie przeraza ogrom pracy jaki trzeba wlozyc zeby byc dobrym malzenstwem "do grobowej deski".... I z jedej strony nie moge sie juz doczekac a z drugiej obawiam sie porazki. I bardziej u siebie niz u E - bo ufam mu bardziej niz sobie...
Ostola - nie wiem czy to kwestia zorganizowania ;) .. specjalnie przylecielismy z moim V. aby pozalatwiac wszystkie sprawy :) 2 tygodnie spotkan, jezdzenia, szukania i ... jakos sie to nam wszystko poskladalo w jedna fajna calosc :)
Na odleglosc o wiele ciezej sie to wszystko zalatwia wiec cierpliwosci Ci zycze - napewno juz niedlugo u Ciebie tez wszystko bedzie pozalatwiane :)
Zona.. z poczatku tez mi sie wydawalo, ze to takie calkiem powazne zupelnie do mnie nie pasujace ;) ale.. hmm.. jak tak dluzej sobie pomyslalam i podpatrywalam mlode malzenstwa to tak fajnie to wygladalo .. zonka i mezus :))
Na odleglosc o wiele ciezej sie to wszystko zalatwia wiec cierpliwosci Ci zycze - napewno juz niedlugo u Ciebie tez wszystko bedzie pozalatwiane :)
Zona.. z poczatku tez mi sie wydawalo, ze to takie calkiem powazne zupelnie do mnie nie pasujace ;) ale.. hmm.. jak tak dluzej sobie pomyslalam i podpatrywalam mlode malzenstwa to tak fajnie to wygladalo .. zonka i mezus :))
Mi sie wydaje ze mam sumie duzo rzeczy pozalatwianych, ale jeszcze to wszystko jest bez ladu i skladu.... I stad ta panika.... Aaaaaaa....
A dociera do Was ze juz za tych 148 dni bedziemy ZONAMI? Zona - to takie dorosle, finalne, powazne... Nie pozbawia Was to troche oddechu?
A dociera do Was ze juz za tych 148 dni bedziemy ZONAMI? Zona - to takie dorosle, finalne, powazne... Nie pozbawia Was to troche oddechu?
haha;) mój osobisty narzeczony też twierdzi, że schudnie:) i Garnitury to tylko pobieżnie ogląda:). Na dodatek straszy mnie, że sobie jakąś fajną fryzurę wykombinuje...brrr, a on jest w tej kwestii zdolny do wszystkiego:).... zaczynam sie trochę martwic, gdyż obecnie uparcie odmawia pójścia do fryzjera:(..
A poza tym - my tez mamy już "tylko" 19 days to go..

Po 11.07.2009 sprzedam białą suknię Alter Diagonal 835 (rozmiar 34/36, wzrost 165 cm)
A poza tym - my tez mamy już "tylko" 19 days to go..

Po 11.07.2009 sprzedam białą suknię Alter Diagonal 835 (rozmiar 34/36, wzrost 165 cm)