Widok

lot na paralotni - niespodzianka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój mężczyzna marzy o locie na paralotni. chciałabym w prezencie wykupić dal niego lot - niespodziankę. czy orientujecie się gdzie mogę zasięgnąć informacji na ten temat?
Ile może kosztować taka przyjemność i jak to się odbywa? czy są potrzebne jakieś kursy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój mąz lata w Chłapowie.
Wiem, że też w Pruszczu coś takiego organizują, ale tam to na pewno lot balonem jest:)
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a w Chłapowie jest jakiś klub? czy jak to się odbywa???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mojemu sprawiłam niespodziankę u pana Roberta Machela, nr tel 602113039. Oczywiście papiery, uprawnienia na sprzęt i przeloty muszą być, pan Robert ma je w porządku. Kontakt mam od znajomego, ale mogę przekazywać dalej. Rok temu kosztowało to 100zł za voucher i na miejscu bodajże 20 czy 30zł na miejscu lotu dla pana który ciągnął linę samochodem. Voucher odbierałam w Gdyni.
Obdarowany najpierw dzwoni do pana Roberta i omawia szczegóły, tzn. określa jakie terminy go interesują i to samo z drugiej strony: pan Robert wie w jakim czasie wolno latać i stara się zebrać kilka osób na jedną wyprawę. Jest kilka miejsc do latania, my akurat byliśmy w Borsku, na starym lotnisku.
W uproszczeniu opis na czym to polega: Lot odbywa się w tandemie, czyli mąż jest "przyczepiony" do instruktora. Kierowca rozciąga samochodem linę, dzięki której czasza paralotni unosi się ku górze, trzeba też kawałek podbiec. Podobno moment gwałtownego unoszenia pionowo w górę jest baaardzo mocnym wrażeniem. Potem lot trwa ile się da, kilkanaście minut, u nas było chyba koło 20-tu. Można robić fotki z powietrza, widoki piękne. A z dołu fajnie nakręcić film na pamiątkę, z samego lotu mało co widać, bo panowie lecą wysoko, ale ze startu i lądowania jak najbardziej :) Lądowanie to też przebiegnięcie kawałaka razem, żeby wytracić prędkość i się nie przewrócić.
image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem, czy jest klub.Pewnie tak.
Mąz jeżdzi ze swoimi sprzętem, od 8 lat.
Spytam go dzisiaj, odpiszę Ci, podaj maila.
image

image
elunia90.80@o2.pl
z góry bardzo dziękuję :-)
Gosia - tak to opisałaś, ze chyba sama się skuszę :)
[url=http://www.forumticker.net/]image

Hmm ja moze mojemu mezowi tez wykupie, na dzien dziecka hehehe:D
Ooooj, ja zobaczyłam jak to wysoko i stwierdziłam, że zdecydowanie nie dla mnie ;-) Mąż proponował mi w rewanżu lot samolotem bezsilnikowym, ale też miałam za dużego cykora.
image
image
Wywiad z mężem przeprowadzony- zerknij na maila;)
image

image
ja mialam cos innego, bo lot ala paralotnia, typu czasza spadochronu i wyciaganie na lini ale z lodki na wielkim jeziorze...lecialam ok.200m nad powierzchnia i widoki niesamowite, i ta cisza, przerazajaca, ale widoki wow niezapomniane, a robilam to w Nowej Zelandii, razem z mezem, tylko on byl najpierw, do tego on byl moczony w wodzie, ja nie bo nie mialam ubran na przebranie i mi bylo za zimno, moze u nas nad morzem tez to robia.ps.lecisz samemu...dlatego warto miec ipoda albo mp3, bo ta cisza mnie przerazila....
image

image
Aniu, ja też byłabym zainteresowana :)

Mogłabyś mi wysłać info?
mydecorations@wp.pl
Mój brat chce swojej żonie zafundować skok na bandżi, a ja na samą myśl mam gęsią skórkę :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Ktoś dzwonił do pana Roberta? Jak z terminami?
image
Kasiu31, ja skakalm tez w NZ z 42 m, moja sis skakala w rwandzie albo ugandzie z 46 m, natomiast maz skakal ze 134m i skok tandemowy na spadochronie w ciagu 1 dnia, da sie przezyc, ja skakalm nad dzika rzeka itp, wiec super bylo, ale to moment , szybko odliczaja i skok, aha to pierwsze szarpniecie nie jest zle, pozniej jest gorzej, ale jest ok....choc ze 134m nie skoczylabym sie....
image

image
No to ja jestem po telefonie :). Dzięki Gosia za namiar:)
image
Fajnie, życzę miłych wrażeń :)
image
image
kupowałam rok temu za 150 zł taki lot na
http://www.zurawiczapla.pl
albo stad miałam lot spadochronem za motorówka
http://www.wyjatkowyprezent.pl/?gclid=CNOPza2P1qgCFdSHzAodeA0Y7Q
Mi też się marzy taki lot i widzę, że nie drogo :) może też się skuszę :D
image
Ale macie fajne pomysły, Dziewczyny. Kurcze tylko mój mąż chyb a by mnie z domu wyrzucił jakbym zafundowała taka niespodziankę :-) Biedactwo ma lęk wysokości :-))
image
Mój mąż to ma takie pomysły, że mi się słabo robi :)
image
ja tez bym poprosila o jakies info odnosnie lotow na paralotni bym mezowi na urodziny kupila moj maila agazela@wp.pl z gory dziekuje za info:)
spróbuj tutaj: http://www.lotyparalotnia.pl
na forach kiepskie opinie są na temat tej firmy .czy ktoś latał z nimi
planuje mezowi na urodziny wykupic taki lot prosze o informacje od osob ktore cos akiego zamawialy

miejsce, cena, czas lotu, kontakt do danej osoby

dzieki za pomoc
moze jednak ktos?
Nie wiem czy czytałaś powyżej - Robert Machel, nr tel 602113039.
image
image
A jak się sprawdzają ludzie z jet-stream.pl ? Bo chciałam chłopakowi coś takiego na osiemnastkę zorganizować. Wydaje mi się to być całkiem niezłym pomysłem, tylko czy nie ma z nimi żadnych nieporozumień?
w Borsku na lotnisku latem latali ci: 500100788. nie wiem czy zimą też są...
kimi, sprawdź też wypowiedzi specjalistów, jeśli chodzi o lot paralotnią - opinie są bardzo ważne i bez nich bałabym się wsiąść do paralotni :) ale to prezent dla faceta, więc tam poziom odwagi jest wyższy, hehe

I wciąż latamy ;) Zapraszamy na stronę http://www.jet-stream.pl 500100788 lub 517240062

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (120 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

do góry