Widok

łóżeczko turystyczne

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, wyjeżdzam teraz na wakcje z mężem i bobasem.

Mam pytanie czy bardzo przydatne jest łóżeczko turystyczne dla dziecka co ma juz 10 miesięcy. Czesto z mężem podróżujemy i jak do tej pory nie brałam takiego zakupu pod uwagę, bo nie było konieczne. Teraz rozważam taką możliwość.

Aha, no i na jak długo wam się przydaje?
i na co zwracać uwagę. Jaki materiał wybrać?

z góry dziekuje za podpowiedzi :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy lozeczka turystyczne baby design i uzywamy go odkad Bartus sie urodzil, nigdy nie mielismy drewnianego.

Do turystycznego warto dokupic materac, taki w calosci bo ten co jest w komplecie jest skladany i nieco za mieki, chociaz jak bedziecie uzywac lozeczka tylko w czasie urlopu to nie ma takiej potrzeby.

My mamy tyrystyczne lozeczko z przewijakiem, Bartek jest juz co prawda duzy ale przewijak sie przydaje.Ogolnie bardzo polecam!!!

A jak wygląda to łóżeczko? Ile kosztowało i gdzie kupiliście? Bo ja też się zastanawiam nad kupnem. A że nie mam jeszcze zadnego to może tylko takie by wystarczyło.

image

image
mój mały ma 1,5 roku i na wyjazdy do rodziny, znajomych a takzde wakcyjne mamy łózeczko turystyczne formy ARTI - wg mnie jest rewelacja - bardzo stabilne, mozliwośc zablokowania kół, wkład dla noworodka i podczepiane bieguny ( to tak na przyszłość :) ), moskitiera , z otwieranym bokiem co się najbardziej podoba maluchowi, siateczka na dobrej wysokości.

Tylko do tego typu łózeczek musisz dokupić materac - ja mam zwykły piankowy, bo to co tam jest za materac nei zdje zgzaminu - niewygodne deseczki obite materiałem.
image

Arti mają tez bez wkładów dla noworodka i bez biegunów - wtedy jest tańsze
Moje to L6

Bardzo, bardzo polecam ci tą firmę - kilku moich znajomych mam inne łózeczka turystyczne, ale są mniej stabilne -- a to jest wazne gdy maluszek w nim stanie i zacznie robić koziołki :) szybko sie skłąda i rozkłada i zajmuje malo miejsca po złożeniu - spokojnie na wakacje zmiescisz i łóżeczko i zwiniety materacyk i kilka toreb w bagażniku :)

mam takie jak tu - niebieskie - 190zł
http://www.allegro.pl/item390808970_lozeczka_kojce_arti_l6_bujak_przewijak_.html
image

w Arti L5 masz inne dodatki - cena podobna Fajna jeest ta lampka
http://www.allegro.pl/item387180067_arti_lozeczko_turystyczne_l5_max.html

Inne tego typu łózeczka masz na stonce www.arti.pl lub com
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
w Tchibo było super łóżeczko za 150 zł ale już niestety nie ma :( w mama i ja widziałam za ok 300 zł, ale może są tańsze.

Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

tyle że to w tchibo nie miało ani przewijaka ani żadnych bajerów. Dori to twoje z tym wszystkim co opisujesz z tą wkładką dla niemowlaka, przewijakiem itd kosztuje tylko 190zł ? bo jak ja widziałam takie fajniejsze co prawda w wawie ;-/ to koszt około 700zł Brrr jak na turystyczne łóżeczko

image

image
na allegro jest duży wybór łóżeczek, w różnych cenach

są też w akpolu,i w mama i ja, można zobaczyć "na żywo"

image
tu na forum ktos chcial sprzedac ale za 400 zl;/

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Agnieszka2404 napisał(a):

> tu na forum ktos chcial sprzedac ale za 400 zl;/
>
>
za łózeczko które słuzy tylko na wyjazdy to bym tyle nie dała ....
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
kanka napisał(a):

> tyle że to w tchibo nie miało ani przewijaka ani żadnych
> bajerów. Dori to twoje z tym wszystkim co opisujesz z tą
> wkładką dla niemowlaka, przewijakiem itd kosztuje tylko 190zł ?
> bo jak ja widziałam takie fajniejsze co prawda w wawie ;-/ to
> koszt około 700zł Brrr jak na turystyczne łóżeczko
>
>

tak dokładnie!!!!! Podałam do niego link na allegro :) Naprawdę jest bardzo dobre jakościowo - choć to tylko i wyłacznie moja opinia :)
w moim nie ma tylko tej "budki" u góry :)

mam:
przewijak,
wkład dla noworodka - to podwyzszenie
bieguny zdejmowane
otwierany bok
moskitiera
4 uchwyty do wstawania
kieszenie na boku łózeczka - b. pomocne
blokowanie kół

Cena tez jest naprawdę dobra - kupiłam dlatego na allegro, bo w sklepach było ponad 150zł droższe
moje łózeczko w realu

P.S. zawartoś nie jest kupiona na allegro :)

image
my tez zdecydowaliśmy się na turystyczne zamiast drewnianego, dokupiliśmy tlko materac kokos gryka
mamy sun baby z akcesoriami typu przewijak , poswieszany materac, moskitiera, kapturek, póleczki, pozytywki, światełka, wiszace miśki itp.

image
A Wy gdzie to łożeczko kupowaliście, też przez internet ?

image

image
Ja kupiłam w Mama i ja łóżeczko Coneco Apollo. Dałam za nie 309 zł. Ma dwa poziomy (pierwszy dla noworodka i drugi niższy dla dziecka starszego), bok otwierany na zameczek, ma dwa kółka i dwie nóżki, przewijak i lampkę z wibracją i melodyjkami. Do kupiłam materac kokos-gryka za niecałe 80 zł i jestem bardzo zadowolona.

image

RoDka doczekała sie swojego Nowo(RoDka)
a wyglada tak :

http://allegro.pl/item388271571_kojec_coneco_apollo_z_kocykiem_80_cm_maked.html

po dodaniu do ceny z allegro kosztów wysyłki wychodzi na to samo, wiec wolałam kupić w sklepie i w razie reklamacji nie martwic sie o wysyłkę

image

RoDka doczekała sie swojego Nowo(RoDka)
Dziekuje dziewczyny. Myśle ze zakupie łóżeczko takie do 200 zł.
Rozumiem ze materacyk trzeba dokupić inny, ale nadal nie wiem czy wybrać materiał z nylonu czy z bawełny.

Niektóre łóżeczka są takie z otwieranym na zamek wejściem, by maluszek sam mógł sobie wychodzić, pytanie tylko czy taki patent sie sprawdza?

Ja kupiłam na allegro coneco za ok 150 zł. Jutro będzie chrzest bojowy bo wyjeżdżamy nad jezioro.

BJ, napisz proszę jak się sprawdzi twój Coneco, jestem ciekawa

OK. Wracamy za tydzień. ŁÓŻeczko wygląda fajnie. Ma kółka, łatwo się składa i rozkłada. My nie wyjeżdżamy za często i nie widziałam powodu by wydawać wiecej pieniedzy na łóżeczko. Poza tym nie interesowały nas dwa poziomy, bo Julka i tak śpi już na najniższym. Przewijak też niepotrzebny.

RENNI napisał(a):

> Dziekuje dziewczyny. Myśle ze zakupie łóżeczko takie do 200 zł.
> Rozumiem ze materacyk trzeba dokupić inny, ale nadal nie wiem
> czy wybrać materiał z nylonu czy z bawełny.
>
> Niektóre łóżeczka są takie z otwieranym na zamek wejściem, by
> maluszek sam mógł sobie wychodzić, pytanie tylko czy taki
> patent sie sprawdza?
>
>

wyjscie się sprawdza!!!!!! To najlepsza zabawa dla mojego szkraba - bawi sie tak " w chowanego" z nami i zaraz po obudzeniu pokazuje by mu odsunąć. Podłoga w ww łózeczku jest doś niska wiec maluch wychodząc jest dość bezpieczny.

Ja mam materacyk za 30zł piankowy z bawełnianym materiałem
up żeby śmieci zniknęły

up
image
do góry, bo tych śmieci coraz więcej :/

image

image

up

papilio1@op.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysł na prezent dla 60latki (165 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Gdzie kupię duże kartony? (18 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

do góry