Widok

łóżeczko - wystarczą wyjmowane szczebelki czy lepiej z opuszczanym bokiem?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
proszę o małą poradę w tej kwestii :) mile widziane argumenty:)
Mama
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje dziecko ma prawie 1,5 roku i spokojnie wychodzi sobie z łóżeczka jak wyciagne mu 2 szzcebelki, miesci sie bez problemu takze mysle ze starczy z wyjmowanymi szczebelkami
image
To w związku z opuszczanymi bokami: http://www.wprost.pl/ar/222851/W-USA-zakaz-produkcji-lozeczek-groznych-dla-niemowlat/
mam łóżeczko z opuszczanym bokiem - zdecydowanie radzę wyjmowane szczebelki :)
url=http://www.maluchy.pl]image[/url]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki dziewczyny:) rozwiałyście moje wątpliwości - zwłaszcza Ty Balbinka27

dziękuję :)
Mama
my mamay z ikei z opuszczanym bokiem i ja jestem bardzo zadowolona, teraz mamy djety bok i zrobiony "tapczanik" z barierką. Jak dla mnie super praktyczne.
image

szczerze mówiąc po przeczytaniu artykułu który podesłała Balbinka jestem niemalże pewna tego, że wyjmowane szczebelki wystarczą - a przynajmniej będą musiały wystarczyć:)

chociaż wiadomo - ekonomiczniej byłoby kupić łóżeczko z opuszczanym bokiem, które posłuży w późniejszym czasie również za "tapczanik"...

mam nadzieję że jak synek skończy 3 lata będzie miał już małego kompana obok, który przejmie po nim łóżeczko a on sam dostanie swoje pierwsze łóżko ;)
Mama
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
my jak szukaliśmy łożeczka to nagrzałam się na opuszczany bok ale zostałam uświadomiona, że na tym nie da się przewijaka zamontować:)
dzięki - już teraz nie mam wątpliwości :P
Mama
wg mnie trochę bzdurny artykuł. nie wiem jakim cudem ma się zrobić w tym miejscu co opisane szczelina... ale zostawmy to "ekspertom"...
mam z opuszczanym bokiem i uważam, że jest poręczniejsze. młoda co prawda nie ma jeszcze opuszczanego boku, ael u mojej mamy(przy siostrze) i u kuzynki się sprawdziło. obie zdania, że bardziej niż te z wyjmowanymi szczebelkami...
ale to kwestia gustu wygody i wielu innych rzeczy...
sąsiadka "przeżuciła" synka do "dorosłego łóżka zanim zaczął w jakikolwiek sposób wychodzić sam z łóżeczka, w takim wypadku bez znaczenia jakie masz łozeczko... wiele dziewczyn śpi z dzieciaczkiem w jednym łóżku...
jak się nie da zamontować przewijaka?? a co ja miałam na łóżeczku?? da się. bzdura jak nie wiem. da się zamontować, ale wówczas nie możesz mieć opuszczonego boku-to chyba logiczne. z resztą na początku nie jest potrzebny opuszczony bok
Mylicie lozeczko z opuszczanym bokiem a tym ze zdejmowanym bokiem... Jak zdejmie sie bok nie ma zadnej szczeliny!! Opuszczane boki to cos na styl tych ze szpitali!! Czytajcie ze zrozumieniem zanim zasiejecie panike!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
fakt, że jak będziesz potrzebowała opuścić bok to przewijak nie będzie Ci potrzebny (chodzi pewnie o to, żeby dziecko mogło swobodnie wychodzić)
polecam przewijaki nakładane, a nie montowane, będziesz go używać max 6-8 miesięcy, a w każdej chwili możesz go zdjąć, co korzystnie będzie też dla dziecka (znalazłam kiedyś mojego synka pod przewijakiem, bo się zsunął, poza tym dziecko ma więcej powietrza jak zdejmiesz na noc przewijak)
url=http://www.maluchy.pl]image[/url]
Ale łóżeczka "z opuszczanym bokiem" to zupełnie co innego, niż te wszystkie łózeczka z IKEI, w których bok można wymontować i zastąpić deską, tworząc w ten sposób tapczanik.

I też nie wiem, jak to opuszczanie boku może wpłynąć na materacyk, do tej pory widziałam (w naszych szpitalach) łóżeczka, których boki mimo opuszczania normalnie przylegały do boków materacyka.

Albo to jakieś bzdurne tłumaczenie i chodzi o całkiem inny typ łóżeczka, albo o jakieś dziewne łóżeczka używane w USA, jakich jeszcze nie widziałam. Może coś z elastycznymi bokami, z materiału czy siatki?
*dziwne ;)
my mamy nie z ikei. kupiliśmy akurat w akpolu. drewex-tak firma produkująca te łóżeczka się zwie.
o właśnie takie mam i osobiście bardzo polecam:

http://www.skapiec.pl/site/cat/2606/comp/393305?gclid=CNurz5in7qYCFYEOfAodIH6oGA
nie kumam tego artykułu z wprost o szczelinie ;-)

Jak ktoś wie o co chodzi to proszę mnie oświecić
Taka szczelina za to się robi, gdy do łóżeczka turystycznego włoży się "normalny" materacyk...
http://today.msnbc.msn.com/id/37893325/ns/today-today_health/
chodzi o to, że się odchyli bok, bo jest z załozenia tandetnie zrobiony :P
My mamy takie i jesteśmy zadowoleni http://drewex.pl/p/49/515/drewex-lozeczko-dawid-sosna-szuflada-i-opuszczany-bok-sosna-opuszczany-bok-lozeczka.html
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
no nie wiem, ciężko stwierdzić co z tymi łóżeczkami jest nie tak...

a może jeszcze dopytam - do którego miesiąca czy roczku dziecko tak naprawdę korzysta z łóżeczka?:) mówię o takim 120/60

oczywiście proszę o odpowiedzi z autopsji:)
Mama
Mój synek, gdy miał półtora roku, już przestał się mieścić do takiego łóżeczka. Żałowałm, że nie kupiliśmy wiekszego. To wyjmowanie boku wcale się nie przydało, bo zanim dorósł do tego, to już się nie mieścił...
mój mały kuzynek miał 3 lata jak przestał spać w łóżeczku... jest jak na swój wiek bardzo wysoki i trochę mnie zdziwił ten fakt dlatego pytam;)

na większe niestety nie mamy póki co miejsca gdyż dzielimy mieszkanie z teściową także takie standardowe będzie musiało nam chwilę posłużyć ;)

suma-sumarum lepiej brać takie ze szczebelkami, co?:)
Mama
Witam serdecznie, też jestem zainteresowana kupnem łóżeczka z opuszczanym bokiem i myślę, że to dobry pomysł i nie trzeba wybierac pomiędzy takim a takim w którym wyciąga sie boki bo lóżeczka są przecież i z tym i z tym!!! Sory, ze tak nie skladnie pisze ale łóżeczko jest 2w1 i nie ma co wybierać- czy taki, czy taki!!!:D Pozdrawiam:D
A jednak chodzi o opuszczane boki.

Szczelina może się zrobić, gdy pęknie, najczęściej plastikowy, element zabezpieczający.

Artykuł ze zdjęciem:

http://www.suntimes.com/2861950-417/cribs-drop-crib-parents-problems.html
wiadomo że jest to przypadek jeden na milion ale wolałabym, żeby moje dziecko nie było tym milionowym przypadkiem ;/
Mama
ale dla mnie ideą opuszczanego boku jest to ze łatwiej dziecko wyciągnąć i używa się tego w pierwszych miesiącach życia, może ja inny typ opuszczanego boku oglądałam
w sumie po to są regulowanie wysokości materaca - żeby łatwo i sprawnie wyciągać z niego maluszka:)

mam jeszcze jedno pytanie odnośnie szczebelek - lepiej dwa czy trzy wyjmowane?:)
Mama
moja ma 1,5 roku i się mieści spokojnie w 120x60.
a ile szczebelków jest do wyjęcia w łóżeczku? starczają dwa?:))
Mama
my mielismy 2 i spokojne dziecko się mieściło :)
Pewnie trochę późno, ale mój obecnie 17letni syn pierwsze 4 lata cały czas spał w łóżeczku Vox Martyna z opuszczonym bokiem i wyjmowany szczebelkami. Miałam przewijak nakładany z Ikea na to. Opuszczony bok najbardziej sprawdzał się przy środkowym ustawieniu materaca, gdy już nieźle ważące śpiącego dziecko trzeba było do łóżeczka przełożyć. Teraz jestem w ciąży i szukam podobnej konstrukcji, przewijak został ten sprzed 17 lat.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

do góry