Widok

lunatykowanie u dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny moja Nadia od jakiegos czasu lunatykuje, czy to juz je tak na zawsze zostanie czy z wiekiem przejdzie, ostatnio ,poszła do kuchni i wróciła spac, a jak do niej mowiłam to nie reagowała tylko sie połozyla i zasneła
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na pewno przejdzie mi tez gdzies z 4 lata temu zdarzylo sie lunatykowac.Wstalam poszlam do przedpokoju wyjelam odkurzacz i poszlam spac.Mysle ze na lunatykowanie maja wplyw wrazenia ja wtedy mialam ich duzo ii nie umialam sobie z nimi poradzic.Wazne zeby sobie nic nie zrobila
Kasiu odwiedź z córeczką neurologa i psychologa. (najpierw neurologa) poza tym są też Kliniki Zaburzeń Snu - chyba w akademii medycznej też jest.
J czy J
a myslisz ze to wymaga konsultacji z lekarzem,kurcze troche sie przerazilam
imageimage
wymaga. ważne żeby sprawdzić co się dzieje u specjalistów.
jak byłam dzieckiem tez kilka razy zdarzylo mi sie lunatykowac

np mama przylapala mnie w srodku nocy jak zakladalam buty bo szlam do kolezanki, albo w kuchni otwieralam szafki a na pytanie co robie odpowiedziałam ze chce mi sie siku
oczywiscie rano nic nie pamietałam

samo przeszlo
image
Moj maz, kiedy był mały, wstal i nasikal na brata lezacego w lozeczku:P
image

image

juz mu na szczescie, przeszlo. Czasem tylko, jak jest zmeczony to gada przez sen ale kiedy probuje cos podpytac, to nie chce kontynuowac:)
image

image

a moja siostra zeszła w domu po schodach nad dół , zasneła na górze w swoim pokoju a obudziła się w salonie i był to jednorazowy wybryk ;-) nic nie pamięta !

więc może poczekaj aż to się powtórzy i wtedy idz do lekarza
pamietam jak mialam jakies 10 lat to spalam u kuzynki.jej starszy o 4 lata brat lunatykowal czesto a my mialysmy ubaw;P
Raz poszedl do pokoju rodzicow ,wzial ciuchy mamy i zaniosl do swojego pokoju.rano ciotka znalazla ciuchy na krzesle w pokoju kuzyna:D
Kuzyn zreszta wiele razy robil rozne zabawne rzeczy lunatykujac.oczywiscie przeszlo samo:)
Moja 9 letnia chrzesniaczka tez lunatykuje.ostatnio poszla do lazienki i nasikala do miski hehe.
Ja też lunatykowałam w okresie, gdy chodziłam do podstawówki. Mało tego: potrafiłam mówić przez sen np po rosyjsku (uczyłam się w szkole, ale nie szło mi za dobrze, a przez sen dawałam radę :D). Wynosiłam różne rzeczy z pokoju, raz szukałam jakiegoś kasztana jak babcia spała ze mną w pokoju. POdobno wstałam, zapaliłam światło i zaczęłam gadać "tu był kasztan. Gdzie jest mój kasztan?" I przeszło samo...
to normalne, zwłaszcza gdy dziecko miało dużo wrażeń w ciągu dnia. Pomiętam, że dostatawałam syrop z mielisą jak lunatykowałam będąc dzieckiem
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

do góry