Widok

lunatykowanie u dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny moja Nadia od jakiegos czasu lunatykuje, czy to juz je tak na zawsze zostanie czy z wiekiem przejdzie, ostatnio ,poszła do kuchni i wróciła spac, a jak do niej mowiłam to nie reagowała tylko sie połozyla i zasneła
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na pewno przejdzie mi tez gdzies z 4 lata temu zdarzylo sie lunatykowac.Wstalam poszlam do przedpokoju wyjelam odkurzacz i poszlam spac.Mysle ze na lunatykowanie maja wplyw wrazenia ja wtedy mialam ich duzo ii nie umialam sobie z nimi poradzic.Wazne zeby sobie nic nie zrobila
Kasiu odwiedź z córeczką neurologa i psychologa. (najpierw neurologa) poza tym są też Kliniki Zaburzeń Snu - chyba w akademii medycznej też jest.
J czy J
a myslisz ze to wymaga konsultacji z lekarzem,kurcze troche sie przerazilam
imageimage
wymaga. ważne żeby sprawdzić co się dzieje u specjalistów.
jak byłam dzieckiem tez kilka razy zdarzylo mi sie lunatykowac

np mama przylapala mnie w srodku nocy jak zakladalam buty bo szlam do kolezanki, albo w kuchni otwieralam szafki a na pytanie co robie odpowiedziałam ze chce mi sie siku
oczywiscie rano nic nie pamietałam

samo przeszlo
image
Moj maz, kiedy był mały, wstal i nasikal na brata lezacego w lozeczku:P
image

image

juz mu na szczescie, przeszlo. Czasem tylko, jak jest zmeczony to gada przez sen ale kiedy probuje cos podpytac, to nie chce kontynuowac:)
image

image

a moja siostra zeszła w domu po schodach nad dół , zasneła na górze w swoim pokoju a obudziła się w salonie i był to jednorazowy wybryk ;-) nic nie pamięta !

więc może poczekaj aż to się powtórzy i wtedy idz do lekarza
pamietam jak mialam jakies 10 lat to spalam u kuzynki.jej starszy o 4 lata brat lunatykowal czesto a my mialysmy ubaw;P
Raz poszedl do pokoju rodzicow ,wzial ciuchy mamy i zaniosl do swojego pokoju.rano ciotka znalazla ciuchy na krzesle w pokoju kuzyna:D
Kuzyn zreszta wiele razy robil rozne zabawne rzeczy lunatykujac.oczywiscie przeszlo samo:)
Moja 9 letnia chrzesniaczka tez lunatykuje.ostatnio poszla do lazienki i nasikala do miski hehe.
Ja też lunatykowałam w okresie, gdy chodziłam do podstawówki. Mało tego: potrafiłam mówić przez sen np po rosyjsku (uczyłam się w szkole, ale nie szło mi za dobrze, a przez sen dawałam radę :D). Wynosiłam różne rzeczy z pokoju, raz szukałam jakiegoś kasztana jak babcia spała ze mną w pokoju. POdobno wstałam, zapaliłam światło i zaczęłam gadać "tu był kasztan. Gdzie jest mój kasztan?" I przeszło samo...
to normalne, zwłaszcza gdy dziecko miało dużo wrażeń w ciągu dnia. Pomiętam, że dostatawałam syrop z mielisą jak lunatykowałam będąc dzieckiem
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

do góry