Widok

luźne kupki u 1,5 rocznego dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!Moja córka ma 19 miesięcy i robi 1 luźną kupkę dziennie. Moje pytanie brzmi - czy dziecko w tym wieku nie powinno już mieć stolców normalnej (czyli nieco zbitej) konsystencji?Czy któraś z mam też tak miała? czego był to objaw?pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mała Misia, u nas biegunkowate kupy były (i nadal są) objawem nietolerancji glutenu - wystarczyło, że Młody zjadł trochę kaszki czy chleba i już następnego dnia miał biegunkę i odparzenia.

Ale to nie musi być koniecznie akurat gluten - może Małą uczula coś z jedzenia? Czy po tej kupie nie ma pupy zaczerwienionej bardziej niż zwykle?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy ciągle smarujecie czymś na odparzenia,czy w tym wieku należy już ograniczać wszelkie maści,kremy,żeby skóra się nie przyzwyczaiła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja smaruję - dopóki Młody korzysta jeszcze z pieluch. Jak odstawię pieluchy - odstawię też krem. Gdybym teraz przestała używać kremu tyłek Młodego wyglądałby jak u pawiana.
ja smaruje jak cos sie dzieje jedynie
a tak to jedynie po kapieli na noc kremikiem przeciw odparzeniom

u nas tez sie zdarzaja luxne kupki...zwykle po zjedzeniu owocow a Miska je ich ostatnio sporo
image
image
dzieki Dziewcyzny, a czym objawia się nietolerancja glutenu poza tymi luźnymi stolcami?
U nas w zasadzie niczym więcej. :/ Czasem tylko pojawiają się suche placki na polikach.
Moja tez ma luźne kupki, 13 msc, ona pije jescze dużo mleczkaz 4 dzienie, myśę że to też dlatego no i po owacach, które poprosu uwielbia. Zawsze myjś dupke po takich kupciach i zazwyczaj udaje nam się uciec przed odarzeniami, ale zarsze smaruje po takiej kupce dupeczkę.
ponoc jeżeli pupa sie nie odparza, to kupy moga być luźniejsze. Franek ma czasami przez tydzień takie brzydkie, ale tyłek sie nie odparza, mimo, że niczym nie smaruje. Nigdy tez nie miał skórnych problemów, więc zbytnio nie zwracam na to uwagi. U nas te lużniejsze kupy sa raczej od zębów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja Małgosia również miała luźne kupki (ma rok i 5 mies)
ale po wyeliminowaniu glutenu (uwielbia kaszkę manną) jest już ok.

Podobno sok z czerwonej porzeczki spaja nieco kupki. U nas zadziałało
www.naszekobiece.fora.pl
U nas na "zbicie" dobrze działał mus z czarnych jagód.
u nas od czasu do czasu sie zdarzaja luźne kupki i wtedy odrazu sa odparzenia. Ale takie kupki sa bardzo rzadko a normalnie to robi kupki takie zbite - jak dorosły :D

co do smarowania to ja niczym nie smaruje juz pupci no chyba ze sa odparzenia. i od czasu do czasu smaruje pupcie po kapieli ale tak tylko w tym rowku :D
[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

do góry