Widok

mamusie listopadowo-grudniowe 2013

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie te mamuśki, które swoje pociechy przywitają na świecie w listopadzie lub grudniu tego roku :) szukałam podobnego wątku ale jeszcze nie ma mamusiek z tych miesięcy... ja dziś dowiedziałam się o ciąży... jest to dla mnie dosyć spora niespodzianka i jeszcze nie dociera to do mnie.... robiłam dziś badanie krwi na poziom beta hcg i wyszło mi że jestem w 5-6 tygodniu ciąży... Serdecznie zapraszam resztę mamusiek do tego wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dorotka86 nie wiem czemu wydawało mi się, że to Twoja 1 ciąża... moja przyjaciółka poczuła ruchy w drugiej ciąży w 14tyg, no może już niedługo poczujemy. A bulgotanie to pewnie to:)
Dziewczyny zapraszam do nowego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=459142&c=1&k=160
to moja próba zebrania nas "do kupy" ;) mam nadzieję że nikogo nie pominęłam.
mondar a możesz polecić jakiś basen? Byłam kiedyś w Posejdonie i całkiem ok było. Basen nie duży ale ciepła woda i dość czysto.
Hej dziewczyny i ja witam wszystkich weekendowo, ale piękne słonko dziś na dworze :)
I ja dołączam do dziewczyn które wędrują od ginekologa do endo i na wszystkie badania, na swoim pierwszym skierowaniu na badania miałam 14 pozycji + tsh i ft4 no ale cóż to dla maluszka więc warto się poświęcić. Ja chodzę do gina na nfz więc i kolejki są mega, nie wspomnę o kolejce do poboru krwi ;/ i jakże wyrozumiałych starszych osobach ;))
sweetangel171- to i ja również tak jak Ty do ginekologa i endokrynologa na zmianę chodzę. Mam wrażenie że z Invicty nie wychodze jak nie ujednego lekarza to u drugiego dotego jeszcze badania szok ile tam czasu spędzam .
Witam wszystkie nowe mamusie które dołączyły do wątku :), coraz więcej nas się zbiera :)
Ja również od samego początku ciąży jestem na d*phaston i to sporej dawce bo 3x2. W środę jak błam u lekarza dostałam pozwolenie na chodzenie właśnie na basen z czego się bardzo cieszę bo do tej pory tylko spacer i odpoczynek był zalecony.
Dziewczyny planujecie chodzić na jakąś jogę albo basen? Może byśmy się tak zebrały w kilka osób byłoby raźniej :) Oczywiście jeśli żadna nie ma przeciwwskazań. Ja co prawda biorę d*phaston z powodów buli brzucha ale nie mialam zadnych plamien wiec mysle ze spokojny ruch nie zaszkodzi.
Możecie polecić czysty basen z ciepłą wodą w Gdańsku?
Witam sweetangel171 :)
ja też w poniedziałek na badania ide, jeszcze nie wiem ile mnie ich czeka ale lekarz zapowiedział, że sporo. Mamy termin blisko siebie bo ja mam na 12 listopada :) Mnie na szczescie zmiecznie nie dotyka poprostu klade sie wczesnie spac i wczesnie wstaje.
To i ja się dołączam do przyszłych mam :) To także moj pierwszy bobasek, wlasnie jestem w 8 tygodniu. Termin jeszcze nie wiem na kiedy ale z wlasnych wyliczen wychodzi cos 18 listopad :) teraz to się nachodze po lekarzach... ginekolog, endokrynolog i tak w koło... w poniedzialek pobranie krwi, gin dal skierowanie na chyba 15 badan! No ale jak mus to mus ;) Co do samopoczucia to średnio... od 3 tygodniu zasypiam w ciagu dnia a dzis rano tak mnie zemdliło, że wylądowalam w toalecie :( No i caly dzien dzis w pracy... 12 h.... :(
kolejna wizyta w najbliższy wtorek,ale pewnie tym razem bez usg.
hej u mnie z objawów to lekki ból piersi, rano mdłości i potworne zmęczenie:) Ja w miniony wtorek widziałam serduszko-niesamowity widok!!! Ja jestem na L4 ze względu na plamienia, które męczyły mnie przez ponad tydzień, lekarka podejrzewa, że z przemęczenia....albo początek poronienia. Od kiedy wypoczywam w domku to minęło, plus luteinka oczywiście. Moja druga pociecha, chodzi do przedszkola, także siedzę sama w domku,ale wyczekuję wiosny bo wtedy będzie łatwiej
Witam ,witam nie jestem non stop na forum to też nie wszystkich od razu witam ;) z braku czasu a nie kultury, ale zapewniam że wszystkie mamy są tu mile widziane.
Co do badań prenatalnych w Invicta robią między 11 a 13 tyg. i ja idę po 11 tygodniu.
Katka również brałam d*phaston a teraz luteinę.
Cześć Dziewczyny:) I ja witam się nieśmiało, jestem w 8 tygodniu ciąży i tak jak dorcia mam termin na 20.11. To będzie mój drugi dzidziuś. Widziałam już serduszko i pierwsze badania za mną. Na razie biorę d*phaston żeby podwyższyć progesteron. Jestem też na L4 choć i tak byłam z dzieckiem w domu. Aczkolwiek trudno powiedzieć żebym odpoczywała bo szkrabik za 2 tygodnie kończy roczek więc wszędzie go pełno;) Co do objawów to mam mega mdłości ale po południu choć na szczęście tym razem nie wymiotuję i mam nadzieję, że już nie będę. Piersi bolą ale mniej niż przy pierwszej ciąży. No i generalnie jestem śpiąca i zmęczona więc jak tylko Jasiu zasypia to ja razem z nim;)
Cleanna to badanie powinno się wykonać między 12 a 14 tygodniem więc akurat się wstrzeliłaś.
Pozdrowienia:)
Dzięki dziewczyny za powitanie, w końcu jak na wszystkich forach pomija się tych co przybywają. To tak jakby wejść do pomieszczenia, w którym siedzi grupka osób przywitać się, powiedzieć Dzień Dobry! A oni tylko spojrzą i rozmawiają dalej.

Pomijając ten drobny fakt braku kultury, który już chyba stał się standardem, wtrącę się do rozmowy i powiem coś o sobie. Mam własną działalność, więc L4 mnie nie ratuje w żaden sposób. Ogólnie jak na 9 tydz. czuje się dobrze, bez wymiotów i mdłości. Umówiłam się już na badanie prenatalne dokładnie na przełomie 13/14 tydz. Lekarka powiedziała, że ok ale nie jestem pewna czy to nie za późno. Może ktoś podpowie?
Ja jestem na wychowawczym aktualnie a przestalam pracowac 2 lata temu w 4 miesiacu. Pracuje w urzedzie miasta i mam bezposredni kontakt z petentem totez podarowalam sobie dalsza prace. Nie chcialam sie stresowac wiecanie awanturujacymi sie ludzmi.. Co do objawowo to mdlosci i wymiotow nie mam, za to strasznie juz boli mnie krzyz czego w pierwszej ciazy tak szybko nie doswiadczalam. Troche sie boje czy to nic zlego ale musze wytrzymac do wtorku.
O rany,jak ja bym chciała na l4!!! Nie dlatego, że mi się nie chce pracować,ale w pracy zasypiam na stojąco. Do godziny 12 marzę tylko o tym, żeby znaleźć się w łóżku. Potem mi na chwile przechodzi i od 17 znowu nieprzytomna chodzę. Co do mdłości, wymiotów i zgagi to na szczęśnie narazie mnie omijają:-) a termin wstępnie mam na 20 listopada. W sumie to możemy już jakąś listę stworzyć i systematycznie się dopisywać
happymum87 ja zanim poszłam na L4 dałam szefowej zaświadczenie, że jestem w ciąży w związku z czym nie mogłam pracować w porach nocnych(mam 3 zmianową pracę). Pracuję w tzw. korporacji więc się nie czepiali a raczej sami starali się o mnie dbać. Ja polecam wszystkim mamom l 4 w końcu nie tak małe składki płacimy na ten cały zus tym bardziej jeżeli ma się pracę zmianową/stojącą/wymagającą dźwigania.
Ja dziewuszki jeszcze chodzę do pracy...tyle że mam pracę zmianową 12 h więc więcej mam wolnego niż dyżurów... na l4 chce iść zaraz od 23 kwietnia...to już będzie 9 tydzień... nie wiem tylko jak powiedzieć to mojej szefowej... zachwycona nie będzie.... trudno.... nie mogę sobie pozwolić na dalsze pracowanie.... z wielu względów a przede wszystkim własnego i dziecka bezpieczeństwa... własnie zrobiłam sobie duszoną pierś z kurczaka z brokułami i ryżem iiii miałam taką na to ochote po czym zjadłam trochę i już czuje gule w gardle że więcej nie zjem... mój lokator to chwilowo bawi się w mojego dietetyka.... dobrze że nie wymiotuje....
Witam dziewczyny! Ja jestem na początku 9 tyg. :) Mojemu maleństwu widać już rączki i nóżki i jest bardzo ruchliwe! :) Strasznie się wzruszyłam jak zobaczyłam maluszka na USG :) Termin 12 listopada! :)
ja z wielką chęcią bym poszła do pracy :) bo leniuchowanie jest fajne ale przez chwilkę i to jeszcze w taką pogodę, ale niestety napewno nie ma takiej opcji . Ja czekam tylko na lepszą pogodę to wtedy jakoś lepiej będzie na L4 :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry