Widok
mamusie listopadowo-grudniowe 2013
Witam wszystkie te mamuśki, które swoje pociechy przywitają na świecie w listopadzie lub grudniu tego roku :) szukałam podobnego wątku ale jeszcze nie ma mamusiek z tych miesięcy... ja dziś dowiedziałam się o ciąży... jest to dla mnie dosyć spora niespodzianka i jeszcze nie dociera to do mnie.... robiłam dziś badanie krwi na poziom beta hcg i wyszło mi że jestem w 5-6 tygodniu ciąży... Serdecznie zapraszam resztę mamusiek do tego wątku :)
witam, ja również szukałam takiego wątku i założyłam swój ;)nie zauważając twojego ale jakaś dobra dusza mi napisała,że już istnieje taki wątek - więc jestem ;) Ja teraz kończę 8 tydzień, widziałam już fasolkę na usg i bicie serducha jestem przeszczęśliwa. Pozdrawiam i dołączam się do zaproszenia następnych mam.
Dziewczyny cieszę się razem z wami :) w większym gronie będzie nam raźniej przetrwać te kolejne miesiące... ja póki co na wizytę u ginekologa umówiłam się na 22 kwietnia... to już też będzie 8 tydzień i chce zobaczyć bijące serduszko :) wtedy od razu poprawi mi się humorek jak już będę pewna że serduszko jest i bije :) ciekawe ile mam jeszcze do nas dołączy :)
Witam serdecznie i dołączam do szczęśliwych przyszłych mamusiek:-) jestem w 7 tygodniu ciąży, w zeszły piątek na usg widziałam narazie pęcherzyk i z małą kreseczką w środku:-)za 3 tygodnie mam mieć kolejne usg, już sie nie mogę doczekać, aż usłyszę małe serduszko:-)
pozdrawiam i również zapraszam pozostałe listopadowe i grudniowe mamusie :-)
pozdrawiam i również zapraszam pozostałe listopadowe i grudniowe mamusie :-)
Hej dorcia_86, ależ mamy podobne loginy :)
Powoli się znajdują nowe mamusie, do listopada i grudnia jeszcze daleko więc pewnie jeszcze nam tu przybędzie ich trochę.
pozdrawiam dziewczyny i życzę udanych następnych wizyt ja kolejną mam już w poniedziałek, oby wszystko było dobrze i nasze dzidzie się zdrowo rozwijały.
Powoli się znajdują nowe mamusie, do listopada i grudnia jeszcze daleko więc pewnie jeszcze nam tu przybędzie ich trochę.
pozdrawiam dziewczyny i życzę udanych następnych wizyt ja kolejną mam już w poniedziałek, oby wszystko było dobrze i nasze dzidzie się zdrowo rozwijały.
Witajcie! Ja na razie widzialam 2 kreski na tescie ciazowym, robilam 2 dni temu:-) Wizyte mam w najblizszy wtorek. To bedzie moja druga pociecha, jak widac w dosc krotkim odstepie czasu...:-) Poprzdnie rowniez rodzilam w listopadzie. Myslalam, ze druga ciazy nie bedzie dla mnie zaskoczeniem, okazuje sie, ze chyba zawsze jest:-)
Witamy kolejne Mamusie:-)
heh, Dorotka, nawet nie zwróciłam wcześniej uwagi na Twój login:-) nie dość że imienniczka, to jeszcze rówieśniczka;-)
dziewczyny, a jak się czujecie? w ogóle dociera do Was, że jesteście w ciąży? bo ja poza sennością i bólem piersi nie mam żadnychinnych objawów. i czasem zapominam o tym, że mam małego lokatora w środku;-)
heh, Dorotka, nawet nie zwróciłam wcześniej uwagi na Twój login:-) nie dość że imienniczka, to jeszcze rówieśniczka;-)
dziewczyny, a jak się czujecie? w ogóle dociera do Was, że jesteście w ciąży? bo ja poza sennością i bólem piersi nie mam żadnychinnych objawów. i czasem zapominam o tym, że mam małego lokatora w środku;-)
Mamuśki mnie też strasznie bolą piersi.... normalnie chwilami aż się zastanawiam czy mogą boleć jeszcze bardziej hihi a domyślam się że na pewno mogą... ja wymiotów nie mam...ale niestety kompletnie zmniejszył mi się apetyt... słodycze przestały dla mnie istnieć i generalnie mało jem... ciągle mam zgage i takie uczucie sytości i odbija mi się niemiłosiernie po wszystkim co zjem... także mimo że ciąża do mnie jeszcze nie dotarła to przy każdym posiłku czuję obecność małego lokatora :) dla mnie to pierwsza dzidzia :) a dla was?
To i ja witam się ze Wszystkimi mamuśkami :)
Ja mam termin na 04.11.13,pierwszy raz bijące serduszko widzieliśmy z mężem 18.03, a ja poraz kolejny tydzień temu :)
Ja z objawów ciążowych to na początku mega ból piersi teraz zdecydowanie mniejszy, a co do mdłości pojawiają się ale nie są długie i uciążliwe wystarczy zjeść cokolwiek i przechodzi, co do spania to dosłownie jakieś trzy dni miałam takie że musiałam przespać się popołudniu, ale ja jestem od samego początku na L4 wiec wysypiam się i nie mam problemu nie wyspania.
Pozdrawiam
Ja mam termin na 04.11.13,pierwszy raz bijące serduszko widzieliśmy z mężem 18.03, a ja poraz kolejny tydzień temu :)
Ja z objawów ciążowych to na początku mega ból piersi teraz zdecydowanie mniejszy, a co do mdłości pojawiają się ale nie są długie i uciążliwe wystarczy zjeść cokolwiek i przechodzi, co do spania to dosłownie jakieś trzy dni miałam takie że musiałam przespać się popołudniu, ale ja jestem od samego początku na L4 wiec wysypiam się i nie mam problemu nie wyspania.
Pozdrawiam
Ja dziewuszki jeszcze chodzę do pracy...tyle że mam pracę zmianową 12 h więc więcej mam wolnego niż dyżurów... na l4 chce iść zaraz od 23 kwietnia...to już będzie 9 tydzień... nie wiem tylko jak powiedzieć to mojej szefowej... zachwycona nie będzie.... trudno.... nie mogę sobie pozwolić na dalsze pracowanie.... z wielu względów a przede wszystkim własnego i dziecka bezpieczeństwa... własnie zrobiłam sobie duszoną pierś z kurczaka z brokułami i ryżem iiii miałam taką na to ochote po czym zjadłam trochę i już czuje gule w gardle że więcej nie zjem... mój lokator to chwilowo bawi się w mojego dietetyka.... dobrze że nie wymiotuje....
happymum87 ja zanim poszłam na L4 dałam szefowej zaświadczenie, że jestem w ciąży w związku z czym nie mogłam pracować w porach nocnych(mam 3 zmianową pracę). Pracuję w tzw. korporacji więc się nie czepiali a raczej sami starali się o mnie dbać. Ja polecam wszystkim mamom l 4 w końcu nie tak małe składki płacimy na ten cały zus tym bardziej jeżeli ma się pracę zmianową/stojącą/wymagającą dźwigania.
O rany,jak ja bym chciała na l4!!! Nie dlatego, że mi się nie chce pracować,ale w pracy zasypiam na stojąco. Do godziny 12 marzę tylko o tym, żeby znaleźć się w łóżku. Potem mi na chwile przechodzi i od 17 znowu nieprzytomna chodzę. Co do mdłości, wymiotów i zgagi to na szczęśnie narazie mnie omijają:-) a termin wstępnie mam na 20 listopada. W sumie to możemy już jakąś listę stworzyć i systematycznie się dopisywać
Ja jestem na wychowawczym aktualnie a przestalam pracowac 2 lata temu w 4 miesiacu. Pracuje w urzedzie miasta i mam bezposredni kontakt z petentem totez podarowalam sobie dalsza prace. Nie chcialam sie stresowac wiecanie awanturujacymi sie ludzmi.. Co do objawowo to mdlosci i wymiotow nie mam, za to strasznie juz boli mnie krzyz czego w pierwszej ciazy tak szybko nie doswiadczalam. Troche sie boje czy to nic zlego ale musze wytrzymac do wtorku.
Dzięki dziewczyny za powitanie, w końcu jak na wszystkich forach pomija się tych co przybywają. To tak jakby wejść do pomieszczenia, w którym siedzi grupka osób przywitać się, powiedzieć Dzień Dobry! A oni tylko spojrzą i rozmawiają dalej.
Pomijając ten drobny fakt braku kultury, który już chyba stał się standardem, wtrącę się do rozmowy i powiem coś o sobie. Mam własną działalność, więc L4 mnie nie ratuje w żaden sposób. Ogólnie jak na 9 tydz. czuje się dobrze, bez wymiotów i mdłości. Umówiłam się już na badanie prenatalne dokładnie na przełomie 13/14 tydz. Lekarka powiedziała, że ok ale nie jestem pewna czy to nie za późno. Może ktoś podpowie?
Pomijając ten drobny fakt braku kultury, który już chyba stał się standardem, wtrącę się do rozmowy i powiem coś o sobie. Mam własną działalność, więc L4 mnie nie ratuje w żaden sposób. Ogólnie jak na 9 tydz. czuje się dobrze, bez wymiotów i mdłości. Umówiłam się już na badanie prenatalne dokładnie na przełomie 13/14 tydz. Lekarka powiedziała, że ok ale nie jestem pewna czy to nie za późno. Może ktoś podpowie?
Cześć Dziewczyny:) I ja witam się nieśmiało, jestem w 8 tygodniu ciąży i tak jak dorcia mam termin na 20.11. To będzie mój drugi dzidziuś. Widziałam już serduszko i pierwsze badania za mną. Na razie biorę d*phaston żeby podwyższyć progesteron. Jestem też na L4 choć i tak byłam z dzieckiem w domu. Aczkolwiek trudno powiedzieć żebym odpoczywała bo szkrabik za 2 tygodnie kończy roczek więc wszędzie go pełno;) Co do objawów to mam mega mdłości ale po południu choć na szczęście tym razem nie wymiotuję i mam nadzieję, że już nie będę. Piersi bolą ale mniej niż przy pierwszej ciąży. No i generalnie jestem śpiąca i zmęczona więc jak tylko Jasiu zasypia to ja razem z nim;)
Cleanna to badanie powinno się wykonać między 12 a 14 tygodniem więc akurat się wstrzeliłaś.
Pozdrowienia:)
Cleanna to badanie powinno się wykonać między 12 a 14 tygodniem więc akurat się wstrzeliłaś.
Pozdrowienia:)
hej u mnie z objawów to lekki ból piersi, rano mdłości i potworne zmęczenie:) Ja w miniony wtorek widziałam serduszko-niesamowity widok!!! Ja jestem na L4 ze względu na plamienia, które męczyły mnie przez ponad tydzień, lekarka podejrzewa, że z przemęczenia....albo początek poronienia. Od kiedy wypoczywam w domku to minęło, plus luteinka oczywiście. Moja druga pociecha, chodzi do przedszkola, także siedzę sama w domku,ale wyczekuję wiosny bo wtedy będzie łatwiej
To i ja się dołączam do przyszłych mam :) To także moj pierwszy bobasek, wlasnie jestem w 8 tygodniu. Termin jeszcze nie wiem na kiedy ale z wlasnych wyliczen wychodzi cos 18 listopad :) teraz to się nachodze po lekarzach... ginekolog, endokrynolog i tak w koło... w poniedzialek pobranie krwi, gin dal skierowanie na chyba 15 badan! No ale jak mus to mus ;) Co do samopoczucia to średnio... od 3 tygodniu zasypiam w ciagu dnia a dzis rano tak mnie zemdliło, że wylądowalam w toalecie :( No i caly dzien dzis w pracy... 12 h.... :(
Dziewczyny planujecie chodzić na jakąś jogę albo basen? Może byśmy się tak zebrały w kilka osób byłoby raźniej :) Oczywiście jeśli żadna nie ma przeciwwskazań. Ja co prawda biorę d*phaston z powodów buli brzucha ale nie mialam zadnych plamien wiec mysle ze spokojny ruch nie zaszkodzi.
Możecie polecić czysty basen z ciepłą wodą w Gdańsku?
Możecie polecić czysty basen z ciepłą wodą w Gdańsku?
Witam wszystkie nowe mamusie które dołączyły do wątku :), coraz więcej nas się zbiera :)
Ja również od samego początku ciąży jestem na d*phaston i to sporej dawce bo 3x2. W środę jak błam u lekarza dostałam pozwolenie na chodzenie właśnie na basen z czego się bardzo cieszę bo do tej pory tylko spacer i odpoczynek był zalecony.
Ja również od samego początku ciąży jestem na d*phaston i to sporej dawce bo 3x2. W środę jak błam u lekarza dostałam pozwolenie na chodzenie właśnie na basen z czego się bardzo cieszę bo do tej pory tylko spacer i odpoczynek był zalecony.
Hej dziewczyny i ja witam wszystkich weekendowo, ale piękne słonko dziś na dworze :)
I ja dołączam do dziewczyn które wędrują od ginekologa do endo i na wszystkie badania, na swoim pierwszym skierowaniu na badania miałam 14 pozycji + tsh i ft4 no ale cóż to dla maluszka więc warto się poświęcić. Ja chodzę do gina na nfz więc i kolejki są mega, nie wspomnę o kolejce do poboru krwi ;/ i jakże wyrozumiałych starszych osobach ;))
I ja dołączam do dziewczyn które wędrują od ginekologa do endo i na wszystkie badania, na swoim pierwszym skierowaniu na badania miałam 14 pozycji + tsh i ft4 no ale cóż to dla maluszka więc warto się poświęcić. Ja chodzę do gina na nfz więc i kolejki są mega, nie wspomnę o kolejce do poboru krwi ;/ i jakże wyrozumiałych starszych osobach ;))
Dziewczyny zapraszam do nowego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=459142&c=1&k=160
to moja próba zebrania nas "do kupy" ;) mam nadzieję że nikogo nie pominęłam.
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=459142&c=1&k=160
to moja próba zebrania nas "do kupy" ;) mam nadzieję że nikogo nie pominęłam.