Widok

mamy listopadowo- grudniowe 2014 cz4

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
cz3:http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-cz-3-t546401,1,160.html#npu1

Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8.11
MamaMalejM 10.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12
Oleczkaa 15.12
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
slythia 28.12
Nina80 30.12

Witam nowe mamusie :)
My też się niedługo wybieramy, co prawda w świętokrzyskie, ale zawsze wyjazd ;)

Wczoraj zabrałam się w końcu za przegląd ciuchów dziecięcych... dopiero dziś skończyłam, masakra ile się tego zbiera :/
Teraz czeka mnie przegląd mojej szafy, bo zmieniamy na nową ;) już mi się nie chce :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Coś miedzy 2,6 a 2,7 więc tak na granicy
No ja liczę, że mi się wielkolud nie urodzi, synek miał 3,3kg i w sam raz
No przy 6 dzieciaków to bajzel musi być niezły ;)
Hi lenson

to moj chlopczyk chyba największy narazie 800 g
Szyjka prawie 5 cm
hej Lenson,
Dimis, a ile ma teraz Twoja szyjka?
Kurcze wasze dzieci sporo większe od mojego, pewnie będzie druga Kruszynka.
Faktycznie, w końcu jest czym oddychać....uffff
Dzisiaj miałam gości, były psiapsiuły z dziećmi, uzbierałą się spora gromadka, 6 dzieci i 2 w brzuchach. Ale zrobili rozpiżdziel.
Witam kolejną mamusię :)
Ja po wizycie na fundusz o dziwo dzisiaj było dobrze - obejrzałam dzidzie, babka poświeciła mi dużo czasu, jak nigdy ;)
Mam leżeć parę godzin rano i parę popołudniu... bo szyjka jeszcze w normie, ale jak na 24 tydzień krótka i główka nisko
Mała waży jakieś 660 i wszystko z nią dobrze :)
No i dostałam cyclo3fort na żylaki, ciekawe czy coś to da...
Iwonus, zazdroszczę tego delikatnie jak mi dosadzi maleństwo to ja dziękuje...
Witam w ten chłodniejszy dzien;)

Lenson dołączaj śmiało:)

Jak się ciesze, że wreszcie jest powietrze:)
Maluch się delikatnie coraz częściej odzywa - fajne uczucie ;)
Mnie czeka glukoza - w ciągu najbliższych 3 tygodni muszę ją zrobić. Ale planuje wziąść cytrynkę i jestem pełna wiary, że dam radę :) Robiła któraś z Was to badanie w Invikcie? Jeśli tak mają jakiś problem z cytryną albo inne wymagania/zastrzeżenia:p?

A w pon zaczynamy szkołę rodzenia (supermama we wrzeszczu:)
Witamy Lenson, dopisz się do listy :)
Ja po glukozie też zjadłam coś słodkiego, chyba batonik to był :>
Do DR idę przyszpitalnej w Wejherowie, zajęcia się zaczynają 11 sierpnia.
Witamy wśród mam:)

Ja już po przeprowadzce:) Co prawda jeszcze w większości w pudełkach, ale do soboty może ogarniemy się jakoś:)
Dzisiaj byłam na glukozie i nie było tak źle. Słodka dosyć, pod koniec picia z kubeczka było gorzej, jak już wyszłam z gabinetu to pierwsze 5 minut miałam wahania czy dam radę, ale potem już mi przeszło i nawet nieźle się czułam, poza tym, że byłam głodna:)
A zabawne jest to, że jak już skończyłam badania to miałam straszną ochotę na słodką drożdżówkę:)
Zaczęłam zajęcia w SR Bobas, pierwsze mi się całkiem podobały, nawet troszkę mi nogi zelżyły, bo przy tych upałach, to mam stopy jak słoniątko... Dzisiaj troszkę lepiej, nie mogę się doczekać ochłodzenia.
Co do kąpania w morzu to unikam, kończy się na moczeniu stóp, jeśli chodzi o opalanie to też nie chce przesadzać z przebywaniem na słońcu i chowam brzuszek, co by maluszkowi nie było za gorąco i za jasno:)
Witam wszystkie mamusie :)

Można dołączyć? :)
Mam termin na 22.12. także na święta planuje już być w domu !
Właśnie leci mi 20 tydzien i to moje pierwsze dziecko. Co kryje w brzuszku jeszcze nie wiem, dzidzia nie chce się ujawnić.
Mieszkam na Dąbrowie, ale całe życie mieszkałam w Gdansku i tam też chodze do lekarza. Rodzić zamierzam na klinicznej o ile mnie nie odprawią z kwitkiem,bo tam prawie każda chce rodzić. Do SR tez chciałabym na kliniczna i tutaj moje pytanko. Czy któraś z Was już uczęszcza? Ponoć jest problem z zapisami, bo nie ma miejsc. Może polecacie jakieś inne bezpłatne szkoły rodzenia?

Pozdrawiam, Lenson :)
Hej :)
Od dwóch dni nie mogę spać, bo wszystko w okolicach bioder mnie boli - mięśnie jak po mega intensywnym wysiłku, kości, a wczoraj pojawiły się skurcze w pośladkach.
Wczoraj bylam na połówkowym, na 90% dziewczynka, ale lekarz nie byl pewien, bo bardzo skrywała co ma miedzy nóżkami. Poki, co nie będę szaleć z kolorami, bo jak okaże sie poźniej chlopak, to lepiej postawić na neutralne kolory.
dzidziuś wazy 516 gram, wedlug usg to 22 tydzień i 4 dzien.
Dzień dobry!
Dzisiaj w nocy dało się oddychać i nawet przespałam całą noc, bez wstawania do toalety! :)
Ja na wizytę idę dopiero 11 sierpnia (28tc).
Dimis dawaj to wcale nie takie straszne :)

A ja dzisiaj 100 dniowk
aimage

Powoli dochodzi do mnie ze poród blisko
Dla mnie po tych upałach ta pogoda jest cudowna :)
Szkoda, że jutro zapowiadają powrót
Po 12 mam wizytę, ciekawe co tam u małej słychać, szkoda, że to na fundusz, bo pewnie nawet nic nie pokaże, ale w pon u prywatnego to sobie po podglądam :)
I chyba jutro pójdę na krzywą, trzeba to odbębnić ;)
Hello

Po wczorajszych upalach zostałam dziś w domu a tu trochę chlodniej

Młody wierci się mocno i kopie brzuch faluje ;)
no to dołączyłam do tzw "słodkich mam", czyli jednak cukrzyca ciazowa, dostalam zestaw od pani doktor do mierzenia cukru - 4xdziennie, wytyczne co moge jesc, czego nie, skierowanie na badania, kolejna wizyta 14sierpnia u diabetologa. hehe takze kolejne klucia mam - bo w brzuch heparyne i od jutra w paluchy, ale wszystko zniose dla dobra dzidzi..;)

co do wagi...teraz poki co mam 7kg na plusie, ta ciaze zaczynalam na 79kg, ale w listopadzie 2013 po porodzie zostalo mi 10kg na plusie, a z synkiem przytylam 23kg, zaczynalam na 66kg w dniu porodu mialam 89kg, ciezko bylo zrzucic, no ale ja tez szybko zaszlam w ciaze...
ja do wody wchodziłam też tylko do połowy uda, żeby nie kusić losu i nie nabawić się infekcji. Jesli chodzi o wage to na ostatniej wizycie 2tyg temu mialam 3kg na plusie, a teraz się zważę za niecałe 2tyg to się okaże ile znowu przybyło hihi

Dimis dziękuję za rady :) na spotkanie chyba na razie nie widać chętnych ;) może się jakoś uda zorganizować zanim się rozpakujemy :)

Karotka dziękuję za opinię nt. chustowania :)
Hej dziewczyny...a ja siedzę z rodzinką w lesie w Borach Tucholskich i odpoczywam bo rodzice się małym zajmują;-)...w jeziorku się się nie kąpie bo boję się infekcji ale moczę nogi i to mi wystarcza;-)...ja na ostatniej wizycie miałam 2 kg na plusie myślę że dużo mi nie przybyło od tego czasu
Czesc Kobitki, ja tez mialam dylemat w tymi kapielami, ale upal okazal sie silniejszy. Kapie sie i w morzu i jeziorze, inaczej bym nie wysiedziala:-) Jutro mam wizyte u lekarza, ale pewnie tez tylko zbada, bo nie robi za kazdym razem usg. Polowkowe mam dopiero 26.08 u Brzoski...moze plec w koncu poznamy? Zrobilam na jutro morfologie i tarczyce...tsh znowu w gore, mam 2,2-pewnie podniesie mi dawke, bo biore 1 tabl. 50 Letroxu. Spadly mi biale i czerwone krwinki :/ No zobaczymy co lekarka jutro powie. Dosc mam tych upalow juz...ech. Milego dnia dla Was.
Jesteśmy po połówkowym. Wszystko w porządku, długie nogi ma dzieciątko :) Na USG 3d mamy przyjść za miesiąc.
Hej dziewczyny...
Co do wagi to ja też jestem na plusie około 5kg,jutro ide do lekarza...ale on nie robi co wizyte usg także pewnie tylko zbada i znowu bede czekać 4tyg na usg i może płeć dzidzi....
Ja po pierwszej ciąży szybko zgubiłam i byłam nawet kilka kg na minusie ponieważ maluszek miał kolki,karmiłam piersią i do tego nie przespane noce...także waga poszła bardzo szybko w dół...W drugiej ciąży też było podobnie i do tego starszak....
Co do kompieli w jeziorze to mój starszy sie bawi sam a ja z mniejsyzm na plaży budujemy zamki albo moczymy sie do kolan....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry