Widok

mamy listopadowo- grudniowe 2014 cz4

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
cz3:http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-cz-3-t546401,1,160.html#npu1

Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8.11
MamaMalejM 10.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12
Oleczkaa 15.12
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
slythia 28.12
Nina80 30.12

Witam nowe mamusie :)
My też się niedługo wybieramy, co prawda w świętokrzyskie, ale zawsze wyjazd ;)

Wczoraj zabrałam się w końcu za przegląd ciuchów dziecięcych... dopiero dziś skończyłam, masakra ile się tego zbiera :/
Teraz czeka mnie przegląd mojej szafy, bo zmieniamy na nową ;) już mi się nie chce :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Taka cisza w naszym wątku...
Zdecydowaliśmy się w końcu na szkołę rodzenia - Super Mama na Karwinach. Pierwsze zajęcia 11.08 :)
Jak ja leciałam to powiedziałam pani przy bramce, że jestem w ciąży i czy nie mogłabym przejść obok. Zrobiła minę, ale nic nie powiedziała :)
Ja będę leciała na początku września i przed zabookowaniem biletów czytalam i pytałam. Lekarz i internet jednogłośnie twierdzą, że nie jest to szkodliwe. Jeśli jednak im nie ufasz to teoretycznie zawsze można poprosić o "ręczne" przeszukanie, omijając w ten sposób bramkę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a tak w sumie to rentgen jest tam gdzie bagaż podręczny prześwietlaja a tak to chyba tylko wykrywacz metali jest
Właśnie wróciłam z wyjazdu na pogrzeb i już czuję nerkę... boję się co to będzie rano ;/
poza tym mam mega zgagę po wszystkim, ale jeszcze tylko 18 tygodni :P
Hej Dziewczyny ;-). Mam pytanie do mam które latały w ciąży samolotem.... Jak to jest na lotnisku, przechodzi się normalnie przez bramki (bo przecież to jest rtg) czy może trzeba mieć zaświadczenie od lekarza że jest się w ciąży i wtedy przez bramki nie przepuszczają???
a mnie znowu jakas cholerna infekcja zlapala...bylam awaryjnie u gin, zrobila wymaz z pochwy, wyniki beda po niedzieli, dala dopochwowo globulki,, mala tez chwile widzialam ;)

a potem sie usmialam, stalam przed przychodnia, i wychodzilo dwoch malych chlopcow z mama i jeden mowi do mamy, mamo zobacz jaka duza pani...hhehee usmialam sie w glos, teraz jestem duza wg dzieci a co bedzie pozniej ? ;)
Gratulacje Iwonus! :)
U nas dziś królują wiśnie w kuchni - całe wiadro do wypestkowania a potem smażenie dżemu
Następny chłopak! :) Najważniejsze wiadomo, że dzidzia zdrowa :) Ja też chciałam dziewczynkę a będę mieć chłopczyka. Damy radę! :)
Hej dziewczyny;)

i znowu mamy ładną pogodę - ja już po spacerku i lekarzu;)

Na szczęście wszystko dobrze, maluch się rusza, parametry oki, serduszko ładnie bije i będzie ....chłopiec;)
Moje przeczucia okazały się nietrafione ;p Najbardziej cieszę się, że wszystko ok;)))
W 18 tc ja też słabo czułam ruchy dziecka, teraz 24 i tak wali czasami, że podskakuję z krzesła :)
Chocolate czyli zapowiada się bardzo fajnie :) super, że jesteś zadowolona! pewnie też się wybiorę ale dopiero od sierpnia albo od września .

Ewkaa słyszałam, że z klinicznej dosyc często odsyłają... chyba, ze ma się "znajomosci" np. właśnie w postaci położnej heh

Iwonuś u mnie również pierwsze były babelki, więc pewnie to Twój Skarb :D
Ja już czuję wyraźnie jak się Maleństwo rusza :)
Siedzę w domu i tak mi szybko te dni i tygodnie lecą, że aż strach! I ostatnio nie mogę wstać rano, zwykle wstawałam bez problemu po 7, a teraz ledwo po 9 :/
iwonus te pierwsze ruchy tą są takie bąbelki, takie "żabki" ;-)... chociaż ja w tej ciąży to od razu takie konkretne ruchy poczułam, chyba przegapiłam te bąbelki ;-)
A gdzie ta szkola? Zalezy mi wlasnie na poloznych z Klinicznej. Chcialabym tam rodzic...choc blisko nie mam, bo jestem z Gdyni. Licze na to, ze zdaze dojechac:-)
takaja...to były dopiero pierwsze zajęcia więc bardziej organizacyjnie, położne prowadzące sa z Klinicznej. Zajęcia z partnerami odbywają się w poniedziałki.
Natomiast we wtorek poszłam na gimnastyce, baardzo fajna instruktorka, ćwiczyłam godzinkę...a tak szybko mi mineła. Po ćwiczeniach czułam się wysmienicie, chyba tego mi brakowało :).
Hej laski:)

Wyjechaliśmy sobie na tydzień (mazury-warszawa-podkarpacie-częstochowa) a tu 120 postów do nadrobienia:) ale wszystko przeczytałam ;) Wakacje udane -rodzina, znajomi poodwiedzani:)

Co do zakupów wszelakich ja jeszcze poczekam - mało miejsca w mieszkanku, a czasu jeszcze troszkę jest.

Co do porodu - mój też pierwszy ale nie nastawiam się jakoś strasznie - inne dały radę to czemu ja mam nie dać:)

Co do brzuszka ..u mnie widać ale tak delikatnie - jesli jest obcisła bluzka to nawet konkretnie , ale luźną może dałoby się ukryć;p

A jutro idę na krew, piątek lekarz - może wreszcie poznam płeć. Co do ruchów dalej wyraźnie wg mnie ich nie ma ;/ czasem jakieś pękające bąbelki ale czy to to ...kto wie:)
No u mnie drugi synek zaciskał nogi i lekarz pod koniec 28tc podejzał od strony pupy i widział jajeczka....
A mój brzuch też nie do ukrycia...A wcześniejsze ciąże to widać były po 20tc...no cóż taka natura,słyszałam że w kolejnych ciążach szybciej brzuch widać...
http://smarkej.wrzuta.pl/film/0K36MOC4x27/indila_-_derniere_danse
U mnie też baby zaciskalo nogi a okazało się, że chłopak :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry